Fransa icin yardim

Siz maaşın net olduğuna eminmisiniz, kandırılmayın diye soruyorum? Daha önce yazmışmıydınız bilmiyorum, ama yapacağınız iş tam olarak ne acaba? Ben Almanyada doğdum, büyüdüm ve burda mühendisim, şuan 6 senelik iş tecrübesi ile bu maaşı alıyorum, o yüzden şaşırdım🤔
Eminim. Bence siz az aliyormussunuz gercekten. Benim soyledigim maas da az. 6 senelik is tecrubesi ile bu maasi almamaniz gerekiyor. Tabi siz daha iyi bilirsiniz orada dogup buyumussunuz ama bilemedim.

Aslında çokda az almıyorum🤔 benim maaşım ortalamanın çok az altında, brüt olarak mühendislerin ortalama maaşından 300€ eksik alıyorum, oda köy gibi küçük biyerde yaşadığımız için normal.
Ama siz 2500€ alacağınıza eminseniz, bence süper bir maaş, cünkü Fransa'nın gelir durumu Almanya'dan düşük diye biliyorum. Ben burda bu maaşla çok rahat yaşadığıma göre, siz orda gayet rahat edersiniz ve tatilinizide yaparsınız.
Bide dili sormuştunuz, ben fransızca biliyorum ve öğrenmesi kolay bence, yani almancaya bakarak çok daha kolay. Umarım herşey gönlünüzce olur🙏

Irkcilikla karsilasmadim. Fransa'da irkcilik varsa bile bunu sokakta gosterene rastlayamazsiniz. Suç çünkü. Onun disinda dil ögrenmeden iş bulmaniz zor. Gelince ilk is dil kursuna gitmeniz gerek. Tatil vs dedigim gibi yani market alisverisi gibi. Nereye ne sureyle gitmek istediginize bagli. Ama cok yuksek bir maas olmadigi icin yuksek standartlar beklemeyin basta. Siz de dil ogrenip calismaya baslarsaniz ancak rahatlarsiniz.
Fransizca cok zor bir dil. Konu sahibi cok calismaniz lazim

Eminim. Bence siz az aliyormussunuz gercekten. Benim soyledigim maas da az. 6 senelik is tecrubesi ile bu maasi almamaniz gerekiyor. Tabi siz daha iyi bilirsiniz orada dogup buyumussunuz ama bilemedim.
Esim 6 yil tecrubeyle 2000 euro aliyor
Diploma farkiyla ben ise girsem suan icin 2500u gecmez diye tahmin ediyorum
Size soyledikleri maas klasik maas ortalamasi

İlk basta hep boyle dusunuluyor ama is basa dusunce gercekten bilemiyorsun isteyip istemedigini. O hayal gibi gordugun sey birden gercek olunca onun beraberinde getirdigi diger gercekler de birden yuze carpiyor.
Benzinin litresinin kaca alındığını, bir kalıp peynirin, bir şişe sütün, bir kg kiymanin kilosunun kaç tl olduğunu, ne idugu belirsiz yuzbinlerce insanın ülkeye alındığını, kimsenin kimseye saygısı, acıması kalmadığının, hak hukuk denen şeyin sadece belli bir zümrenin cikari için kullanıldığının farkındasınız değil mi bu ülkede? En ufak bir kapı aralansa bir dk bile durmam. Araştırın elbette ama daha iyi bir gelecek istiyorsanız hak hukuk kanunun olduğu, paranın pul olmadığı bir ülkeye tasinma konusunda cesaretli olun. Tr de kimse önünü göremiyor su anda ve gelecekte daha kötü olacağı on goruluyor

