Bu soruyu duymamış olayım :)
Eğer akrabalarına, memleketine, konfor alanına, vatanına aşırı düşkün ve bağlı biriysen, yeniden bir hayat kurmak, sağlık sigortası, işi gücü vb şeyler konusunda tereddüt yaşıyorsan, bu sana stres yaptırıyorsa gerçekten değmez. Fakat ülkenin durumunu göz önüne alırsan, daha iyi bir hayatım olsun, sosyal aktiviteye param kalsın, insan gibi yaşayayım, gezeyim, eğitimim iyi olsun, ufkum genişlesin, geleceğim ve şartlarım iyi olsun diyorsan tek kelime ile DEĞER!
Erasmus için Fransa'ya gittim, Ispanya'ya çok yakın bir yerdeydim, küçük ve güzel hatta çok güvenli bir yerdi. Hayatımda yaşadığım en iyi bir yıldı diyebilirim. Sorduğun diğer soruları Avrupa'da yaşayan daha iyi bilir ama ben bir öğrenci olarak Fransa'da çok rahat yaşadım, dolabımı da doldurdum, sosyal anlamda da genişledim. Tek sevmediğim konu akşam belli bir saatten sonra her yerin kapanmasıydı, bu yüzden çok aç kalmıştım. Komşuluk kültürüm köreldi, çok bireyselleştim. Bir de en büyük sıkıntı her işim zarfla, posta yolu ile oldu. Kaçıncı yüzyıldayız hala daha postaneye gidip zarfla birşeyler mi atıyoruz birbirimize diye düşündüm.