FSH, ERKEN MENAPOZ ve TİROİD HİKAYEM.. FSH 196'DAN 8'E...

brc7

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2020
19
8
38
Merhaba Arkadaslar , benim hikayem 2018 Ekim de basladı boynumda 1 gece ıcınde ele gelen bır kitle hıssettım sağlık ocagındakı doktor grıp dedı (ne alakaysa) 2019 Kasımda reglımde kısmen bır azalma oldu 2019 Aralık sonu regl olmam gerekırken olmadım Ocak ayında devlet hastanesınde bır test yaptrdım orda FSH ım 129 cıkmıs fakat ben bu sonucu bı kac ay sonra gördum ben durduk yerde asırı kılo alıyorum şikayetıyle endokrın bölumune gıttıgmde tıroıdımde o ele gelen kıtlenın şüphelı bır nodul oldugu söylendı.Endoktrın doktorum adet olmam ıcın tarlusal verdı 2 kutu ıctım ve olmadm sanırım mart ayında fsh 140 oldu endokrıncı tıroıdle ılgılı yasadıgm stresten dolayı derken jınekolog doktor bu sonuclara göre tabıkı menapoz dedı ve neden nıcın hıc ılgılenmedı bıle cylclonun muadılı bır ılacla 2 ay adet oldum ılaca ragmen once 140 ve en son mayıs basında 196ya cıktı FSH ım bu benım bu forumda okudugum en yüksek değerdi.Yaşadığım üzüntüyu kelımelerle anlatamıyorum bırde o sırada kansermıyım degılmıyım dıye ayrı bır üzüntüm vardı cok zor gunler yasadım subattan mayısa kadar 3 bıyopsı oldum anlasılmayınca 22 Mayıs 2019 da tıroıd amelıyatı oldum kanser şüphesıyle mayıs basında Cylo Prognava adlı ılacı ıcmeye basladım ve bır daha FSH ı bır müddet ölçtürmemeye karar verdım çünku aglamaktan tükenmıstım.Tek taraflı ameliyat oldum sağ tıroıdım alındı sonuc Minimal Folukuler Karsınom küçük bır kanser yanı küçükte olsa tiroıd kanseri olarak yorumluyorlar malesef. Hayatımın en zor günleriydı hangısına daha cok üzüleceğimi şaşırmıstım.35 yasındaydım . Bekardım ve hıc cocugum yoktu.Şuan 36 yasındayım hala bekarım ve cocugum yok.Benım hastalıgım kötünün ıyısı şeklındeydı hem cok üzüldüm hemde cok şükrettım allahım yüzüme baktı cok baslangıc bır kanser oldugu ıcın baska bır tedavıye ıhtıyac gormedı doktorum bı kac ay ıcınde de tıroıdım normal degere geldı tek tıroıd yeterlı olmaya basladı tiroıdle ılgılı hıc bır ılac kullanmadım şükürler olsun suan tek tıroıdle normal yasıyorum sadece adet düzenı harıc :KK43: bu sürecte cylo kullandıgım 4.ayda ılk kez FSH a baktırma cesaretı buldum kendımde ve FSH ım 29 a düşmüştü dünyalar benım oldu o an bu sefer mutluluktan ağlamaya basladım burdakı herkesın yaslara girdiği kendını kahrettıgı o 29 değerine ben evet mutluluktan ağladım arkadaslar.Bır sonrakı ay 43 e cıktı :KK43: derken ılacı kullandığım 6.ayda FSH degerım 8,5 a düştü. Ve doktorum ılacı bırak bakalım kendiliğinden adet olacakmısın dedi.Ve bı sonrakı ay kendılıgımden adet oldum FSH ım 26 ydı bu seferde yıne moral bozmadım bı sonrakı ayı bekledım en son şubat ayında aynı eskıden oldugu gibi cok yogun şakır şakır derler ya öyle bır adet oldum FSH ım 15 LH ım 3 Estradiolum 50ydı bu sonuclarada inanılmaz mutlu oldum çünku benım ıcın anormal olmasından zıyade bı öncekıne göre ıyı olması önemlıydı bır daha kı ayada bu kadar düzelme olursa tamam bitti bu iş diye cok sevındm.Fakat tam bu adetten bı kac gun önce çok şiddetlı bır bogaz enfeksıyonu gecırdım Şubat sonu mart basında (şimdi düşünunce belkı korona bıle atlatmıs olabılecegımı düşünuyorum) ilkokuldan beri hıc antibıyotık kullanmamıstm regl öncesı regl dönemı ve reglın hemen sonrasını ıceren 2 hft boyunca günde 1000mg agumentın antibıyotık kullandım.Nisan basında regl oldum fakat cok az yanı cok afedersiniz 1 ped kadar.Öncesi ve sonrasında ama 10 gune yakın koyu kahverengi bir akıntım oldu.İlk basta yine cok üzüldüm hersey ıyıye gıderken kötuye gıtmeye basladı yıne dıye sonra antıbıyotık kullanımının adet düzenıne etkısını okudum cogu kişide benzer şeyler olmus ben tam adet ıcı ve sonrası östrojen salgılanacağı dönemde bu antıbıyotıgı kullanmıstım cunku gecen ayıda böyle kabullendım antıbıyotık yüzünden oldu dedım kendı kendıme.Fakat suan 35-40 güne doğru ilerliyorum adet olmadım henüz bu ay :KK43:(( Malum pandemi nedeniyle hastaneye gidip testte veremıyorum.Ne durumdayım dıye hem bı taraftan allah biliyor ya öğrenmek te istemıyorum yine kötu gelecek dıye :KK43: İşte benım hikayem böyle arkadaslar doktorlar kesin bı sekılde tıroıdden yada değil demedı ama bence %1000 öyle.Tsh ım 3 t3 t4 lerım normal ( amelıyat öncesıde normaldı ama kanda bı anormallık hıc cıkmadı TSH da) Cevrenizde bu tarz bır olay yasayan hıc oldu mu? Belkı bır fikri olan vardır diyip bırazda dertlesmek için buraya yazdım.Sizce bıraz daha bekleyeyım mı yenıden tahlil vermek ıcın? Ben bu siteden cok sey ögrendım çünku .Şimdiden herkese teşekkürler ve sevgiler Allahım hepimize acil şifalar versin.... Kimseyi darda çaresiz koymasın inşallah...
 