Ben de birseyler yazayim dedim dogma buyume burali degilim ama 30 yildir falan burdayim okulu burda okudum.
Fransa komunist bir ulku der esim calisanlardan alir calismayana verdiklerinden : herkes ne cok zengin ne cok fakir.
2500 euros iyi bir maas aslinda asgari ucret 1100 veya 1200 net. Esim 2500 bir tik fazla aliyor ama 15 yildir ayni yerde calisiyor. Bende part Time calisiyorum ve tatile gidebiliyoruz yilda 2 veya 3 kez ama hep turkiyeye degil. Ikinci cocuk olunca biraz zorlandik ama yinede sukur.
Devlet evleri var ama asgari ucretin 2 katini aldigin icin bir de cocuk olmadigi icin vermezler. bize cocuk oludugu donem ve benim Isi biraktigimda vermislerdi mesela.
Fransizca fransada sart burda ingilizce bilen bile fransizca konusur turkce bilende ilk once cok cok gerekirse baska dil kullanirlar. Zaten yasadigin ulkenin dilini bilmek sart bence. Ama zor bir dil hala hatalar yapiyorum universite okumama ragmen.
Insanlari almanlar kadar soguk degiller orta seker yani. Biraz bencillik, bireysellik, ikiyuzluluk ve cimrilik var ama cok kibarlar, saygililar birazda naifler ve kolay kolay kavga etmezler.
Yabancilara bakislarini sorarsan gizli bir irkcilik var ama hepsinde degil benim bir suru fransiz arkadasim zencilerle sevgili mesela.
Yani fransizca ogrenirsen isin olursa vede cok acik goruslu olursan gayet guzel yasarsin burda. Cocuk coluk icinde merak etme burda okullarda guzel.

Ben de birseyler yazayim dedim dogma buyume burali degilim ama 30 yildir falan burdayim okulu burda okudum.
Fransa komunist bir ulku der esim calisanlardan alir calismayana verdiklerinden : herkes ne cok zengin ne cok fakir.
2500 euros iyi bir maas aslinda asgari ucret 1100 veya 1200 net. Esim 2500 bir tik fazla aliyor ama 15 yildir ayni yerde calisiyor. Bende part Time calisiyorum ve tatile gidebiliyoruz yilda 2 veya 3 kez ama hep turkiyeye degil. Ikinci cocuk olunca biraz zorlandik ama yinede sukur.
Devlet evleri var ama asgari ucretin 2 katini aldigin icin bir de cocuk olmadigi icin vermezler. bize cocuk oludugu donem ve benim Isi biraktigimda vermislerdi mesela.
Fransizca fransada sart burda ingilizce bilen bile fransizca konusur turkce bilende ilk once cok cok gerekirse baska dil kullanirlar. Zaten yasadigin ulkenin dilini bilmek sart bence. Ama zor bir dil hala hatalar yapiyorum universite okumama ragmen.
Insanlari almanlar kadar soguk degiller orta seker yani. Biraz bencillik, bireysellik, ikiyuzluluk ve cimrilik var ama cok kibarlar, saygililar birazda naifler ve kolay kolay kavga etmezler.
Yabancilara bakislarini sorarsan gizli bir irkcilik var ama hepsinde degil benim bir suru fransiz arkadasim zencilerle sevgili mesela.
Yani fransizca ogrenirsen isin olursa vede cok acik goruslu olursan gayet guzel yasarsin burda. Cocuk coluk icinde merak etme burda okullarda guzel.
Cok tesekkur ederim yorumunuz icin. Cok aciklayici ve guzel tarif etmissiniz. Umarim bizim de guzel tecrubelerimiz olur. Kiralik uygun fiyata bir ev bulmakta zorlanmazsak sanirim kabul edicez teklifi.

Cok tesekkur ederim yorumunuz icin. Cok aciklayici ve guzel tarif etmissiniz. Umarim bizim de guzel tecrubelerimiz olur. Kiralik uygun fiyata bir ev bulmakta zorlanmazsak sanirim kabul edicez teklifi.
Ne guzel fransa bir turk ailesi daha kazandi insallah cok guzel gecer baska sorulariniz olursa ozeldende yazabilirsiniz.

değil aslında

yani avrupada genel olarak mühendis de olsanız kalifiye de olsanız öyle 3-4 bin eur'lar kazanamazsınız.

belki çok pahalı olan isvicrede ve norveçte alıyorlardır o parayı yoksa ispanya almanya fransa avusturya belçika buralarda öyle maaş almak için mühendis bankacı ne biliyim üniversite mezunu çalışan olmakla pek olmaz. en az orta kademe yönetici olmanız lazım ya da en az 15-20 seneyi devirmiş olmak lazım. ya da çok iyi bir ITci, ITde de yazılım mimarı süpervizör filan olanlar ve uzman doktorlar vs. alıyor.

