folik asit

gokceayan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2012
392
140
73
merhaba hanımlar.bugün sağlık ocağına gittim folik asit yazdırmak için bebiş düşündüğümüz için önceden almam gerektiğini söylemişti.orda sormayı unuttum 3 ay kullanılcak 1 ayda korunmam gerekmiş yani 4 ay sonramı çocuğu düşünücez?folik asit kullanırken hamile kalınmaması mı gerekiyor?bilgisi olan varsa beni aydınlatsın lütfen.

Ilk defa duydum ilk ay niye korunacakmissiniz.4aylik hamileyim dok.um yeni verdi demir folik asit multivitamin.

sağlık ocağındaki bayan öyle dedi :S etkisi geçmesi gerekiyomuş ondan dedi.

benimki elevit değil o hamileyken kullanıyo doğrudur.ben hamile değilim hamile kalmadan önce kullanmak gerekiyomuş.

Bende diyorumki sart degil illa hamilelik oncesi folik asit kullanimi.ama illaki istiyorum diyosaniz kullanin bekle diyolarsa bekleyin.

Arkadaşlar hiç böyle şey duymadım. Bir kere folik asit vücutta depolanmaz ondan bebek çalışmalarına başlayınca başlasanız yeter. Bana da öncesinde kullan vs dediler kullandım ama asıl önemli olan gebeliğin ilk 3 ayı kullanmak. Korunmanıza falan gerek yok. Ya o bayan yanlış biliyo ya siz yanlış anlamışssınız.

ben bebek istemeye başladığım andan beri kullanıyorum doktor verdi direkt.
şu anda hamile değilim.

benimki elevit değil o hamileyken kullanıyo doğrudur.ben hamile değilim hamile kalmadan önce kullanmak gerekiyomuş.
Hamileleik öncesi ben solgar dan alıp kullanmıştım. Henüz hamile değilsiniz. Basit bir folik asit takviyesi olur. Kaldı ki sağlıklı bir kadında hamilelikte kullanmasa da olur. Siz ıspanak et vs yiyeyn sağlıklı beslenen biriyseniz endişelenmeyin.

bana da saçma geldi ya, bana doktorum bebek yapmayı düşündüğünüz zaman kullanmaya başla dedi. bende öyle yaptım ve 12. haftaya kadar kullancam.

bende anlamadım :S kafam karıştı ondan.

zaten o kadar 4 ay bekleyemeyiz çok zaman kaybı olur bizim içinde.bi kadın doğum uzmanına sorayım en iyiside kafam karıştı iyice.

zaten o kadar 4 ay bekleyemeyiz çok zaman kaybı olur bizim içinde.bi kadın doğum uzmanına sorayım en iyiside kafam karıştı iyice.
Arkadaşım sen git eczaneden kendine normal bir folikasit al. Eczacı tavsiye eder dr yazmasına gerek yok. Bu folikasit olayını abartmayın bildiğiniz vitamin. Sonra kullanmaya başla. Bir de ovelasyon testi al. Yumurtlama zamanını öğren ve o dönem denemelere başlayın. 4 aylık gebeyim. Allah her istiyene versin. Stres yapmayın rahat olmak önemli.

Doktorum folik asit ruzgarinin gelip gectigini soyledi. Yani hamilelik icin olmazsa olmaz degil folik asit. Ilk once doktorunuzu bulup fikir almanizi tavsiye ederim. Belki de vucudunuzun hic ihtiyaci yoktur. Rabbim gonlunuze gore versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…