folik asitin faydası var mııı

masums

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2014
193
5
16
35
Kars
geçen hafta doktoruma hamile kalmak istediğimi söyledim folik asit verdi faydasını gören var mı arkadaşım hap bitmeden hamile kalmış

ßende hamile kalmak istediğimi söyledğimde folik asit önermişti kullanmaya başladım 15 gün falan geçti hamile kaldım günde 3 kere sabah öğle akşam düzenli alıyordum

ßende hamile kalmak istediğimi söyledğimde folik asit önermişti kullanmaya başladım 15 gün falan geçti hamile kaldım günde 3 kere sabah öğle akşam düzenli alıyordum

bana günde 1 kez dedi hayırlısı bakalım. hoş yumurtlama dönemini kaçırdık önümüzdeki ay artık

evet önemli folik asit kullanılmalı.. hamilelik sürecinde ilk 3 ay özellikle çok önemli. ama öncesinde kullanmanın da yararı var ntd dedikleri bir problem oluşumuna karşın bunu öneriyorlar yani açılımı nöral tüp defekti bu bebeğin omurga oluşumunda çok etkili onun için kullanmayı ihmal etmeyin..

Folik asitin hamile kalmayla hiçbir alakası yok. Sadece gebelikten 3 ay önce kullanılmaya başlanması olacak bebekte nöral tüp defekti rahatsızlığının minimum riske inmesi için kullanılır. Gebelikten önce 3 ay ve gebelikte 12. hafta sonuna kadar kullanılır. Hamile kalmayı kolaylaştırıcı bir özelliği yok. Ama şu da var ben de folik asit kullanmaya başladıktan 3,5 ay sonra hamile kaldım. Bi arkadaşım da 1 yıldır gebelik düşünüyormuş, bi sorunları yoktu ama gebe kalamıyordu, ben de ona madem hamile kalmayı istiyorsun ben de düşünüyorum ve folik asite başladım, sen de şimdiden başla dedim. O da folik asite başladıktan 3 ay sonra falan hamile kaldı.:26: Kullandığım folik asit hapının markası folic plus. En iyisi bu bence. Günde 3 tane içiliyor.

Son düzenleme:
Folik asitin hamile kalmayla hiçbir alakası yok. Sadece gebelikten 3 ay önce kullanılmaya başlanması olacak bebekte nöral tüp defekti rahatsızlığının minimum riske inmesi için kullanılır. Gebelikten önce 3 ay ve gebelikte 12. hafta sonuna kadar kullanılır. Hamile kalmayı kolaylaştırıcı bir özelliği yok. Ama şu da var ben de folik asit kullanmaya başladıktan 3,5 ay sonra hamile kaldım. Bi arkadaşım da 1 yıldır gebelik düşünüyormuş, bi sorunları yoktu ama gebe kalamıyordu, ben de ona madem hamile kalmayı istiyorsun ben de düşünüyorum ve folik asite başladım, sen de şimdiden başla dedim. O da folik asite başladıktan 3 ay sonra falan hamile kaldı.:26: Kullandığım folik asit hapının markası folic plus. En iyisi bu bence. Günde 3 tane içiliyor.

folidoce diye bi hap verdi bana da olmadı bu bitince sizin dediğinizi alayım

folidoce diye bi hap verdi bana da olmadı bu bitince sizin dediğinizi alayım

Valla benim doktorum folic asit kullanıyor musun diye sordu ben de kullanıyorum deyince devam et dedi. Hangi marka kullandığımı bile sormadı. Ben kendi araştırmalarım sonucu en iyisinin o olduğuna kanaat getirdiğim için onu kullandım.

Back
X