Elektronik Ev Aletleri Fujifilm Finepix S2950 ile alakali...

Hint

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2011
80
1
36
- Yurtdışı
Merhaba kizlar...
Ben bir kac gun önce Fujifilm Finepix S2950 dijital fotograf makinasi aldim.
14 Milyon pixel cozunurlugu olan fotogram makinamin çekim kalitesini, isik seceneklerini ve gece cekme kalitesini hiç ama hiç begenmedim. Ayarlari surekli kurcalayip duruyorum ama ayarlarla alakasi oldugunu sanmiyorum. Aldigima çok ama çok pismanim...Ayni urunu kullanan ve memnun olan arkadaslar var mi? Belki yanlis veya eksik yaptigim bir sey vardir...

kaça aldın canım bunu ?
birde kullanım klavuzu yokmuydu
ona bak belki ayarları yanlış ayarlanmıştır

evet bende baktım şimdi internetten
aslında çok iyi özelliklere sahip ama niye öyle kötü çıkmışki
hatta ben sizin başlığı unutup fiyatını görünce aileme danışıp almaya karar vermiştim
ve baktım ki aynı marka model
acaba dedim ?
baktığım sitede sıfırı 459 lira
siz kaça aldınız acaba ?

gece çekim yaparken (flaş kullanımı yoksa) iso performansı önemlidir. bu makineler compact makine olduklarından gece çekimleri belirli bir kaliteye kadardır. profesyonel dslr makinelerin çoğunda bile iso performansı oldukça düşüktür o yüzden bu makinede de gece çekimlerinden beklentilerinizi çok yüksek tutmayın. eğer illa gece çekimi yapacaksanız harici flaş kullanmanızı öneririm. flaşsız çekimler için ise isoyu biraz yükseltebilirsiniz. tabii diyafram ayarı da önemli. makine kötü bir makine değil yeterki uygun modda çekim yapın... ama çok profesyonel kareler çıkarabileceğiniz bir makine de değil daha çok amatör çekim ve hatıra çekimi yapabilirsiniz..

ben aslında çok profesyonel şeyler çıkarmasını istemiyorum
ne bilim örnek gösterecek olursak arka arkaya iki kişi var ve ben öndekini bulanık gösterip arkadakine odaklanmak istiyorum
bu makine bana onu sağlayabilir mi?
ben bugüne kadar sadece normal digital kullandım o yüzden dslr iso falan anlamam :)
bu makineyle çekim yaptığım zaman -sadece hatıra için- bakanlar aa evet bu profesyonel bir makine der mi?
anlaşılır mı yani
çünkü nikon ve canona baktığım zaman yani fotolara ben anlıyorum onlarla çekildiğini

Benimde makinem s2950, çok iyi fotoğraflar çektim bu güne kadar, gayet memnunum.. Sadece gece çekiminden memnun değildim, onda da tripot ile birkaç çekim yapınca bayıldım açıkçası :)

Özelliklerini kullanmayı deneye deneye öğrenmek lazım, başlangıc için iyi bir makine.. Tabiki DSLR değil ama çok iyi kareler de yakalanıyor dediğim gibi.

Bir yarışmada ödül bile aldım fotoğrafımla :)
Kötü bir makine değil, mükemmel de değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…