medusares

Popüler Üye
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2019
3.722
10.740
Çok çok geçmiş olsun. Sağlığınızı ihmal etmeyin kontrollerinizi aksatmayın lütfen 😞
 

brc7

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2020
19
8
38
Çok çok geçmiş olsun. Sağlığınızı ihmal etmeyin kontrollerinizi aksatmayın lütfen 😞
Çoook teşekkür ederim aslında bu ay tam ameliyat olalı 1 yıl olacak detaylı kontrollerım var fakat hastaneyede gidemıyoruz ne yapacam bilmıyorum hayırlısı olur insallah :KK43:...
 

medusares

Popüler Üye
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2019
3.722
10.740
Çoook teşekkür ederim aslında bu ay tam ameliyat olalı 1 yıl olacak detaylı kontrollerım var fakat hastaneyede gidemıyoruz ne yapacam bilmıyorum hayırlısı olur insallah :KK43:...
Çogu hastane muayehanelerini açmaya başladı. Tüm tedbirlerinizi alıp gidebilirsiniz. Hassas bir konu olunca o sebepten kontrollerinizi atlamayın dedim. Doktorunuzla görüşebiliyorsanız telefonla bie görüşüp ona göre karar verseniz
 

brc7

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2020
19
8
38
Çogu hastane muayehanelerini açmaya başladı. Tüm tedbirlerinizi alıp gidebilirsiniz. Hassas bir konu olunca o sebepten kontrollerinizi atlamayın dedim. Doktorunuzla görüşebiliyorsanız telefonla bie görüşüp ona göre karar verseniz
Evet haklısınız yaşadıklarımdan sonra birde o kadar umutsuz konuşan çok kötümser doktorlarla karsılastım hastane tahlil doktor fobisi oldu resmen bende.Ama korkunun ecele faydası yok gerceklerle yüzlesmek lazım.Cok tesekkür ederim sevgiler
 

