Folik asit

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1991
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

1991

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2012
83
0
36
Ankara
7 haftalık gebeyim.doktor bana folik asit başlamadı. neden acaba :/

Benim doktorum da bana başlamadı gerek görmüyorum,yediğin sebze ve meyvelerin içinde bol bol var zaten,gereksiz yere ilaç kullanma dedi...

folikasit çok önemli hamilelikte... Hatta hamile kalmadan 2 ay evvel bile başlatılabiliniyor ...bebek normalden daha kısa ve daha az kiloda olabiliyor...tecrübe ile sabit...

kızlar folik asit çok önemli, özellikle ilk zamanlarda.. tmm yediklerimizden alabiliyoruz ama ya eksiklik varsa.. çok önemli nörolojik rahatsızlıklara sebep olabiliyor eksikliği.. doktorunuzla konuşun bence..

Ben doktoruma tavsiye üzerine gittim,3 arkadaşım daha bu dr da doğum yaptılar ve gayet sağlıklı çocukları var.Zaten ilerki aylarda vereceği kan ilaçlarındanda folic asitin sağlanacağını söyledi..
Kaliteli bir dr dur kendisi...

23 haftalık hamileyim hamilelikten 2-3 ay önceden kullanıyorum. son aylarda kullanmamak lazımmış. az kaldı biticek tabletlerim

hamile kaldığımı öğrendiğim ilk muayenemde folik aşit vermişti dr. içim daha rahat etti içmeye başladıktan şonra

gec kalmadan bir an önce basla cünkü bebek icin cok önemli.. ben 3 aydir kullaniyorum ve yeni hamile oldugumu ögrendim ve hala devam ediyorum cünkü cocuk gelisimi icin önemli bende bos gebelik gibi bir problem var. dr dedi ki , hamile kalmadan önce kullan ve hamilelektete kullan belki cocuk vitamin olamadigi icin gelismiyordur dedi... allaha sükür hamileyim fakat henüz dr gitmedim. 2 hafta sonra gitmeyi düsünüyorum ins bu sefer bos gebelik cikmaz. seninkinide benimkinide tüm hamilelerinde allah saglicakla kucaklarimiza almayi nasip etsin..:49::49::49::49:

Back
X