Fransa'da yaşayan veya Fransa'yı bilenler bakabilir mi?

vaveyla__

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2015
3.616
9.697
158
Arkadaslar pazar günu Allah kısmet ederse esim, ben ve 5 aylik bebegimiz Fransa'ya ucuyoruz. Once Paris'te sonra Amiens'te yaklasik 12 gun kalacagiz.

Simdi bavul hazirliyorum. Hava durumuna baktim bizim kalacagimiz sure icerisinde 20-24 derece arasi gidip geliyor sicaklik. Bazi gunler parcali bulutlu bazi gunler yagmurlu.

20 24 derece cok dusuk bir sicaklik degil o yuzden cok kalin seyler almayi dusunmuyorum ama bebegimide usutmek istemem. Burada sortlu kisa kollu takimlar giydiriyorum orada bu takimlarla usur mu? Ozellikle aksamlari hava serin oluyor mu? Yanima uzun kollu kapsonlu kiyafetler almama gerek var mi?

Bizim icin de geceleri kisa kollu pijama takimi usutur mu? Yoksa uzun kollu pijama mi goturmek gerek. Yagmurlu gunlerde geceleri soguk oluyor mu?

Sizlerin yorumlarina gore bavul hazirlayacagim. Cevap veren arkadaslara simdiden tesekkurler.

Canim usur orada bebis
Uzun kollu body, kapsonlu sweat ve uzun pantolonlar da al yanina. Kendin icin sorun olmaz ama bebis icin mutlaka tedarikli git. Yagmurluk ve sweat ust uste giydirmek zorunda bile kalabilirsin. Simdiden iyi yolculuklar

bende takipteyim bide valize cok parfum alırsam bi sorum olurmu telefon alıcaz o sorun olurmu 3 tane iste artık orda ne varsa daha polis cantamızı acarmı valize nasıl koymalıyız x e takılırmıyız faturalarını atalıımmı lazım olurmu ilk yurt dısı seyahatım olucak kızlar o yüzden pek bilgim yok gerci bu olaylardan sonra korkuyorum bizide almıcaklar müslümanız diye ama neyse

çocuğun için ihtimal dahilinde uzun kollu şeyler al yanına..yağmurluk gibi mesela.

bu arada fransa şu an terör olayları sebebyle yüksek güvenlik önlemleri almış bir şehir bilgilerinize.

Merhaba :)

Ben Fransa da doğdum ve 21 yıl orada yaşadım.
Her yıl yine 1 haftalığına tatile gidelim.

Fransa da hava çok dengesizdir ve genelde soğuktur.
Gittiğiniz bölgelerde soğuk bölgelerdir.

Size tavsiyem ; her türlü giysi almanız.
Temmuz ayında genelde çok yağmur yağar yani yağmurluk mutlaka alın.

Ama söylediğim gibi çok dengesiztir hava.
Akşamları da genelde serin olur.

NOT : Fransız hükümeti bu yaz fransa da yaşanılacak en sıcak yazlardan birisi olacağını açıklamıştı.

bu arada fransa şu an terör olayları sebebyle yüksek güvenlik önlemleri almış bir şehir bilgilerinize.

Vize alirken cok sorun yasamadik 3 gunde cikti vizemiz. Sorgu sual cok olur hava alaninda buna kendimizi psikolojik olarak hazirladik. Malum ataturk havaalaninda da guvenlik arttirilmis ama bizimki onceden planlanmis bir seyahatti iptal etmek istemedim. Esim her kosulda gidecekti zaten. Turistleride asiri urkuteceklerini zannetmiyorum sonucta turizm sektorude onemli bir sektor. Sık sık pasaport kontrolu yaparlarsa da itiraz etmeyiz zaten.

Bence sizin için uzun kollu pijama vs gerekmez; sonuçta yatarken üzerinize bişey alırsınız.

Bebek için uzun uyku takımları olmalı.