çünkü avrupanın olayı bu
işsiz olana da asgariye yakın para veriyorlar
çocuklu ailelere de 4-5 çocuk varsa bir asgari kadar çocuk parası ve aile parası gibi yardımlar, sosyal evler....

onlara verebilmek için de çalışandan kesiyorlar.
5 senelik mühendis olmak çok büyük anlam ifade etmiyor yani burada. sekreter de sizinle aynı parayı alıyor çünkü üniversite okumamış erken başlamış çalışmaya ve hep aynı yerde çalışmış mesela, sizden kıdemli ve sözleşmeli değil...bir de önceki kontratlarda şartlar hep daha iyiymiş.

öyle okul okudum, dil biliyorum (burada herkes biliyor!) daha iyi kazanırım olayı ABD'de işliyor, avrupada değil.

değil aslında

yani avrupada genel olarak mühendis de olsanız kalifiye de olsanız öyle 3-4 bin eur'lar kazanamazsınız.

belki çok pahalı olan isvicrede ve norveçte alıyorlardır o parayı yoksa ispanya almanya fransa avusturya belçika buralarda öyle maaş almak için mühendis bankacı ne biliyim üniversite mezunu çalışan olmakla pek olmaz. en az orta kademe yönetici olmanız lazım ya da en az 15-20 seneyi devirmiş olmak lazım. ya da çok iyi bir ITci, ITde de yazılım mimarı süpervizör filan olanlar ve uzman doktorlar vs. alıyor.

çünkü avrupanın olayı bu
işsiz olana da asgariye yakın para veriyorlar
çocuklu ailelere de 4-5 çocuk varsa bir asgari kadar çocuk parası ve aile parası gibi yardımlar, sosyal evler....

onlara verebilmek için de çalışandan kesiyorlar.
5 senelik mühendis olmak çok büyük anlam ifade etmiyor yani burada. sekreter de sizinle aynı parayı alıyor çünkü üniversite okumamış erken başlamış çalışmaya ve hep aynı yerde çalışmış mesela, sizden kıdemli ve sözleşmeli değil...bir de önceki kontratlarda şartlar hep daha iyiymiş.

öyle okul okudum, dil biliyorum (burada herkes biliyor!) daha iyi kazanırım olayı ABD'de işliyor, avrupada değil.
Aynen boyle
Bende yukarida belirttim
Esim 6 yillik tecrubeyle 2000 euro kazaniyor
Benim diplomam bir ust oldugu icin ise girsem max 2500 alirim (cocuklar benim uzerime vergi olarak )
Avrupada sistem ne kadar cok calisirsam okadar cok zengin olurum degil. Sosyal devletlerde cok calisandan alip diger calismayanlara durumu az olanlara veriliyor
Ben calismiyorum saglik sigortasindan aliyorum esim calisiyo, sayet ikimiz calismis olsaydik yillik vergimizden tutun diger butun giderlerden devlet yukleniyo (calisirken tecrube edinmis bulundum bunu :) )

Ornek: komsumla ayni durumdayiz eslerden 1i calisiyo ama evleri yok kiradalar ve 1 cocuklari var onlar 1800 euro vergi odeyecekler devlete
Bizde 1 kisi calisiyo ev var 2 cocuk var 4000 euro vergi alicaz

Fransaya komsu bi ulkede yasiyorum, ustelik fransizca konusuyorum ama Fransa degilde Hollanda veya Almanyayi tercih ederdim sanirim
Fransa cok medeniyetsiz bi yer, bu benim gozumde oyle tabiki. Yasadigim yere kiyas yapincada bu dusuncelerim sabit