nutellask

Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2020
46
18
30
Merhaba Arkadaslar , benim hikayem 2018 Ekim de basladı boynumda 1 gece ıcınde ele gelen bır kitle hıssettım sağlık ocagındakı doktor grıp dedı (ne alakaysa) 2019 Kasımda reglımde kısmen bır azalma oldu 2019 Aralık sonu regl olmam gerekırken olmadım Ocak ayında devlet hastanesınde bır test yaptrdım orda FSH ım 129 cıkmıs fakat ben bu sonucu bı kac ay sonra gördum ben durduk yerde asırı kılo alıyorum şikayetıyle endokrın bölumune gıttıgmde tıroıdımde o ele gelen kıtlenın şüphelı bır nodul oldugu söylendı.Endoktrın doktorum adet olmam ıcın tarlusal verdı 2 kutu ıctım ve olmadm sanırım mart ayında fsh 140 oldu endokrıncı tıroıdle ılgılı yasadıgm stresten dolayı derken jınekolog doktor bu sonuclara göre tabıkı menapoz dedı ve neden nıcın hıc ılgılenmedı bıle cylclonun muadılı bır ılacla 2 ay adet oldum ılaca ragmen once 140 ve en son mayıs basında 196ya cıktı FSH ım bu benım bu forumda okudugum en yüksek değerdi.Yaşadığım üzüntüyu kelımelerle anlatamıyorum bırde o sırada kansermıyım degılmıyım dıye ayrı bır üzüntüm vardı cok zor gunler yasadım subattan mayısa kadar 3 bıyopsı oldum anlasılmayınca 22 Mayıs 2019 da tıroıd amelıyatı oldum kanser şüphesıyle mayıs basında Cylo Prognava adlı ılacı ıcmeye basladım ve bır daha FSH ı bır müddet ölçtürmemeye karar verdım çünku aglamaktan tükenmıstım.Tek taraflı ameliyat oldum sağ tıroıdım alındı sonuc Minimal Folukuler Karsınom küçük bır kanser yanı küçükte olsa tiroıd kanseri olarak yorumluyorlar malesef. Hayatımın en zor günleriydı hangısına daha cok üzüleceğimi şaşırmıstım.35 yasındaydım . Bekardım ve hıc cocugum yoktu.Şuan 36 yasındayım hala bekarım ve cocugum yok.Benım hastalıgım kötünün ıyısı şeklındeydı hem cok üzüldüm hemde cok şükrettım allahım yüzüme baktı cok baslangıc bır kanser oldugu ıcın baska bır tedavıye ıhtıyac gormedı doktorum bı kac ay ıcınde de tıroıdım normal degere geldı tek tıroıd yeterlı olmaya basladı tiroıdle ılgılı hıc bır ılac kullanmadım şükürler olsun suan tek tıroıdle normal yasıyorum sadece adet düzenı harıc :KK43: bu sürecte cylo kullandıgım 4.ayda ılk kez FSH a baktırma cesaretı buldum kendımde ve FSH ım 29 a düşmüştü dünyalar benım oldu o an bu sefer mutluluktan ağlamaya basladım burdakı herkesın yaslara girdiği kendını kahrettıgı o 29 değerine ben evet mutluluktan ağladım arkadaslar.Bır sonrakı ay 43 e cıktı :KK43: derken ılacı kullandığım 6.ayda FSH degerım 8,5 a düştü. Ve doktorum ılacı bırak bakalım kendiliğinden adet olacakmısın dedi.Ve bı sonrakı ay kendılıgımden adet oldum FSH ım 26 ydı bu seferde yıne moral bozmadım bı sonrakı ayı bekledım en son şubat ayında aynı eskıden oldugu gibi cok yogun şakır şakır derler ya öyle bır adet oldum FSH ım 15 LH ım 3 Estradiolum 50ydı bu sonuclarada inanılmaz mutlu oldum çünku benım ıcın anormal olmasından zıyade bı öncekıne göre ıyı olması önemlıydı bır daha kı ayada bu kadar düzelme olursa tamam bitti bu iş diye cok sevındm.Fakat tam bu adetten bı kac gun önce çok şiddetlı bır bogaz enfeksıyonu gecırdım Şubat sonu mart basında (şimdi düşünunce belkı korona bıle atlatmıs olabılecegımı düşünuyorum) ilkokuldan beri hıc antibıyotık kullanmamıstm regl öncesı regl dönemı ve reglın hemen sonrasını ıceren 2 hft boyunca günde 1000mg agumentın antibıyotık kullandım.Nisan basında regl oldum fakat cok az yanı cok afedersiniz 1 ped kadar.Öncesi ve sonrasında ama 10 gune yakın koyu kahverengi bir akıntım oldu.İlk basta yine cok üzüldüm hersey ıyıye gıderken kötuye gıtmeye basladı yıne dıye sonra antıbıyotık kullanımının adet düzenıne etkısını okudum cogu kişide benzer şeyler olmus ben tam adet ıcı ve sonrası östrojen salgılanacağı dönemde bu antıbıyotıgı kullanmıstım cunku gecen ayıda böyle kabullendım antıbıyotık yüzünden oldu dedım kendı kendıme.Fakat suan 35-40 güne doğru ilerliyorum adet olmadım henüz bu ay :KK43:(( Malum pandemi nedeniyle hastaneye gidip testte veremıyorum.Ne durumdayım dıye hem bı taraftan allah biliyor ya öğrenmek te istemıyorum yine kötu gelecek dıye :KK43: İşte benım hikayem böyle arkadaslar doktorlar kesin bı sekılde tıroıdden yada değil demedı ama bence %1000 öyle.Tsh ım 3 t3 t4 lerım normal ( amelıyat öncesıde normaldı ama kanda bı anormallık hıc cıkmadı TSH da) Cevrenizde bu tarz bır olay yasayan hıc oldu mu? Belkı bır fikri olan vardır diyip bırazda dertlesmek için buraya yazdım.Sizce bıraz daha bekleyeyım mı yenıden tahlil vermek ıcın? Ben bu siteden cok sey ögrendım çünku .Şimdiden herkese teşekkürler ve sevgiler Allahım hepimize acil şifalar versin.... Kimseyi darda çaresiz koymasın inşallah...
Merhaba boynunuzdaki kitleyi tarif edebilirmisiniz boynunuzun neresindeydi yumusak miydi hareket ediyormuydu agrili miydi