15 günlük hava durumuna bakın, ama mutlaka size de eşinize dışarda giyebileceğiniz uzun bir ceket ya da sweat tarzı bişey olsun bir tane, kalın olmasın ama rüzgardan korusun. Aynı şekilde bebişi de. Çok yeşil bir ülke, hiç ummadığın anda sağnak yağabiliyor

Avrupa genelde soğuk arkadaşım şu an kaloriferle oturuyorum. Hava bi açıyor bi kapatıyor yağmur yağmaya başlıyor esiyor soğuyor sonra yine açıyor kesinlikle montlarınızı alın öncelikle bebeğinin kışlık giysilerini şapka ve bere de dahil al muhakkak üşümesin. Sen de kendine ve eşine uzun kollu giysilerini ve de polar pijamalarını almalısın şemsiyelerinizi de almayı ihmal etmeyin. Yazlık yerine genelde kışlık giysi götürmenizi tavsiye ediyorum.

15-20 tane alırsanız napıyorsun diyebilirler ama 3 e 5 e karışmazlar yine de faturalarınızı alır sorun çıkarırlarsa gösterirsiniz gayet serin kanlı olun panik yapmayın turist vizesiyle gidiyorsunuz nasılsa ve onların ülkesine para kazandırıyorsunuz alışveriş yapıp 3 e 5 e bişey diceklerini sanmam arkadaşım

Muslumaniz diye korkmaniza gerek yok. Zira avrupada yasayan binlerce musluman var. Sadece biraz daha sorgu sual fazla olur o kadar. Sirf musluman oldugumuz icin almayacaklarsa vize de vermemeleri lazimdi.

Canim uzun kollulari ve hirkalari hatta trench al cunki soguk
Ben bretagne bolgesindeyim ,surekli yagmur,hava oldukca serin
Temmuz ayinda bile ceketsiz ,hirkasiz mumkun degil disari cikilmiyor,manto giyen ,bot giyen ,bereyle dolasan bile var
Burda 25 derece olsa bile oyle cokta sicak olmuyor ,serin

Suan yazarken bile usuyorum valla
Tisort giymeyi ozledim diye suan uzerimde var ama titriyorum resmen
Inadina giyiyorum

Çocuk için kapüşonlu bişeyler alın yine de hava pek dengesiz oluyor. Arkadaşımla birer hafta arayla gittik bizde hava gayet serindi onlar sıcaktan yandılar.

Telefonları bavula koymayın. Hattâ aldığınız yerden Tax Free kağıdı alın ki, ülkeden çıkmadan ödediginiz vergiyi geri alın.

Burasi tahmin ettigimden serin cikti.

Getirdigim kisa kollularin daha hicbirini giyemedik.

Uzun kollu uzerine sweat giydiriyorum bebegime.

Sortlari kisa kollulari bosuna yuk etmisim.

Bugun biraz gunes acar gibi oldu ama yinede bulutlu hava hakim.

Ataturk havaalaninda hic sorun yasamadik. Pazar gunu oldugu icin asiri kalabalik degildi. Siralarda cok beklemedik hemen geldi siramiz.

1 saatte tum pasaport bagaj gumruk islemleri bitti.

Paris havaalani istanbuldan da sakindi. Rutin islemler disinda kimse extradan bir arama bir sorgu sual yapmadi. Disarida gezerken kimse cevirip birsey sormadi henuz.

Muslumaniz diye farkli muamele gormedik su zaman kadar. (Ben kapali oldugum icin musluman oldugumuz belli olmasina ragmen)

Pariste yamur yagiyordu geldigimizde amienste yagmur yok ama serin hava hakim. Bugun biraz daha sicak ama turkiyenin yaz sicagi kadar degil tabi.

Bak ben söylemiştim neyse bunu da yaşayarak tecrübe ettin. Dikkat edin hasta olmayın. İyi gezmeler diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…