Mutfak Püf Noktaları fritözün yıkanması

Beyhatun

Bin zulme uğrasan da bir zulüm yapma...
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2010
2.510
57
363
arkadaşlar iç haznesi çıkmayan bir fritöz aldım ama henüz kullanmadım.kullandıktan sonra iç hazneyi temizlemek için silmem mi lazım sizce. siz nasıl temizliyorsunuz fritözünüzü? elektrikli olduğu için suyun altına sokmak sakıncalı olur diye düşünüyorum . ama kızartma lekeleri yıkanmadan nasıl temiz olur ki dimi? dikkat ederek yıkarım diyorum ama küçük olduğu için içerisine su sızma ihtimali de yüksek.nasıl yapayım emin olamadım.

Bence hemen geri götürüp değiştir eğer hala kullanmadıysan ve haznesi çıkan bir fritöz al. Yoksa cidden onu temizlemen çok zor. Ben haznesi çıktığı için bulaşık makinesine bile atıyorum.

yağlar malesef silerek çıkmıyor canım.mutlaka yıkamalısın.benim fritözümün de haznesi çıkmıyor.elektrik aksamına su gelmeyecek şekilde yıkamalısın.ya da benim gibi bi köşeye kaldırıp unutmalısın.

Sırf temizlemesinden sebep fritöz kullanmıyorum. Benimkininde parçaları çıkıyordu ama o bile eziyet geliyor.Bir sürüde yağ israfı.Bir komşuma verip kurtuldum.Yerine istediğim gibi yıkayabileceğim kapaklı bir kızartma tenceresi aldım:)

ben,kapağı ve iç haznesi çıkarılıp yıkanabilen,makineye de konabilen bir fritöz aldım.

aynen sırf temizliğinden dolayı sevmiyorum fritöz kullanmayı ...bir de haznesi çıkmayan
hiç kullanışlı olmaz silinmez ki yıkayınca bile zor çıkıyor yağ değiştirme imkanın varsa değiştir derim.

arkadaşlar yazmış olduğunuz cevaplar için teşekkür ederim. uzun zamandır siteye girmemiştim ve cevaplarınızı yeni gördüm.suyu elektrikli bölmelerden uzuk tutarak yıkamaya çalışıyorum, kullandığım için değiştirme imkanım yok maalesef. neyseki büyük değil küçük bir fritöz.bir kaç kez böyle yıkadım, sorun olmadı çok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…