Ben de tam tersi, hiç yaşamadım. Arkadaşlarım, tanıdıklarım çok iyiydi. Yolda saat kaç olursa olsun güvenli şekilde yürüdüm, gaspa uğramadım ya da hiçbir şeyim çalınmadı. Tek sorunum şuydu, ben Fransızca pratik yapmak istiyordum, yabancı olduğumu anladıklarında onlar da benimle İngilizce pratik yapmak istiyorlardı (Fransızların İngilizcesi çok iyi değil)

Bilmiyorum, sadece tahmin ediyorum. Tesettürlü müsünüz? Belki bu sebeple ırkçılık yaşamış olabilirsiniz. Ne yazık ki tanıştığım bazı İspanyollar bizim hala deveye bindiğimizi, çöllerde yaşadığımızı, Arapça alfabe kullandığımızı düşünüyor da.

Ben de tam tersi, hiç yaşamadım. Arkadaşlarım, tanıdıklarım çok iyiydi. Yolda saat kaç olursa olsun güvenli şekilde yürüdüm, gaspa uğramadım ya da hiçbir şeyim çalınmadı. Tek sorunum şuydu, ben Fransızca pratik yapmak istiyordum, yabancı olduğumu anladıklarında onlar da benimle İngilizce pratik yapmak istiyorlardı (Fransızların İngilizcesi çok iyi değil)

Bilmiyorum, sadece tahmin ediyorum. Tesettürlü müsünüz? Belki bu sebeple ırkçılık yaşamış olabilirsiniz. Ne yazık ki tanıştığım bazı İspanyollar bizim hala deveye bindiğimizi, çöllerde yaşadığımızı, Arapça alfabe kullandığımızı düşünüyor da.
Tesetturluyum ama yasadigim ulkede hic bisekilde irkclik yasamadim
Fransada tesetturlu oldugum icinse hissettiklerim bu onlarin irkci oldugunun kanitidir 😬
Fransada yasananlarin yuzde 3 burada yasanmiyor mesela, ben oyuzden Fransanin gerici oldugunu dusunuyorum

Tesetturluyum ama yasadigim ulkede hic bisekilde irkclik yasamadim
Fransada tesetturlu oldugum icinse hissettiklerim bu onlarin irkci oldugunun kanitidir 😬
Fransada yasananlarin yuzde 3 burada yasanmiyor mesela, ben oyuzden Fransanin gerici oldugunu dusunuyorum

Hmmmm anlıyorum. Belki de bölgeden bölgeye değişen bir durumdur.

valla gece gece uykumu kaçıran bir neden var . konu Fransa ile alakalıda olunça yazmak istedim. 74 bölgesinde yaşıyorum. 3 haziran da sabah kapımın önünü temizlemek için eşim ile geri dönüşüm yerihe gittik, postane ve kan tahlilede almaya gittik sadece bir saatliğıne evden ayrıldık. Eve bi geldim iki pencere sonuna kadar açık, çekmeceler dağılmış yani hırsız girmiş şok oldum. Polis çağırdık iki el izi aldı ve gitti. Tatil parası, benim cüzdanım içinde oturum kartı türk kimliği ne varsa gitti. Mahallemizde gezinen çingenleri gördükçe va daha iki gece önce bir evin alarmını saat 4 öttüğünü duyunca yine uykularım kaçtı. 3 yıldır burdayım güvenlik önlemleri sıfırr!

Tesekkur ederim yanitiniz icin. Fransizca ogrenmek zor mu? Sadece ingilizceyle olmaz sanirim degil mi.
Sadece ingilizceyle olmaz maalesef (çok niş bir mesleğiniz yoksa şato eksperliği gibi, benim tek hiç Fransızca bilmeyen arkadaşım bu mesleği yapıyordu da).

Çok kolay bir dil değil, ancak elbette ki öğrenirsiniz.

Back
X