Galiba artik psikolojim bozulmaya basladi.

sylvia_plath

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2010
757
1.112
313
Bir buçuk yıldır bebek istiyoruz. Olmuyor bir türlü. Hiçbir sorun yok. Herşey yolunda. Ama olmuyor. Düşük yaptım üç ay önce. Her gün aklıma geliyor, ölmeseydi şimdi şu kadarlikti diye.
Artık çevremde hamile görünce bile duygusallasiyorum. Çocuğunu seven insanlar gördükçe içim gitmeye başladı. Aklıma geldikçe oturup ağlıyorum. Ne zor bir sınav bu. Çok canım yanıyor. Bu sıralar yine umutlanmistim acaba mi diye. Bilmem kaçıncı kan testi yine negatif.
Gel artık bebek.

bir akrabamın yaklaşık 6 sene boyunca çocuğu olmadı. Defalarca kez düşük yaptı.Tüp bebek denedi tutmadı.Sürekli ağlıyordu. Şimdi 5 yaşında çok tatlı bir çocuğu var:anne: üzmeyin kendinizi Bol bol dua edin

oturup şu kadar olcaktı bu kadar olcaktı diye sayarsan o acı kolay geçmez. kafayı takma, gerekeni yap gerisini Allaha bırak. ne kadar takarsan o kadar kötü hissedersin. olana kadar deneyeceksin, başka çare yok. hayatı kendine zindan etme, git gez, tv izle, hobi bul uğraş, illaki olacak....

Cidden imtihanı en zor şeylerden biri. Kendi hayal kırıklığım, eşimin üzüntüsü bir taraftan hissettirmemeye çalışması.
Hayattan zevk alamaz oldum bu üzüntüyle.

Canım geçmiş olsun öncelikle. Benim de düşüğüm oldu ama 3ay daha çok erken doktoruna danıştıysan o da söylemiştir 6 ay beklenmesi tavsiye ediliyor. Üzülme, dua et

Canım geçmiş olsun öncelikle. Benim de düşüğüm oldu ama 3ay daha çok erken doktoruna danıştıysan o da söylemiştir 6 ay beklenmesi tavsiye ediliyor. Üzülme, dua et

Doktor korun demedi, iki adet dönemi geçsin tekrar başla dedi. Biliyorum erken ama hep bir umut, heves. Sonra umudumu hevesimi alıp ağlayarak çıkıyorum hastaneden.

Benim iki düşüğüm oldu. İlk düşükte çok yıpranmıştım. Hayata odaklanamıyordum. Sürekli ağlayıp eşimi de istemeyerek çok üzdüm. Senin gibi neden hamile kalamıyorum diye stres yapmıştım. Sonra haziranda ikinci düşüğümü yaptım. Bu sefer daha dik durdum. Artık yeter dedim(Bunda kendi kendime düşürdüğüm için çektiğim fiziksel acılar da etken oldu). Hem fiziksel hem de ruhsal olarak kendime çok yüklendim. Olursa olur olmazsa olmaz. Ben iyi olmazsam bebeğim de olmaz. O yüzden ben kendimi mutlu etmeliyim diye düşündüm. Stresli bir işim vardı. İstifa ettim. Bütün yazı kendime ayırdım. İyice dinlendim. Yapmak isteyip vakitsizlikten yapamadığım şeylere yöneldim. Artık yeniden denemeye başlayabilirim. Bu süreçte yumurtlama testleri falan düşünmeyeceğim. Akışına bırakıp doğru zamanda hamile kalacağım. Kendimden çok bahsettim ama inan çok işe yaradı. Kendi eziyet etme lütfen.

Benim iki düşüğüm oldu. İlk düşükte çok yıpranmıştım. Hayata odaklanamıyordum. Sürekli ağlayıp eşimi de istemeyerek çok üzdüm. Senin gibi neden hamile kalamıyorum diye stres yapmıştım. Sonra haziranda ikinci düşüğümü yaptım. Bu sefer daha dik durdum. Artık yeter dedim(Bunda kendi kendime düşürdüğüm için çektiğim fiziksel acılar da etken oldu). Hem fiziksel hem de ruhsal olarak kendime çok yüklendim. Olursa olur olmazsa olmaz. Ben iyi olmazsam bebeğim de olmaz. O yüzden ben kendimi mutlu etmeliyim diye düşündüm. Stresli bir işim vardı. İstifa ettim. Bütün yazı kendime ayırdım. İyice dinlendim. Yapmak isteyip vakitsizlikten yapamadığım şeylere yöneldim. Artık yeniden denemeye başlayabilirim. Bu süreçte yumurtlama testleri falan düşünmeyeceğim. Akışına bırakıp doğru zamanda hamile kalacağım. Kendimden çok bahsettim ama inan çok işe yaradı. Kendi eziyet etme lütfen.

Genetik test yaptırdım ve pihtilasma var bende. Benim yüzümden ölmüş moduna girdim bir dönem. Tamam dedim ömrü o kadar, ama benimle birlikte evlenen herkes bebek sahibi veya hamile.
Ben hayatı kendime zindan ediyorum. Eşim her gün konuşuyor, olacak dert etme diye. Doktorum sürekli aynı şeyi söylüyor. Ama olmuyor.
25 yaşındayım. Erken denecek bir yaş hatta. Olur bir gün, uzak değildir inşallah o günler.

Canım Allah yaşadığımız her ani ayarlıyor her şey yazılı.30 yaşında gencecik sağlıklı kadın kızı oldu 5 gun yaşadı sariliktan öldü. Üzüntüden 9 sene çocuğu olmadı ve tedaviyle ikiz kızları oldu ve o kadın çok genç yaşta 50 li yaşlarında alzaymir oldu ve 2 kızı ona sırayla dinlenerek baktı. O kadın benim annemdi bende ikizlerden biriyim yani mevlam neylerse güzel eyler hiç günlerini Kahir etme.dinlen gez inan cocuksuz hayatı ozluyosun

Genetik test yaptırdım ve pihtilasma var bende. Benim yüzümden ölmüş moduna girdim bir dönem. Tamam dedim ömrü o kadar, ama benimle birlikte evlenen herkes bebek sahibi veya hamile.
Ben hayatı kendime zindan ediyorum. Eşim her gün konuşuyor, olacak dert etme diye. Doktorum sürekli aynı şeyi söylüyor. Ama olmuyor.
25 yaşındayım. Erken denecek bir yaş hatta. Olur bir gün, uzak değildir inşallah o günler.
Hayır seninle ne alakası var. Senin elinde olan bir şey değil ki. Ben 30 yaşındayım ve benim arkadaşlarımdan ikinci bebeğini büyütenler var. Bu bir yarış değil ki. Onların uğraşmadan bebekleri olmuş olabilir ama ne kadar kıymetini biliyorlar. Mesela bi üst kat komşum var. Hergün çocuklarına delice bağırıyor. Ne o kadının yerinde olmak isterim ne de çocuklarının. Önemli olan hemen çocuk sahibi olmak değil.

Back
X