Folik asit

nrcnft

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2010
808
3
0
İzmir
yaklaşık 3 hafta önce bebeğimi akrania teşhisiyle bebeğimi benden aldılar.doktorum şimdi 3 ay kadar folik asit al dedi ama bana hangisini alacağımı falan söylemedi ben de o telaşla unuttum.makalelerde okudum 400 mg alın diyor böyle anomali olduğunda ama ben şuan folbiol kullnıyorum o da sadece 5 mg kafam karıştı.siz kaç mg kullanıyorsunuz.bu folbiol mu yoksa etkisi az geldi de bebeğim bundan dolayı oldu..çünkü doktor bu gibi durumlarda folik asit alacaksın ki durum azalsın bende e aldım dedim hatta hamile kalmadan bir ay önce de..yani şimdi kafam karıştı

bende düşük yaptım hamile kalmadan öncede folbiol kullanmıştım 1 kutu kadar doktora gittiğimde doktorda folbiol ve elevit verdi sonra ertesi gün düşük yaptım doktor bu ilaçları kullanmaya devam et dedi bana

:59: yani forumda da okudum folbiol kullanları falan.yani kafam karıştı sanki folbiol yetersiz geldiği için bu durumalr oluyor gibime geliyor.yine allahım verdi allahım aldı yani.

canım valla artık hiç takmıyorum ben ilaç olayını tabi alıyorum ilcımı yine ama Rabbim isteyince oluyor zaten sağlıksız bebekler düşer diyolr demekki ondan düştü bizim meleklerimizde,biz herşeyi çok inceliyoruz ya düşünüyorumda önceden annelerimiz ne işler yapar agır kaldırır ilaç falanda kullanmazmış ama sorunsuz doğururlarmış,tabi zaman değişti herşey yapay oldu bizim dezavantajımızda o ama hala duyuyoruz kaç ay hamile olduğunu bilmeden normal hayatını yaşayan ve sağlıklı dogum yapan insanlar var.Rabbim bizede sağlıklısını nasip etsin inşlh bundan sonra :71:

canım valla artık hiç takmıyorum ben ilaç olayını tabi alıyorum ilcımı yine ama Rabbim isteyince oluyor zaten sağlıksız bebekler düşer diyolr demekki ondan düştü bizim meleklerimizde,biz herşeyi çok inceliyoruz ya düşünüyorumda önceden annelerimiz ne işler yapar agır kaldırır ilaç falanda kullanmazmış ama sorunsuz doğururlarmış,tabi zaman değişti herşey yapay oldu bizim dezavantajımızda o ama hala duyuyoruz kaç ay hamile olduğunu bilmeden normal hayatını yaşayan ve sağlıklı dogum yapan insanlar var.Rabbim bizede sağlıklısını nasip etsin inşlh bundan sonra :71:

amiin inşaallah.evet ya eskiden hap mı varmış hele annem bana hamileyken kaynanası kayınpederi tarlalarda çalıştırmış çuvallar taşıttırmışlar.maşaallah ben anneme iyi tutunmuşum allahıma şükürler olsun.bebeğimi kaybedince ve bu forumda neler duydum neler okudum.allah tüm bebekleri korusun inşaallah..

Son düzenleme:
yaklaşık 3 hafta önce bebeğimi akrania teşhisiyle bebeğimi benden aldılar.doktorum şimdi 3 ay kadar folik asit al dedi ama bana hangisini alacağımı falan söylemedi ben de o telaşla unuttum.makalelerde okudum 400 mg alın diyor böyle anomali olduğunda ama ben şuan folbiol kullnıyorum o da sadece 5 mg kafam karıştı.siz kaç mg kullanıyorsunuz.bu folbiol mu yoksa etkisi az geldi de bebeğim bundan dolayı oldu..çünkü doktor bu gibi durumlarda folik asit alacaksın ki durum azalsın bende e aldım dedim hatta hamile kalmadan bir ay önce de..yani şimdi kafam karıştı

canım sen yanlış anlamış olabilir misin? çünkü 400 mcg (yani mikrogram) hamilelerde ve hamilelik düşünenlerdeki ihtiyaç miktarı, folbiol ise 5 mg (miligram) bildiğim kadarıyla aşağı yukarı aynı miktar,yani doktorlar buna göre veriyor zaten..hamilelik dönemimden 1 ay önce başlayarak ben de folbiol kullanmıştım.. inşallah en kısa zamanda hayırlısıyla bebek sahibi olursun...:29:

Son düzenleme:

Canım makalelerde okuduğun miktar 400 mikrogram yani 0,4 miligram oluyor.(0,4 mg.)

Folik asitin en yüksek dozda olan ilacı folbiol yani....0,5 miligram (0,5 mg.)Bu demek oluyor ki zaten sen folbiol alınca gerekli dozu 0,1 mg fazlasıyla almış oluyorsun....Canını sıkma canım,kafan karışmasın yani doğru yapıyorsun canım....

canım ben folidoce kullanıyorum günde 2 kere eczacıya da sor istersen :34:

bu arada folik asidi hamileliği düşünen her anne adayının alması faydalı ille de düşük yapmış olmak gerekmiyor fazlası da vücuttan atılıyor zaten vitamin sonuçta

bugun folic plus var ya onu aldım.folbiol u 3 ay kadar kullandım .acaba diyorum bebeğime yetersiz mi gelmişti içim rahat değildi o yzden folıc plus içeceğim 3 ay yetersiz gelmez değil mi

Back
X