Galiba boşanıyoruz

Aile sosyal politikalar bakanlığını arayın onlar gelincik hattına yönlendirir.avukatla direk görüşürsünüz onlar size ne yapmanız gerektiğini söyler.

Adam sizi kandiriyor resmen oyuna gelmeyin.

Elinizde kapi gibi darp raporu var donuna kadar alirsiniz. Borc da ortak yapilan bir borc ikinizin yani.

Soyle serefsizlere rica ediyorum meydani birakmayin. Hemen bir avukata gidin hemen.

Merhaba hanımlar ilk kez konu açıyorum. Hic boyle bi konu açacağım aklima gelmezdi.
7yıllık evliyim. 32 yasindayim esimbenden 11 yaş büyük 43 yasinda. 6yaşında dünya tatlısı bir oglum var. Esim ogretmen, ben de ozel sektorde yogun saatlerle calisiyorum. (Yogun saatlerle calisiyorum dememin sebebini birazdan anlaticam)
Esim genel olarak kıskanç ve sert bir yapısı var. En ufak seylere kızan, hakaretler eden birisi. Sığır der mesela. Gonul almayi da pek bilmez. 7senelik evliligimde hic yanima gelip ben hakli olsam bile özür diledigini bilmem. Küsme huyu var. Hakli oldugum konuda azicik trip atsam hemen küser, 3hafta konusmaz. Kendimi artik bastirilmis, ezik, kendini savunamayan biri gibi gormeye basladim. Cunku dedim ya hep o hakli. Aman küsmesin diye hakli bile olsam alttan aliyorum. İyiyken cok iyiyiz. İyi de bir insan aslinda. Ama en ufak biseyde bambaska birine donusuyor. Onceki aksam kavga ettik. Benim şirket telefonumu karıştırmış. Telekominikasyon sirketinde calisiyorum bayilerle ilgileniyorum ben, sorumlu oldugum 45tane bayi var ve bu bayilerin %90i sahibi erkek. 5yildir da ayni bayilerle calisiyorum ve ister istemez her gun bi sekilde coguyla konusunca bi samimiyet gelisti. Ama her zaman herkes sınırını haddini bilmistir. Bayilerimde de bana yan gözle baktigini hissettigim biri olmadi. Bayinin birine duyurulari gonderdim, sonra gırgır muhabbet gelisti. Laylay yapmayi seven biri herhalde. Hic bir sekilde flort durumu da yok msjlarda. Ara ara muhabbet etmisiz ama hep gırgır muhabbet yapilmis. Bunu gördü esim çıldırdı. Birden kalkti o...pusun sen, biz seni calisiyon saniyoz sen o...puluk pesindesin.. bitti artik kapinin onune koycam seni falan birsuru hakaretler etti ve defalarca vurdu tekmeledi, ellerimde yuzumde morluklar var. Sabah doktora gittim darp raporu aldim. Kesinlikle bu evliligin bittigini soyluyor konuşmalarin ekran goruntulerini aldi, mahkemede aleyhime kullanacakmis. Sinirlendigi msjlari polis de dahil olmak uzere herkese gosterdim, bisey yok ki bu msjlarlda diyolar.
Babami aramis gelin kizinizi alin diye ortalik karisti. Babam kesinlikle arkamda annem de ablam da. Ablam istanbulda, istersen buraya gel ama nolur o psikopattan ayril diyolar. Ben cocugum icin endiseleniyorum sadece. Beni ona kötü anlatiyor esim. Kotu kadin senin annen diyo. Ama bakin yukarida Allah var tek bir gun bile yanlisim olmadi. Her zaman dikkat etmisimdir insanlarla mesafeme. 5yillik ev kredisi cektik, 1yilini odedik. Kredi benim adima. Ama esim de kefil. Anlasmali bosanmazsak ödemem cocuk da sende kalirsa batarsin diyo bana. Anlasmali bosanirsak, cocuga beni kotu anlatmazmis, borcu da bi sekilde halledermisiz. Kafam cok karisik. Darp raporu aldim diye cok sinirlendi. Serefsizmisim. Kafam o kadar karisik ki. Nasil alisacagim
Haksiz oldugunu dusundugun bir yer yoksa neyden cekiniyorsunki sende herseyi dedlil olarak kullan ailende arkandaymis kurtulman icin guzel bir sans cocugunda kucuk eger haklida cikarsan zaten senden iyisi yok bide darp var adamda haksiz oldugunu dusunmuski anlasmali bosan diyo bence avukattan destek al

Cogunluk bosanma durumu ve kadinin haklari uzerine yorum yapmis ama konu sahibi boşanmak istemiyor ki bence..

Cocugun yaninda vurmadi biz kavga ederk

Bu msjlarla bisry ispatlayamaz yani. Buna sevindim. Benim darp raporu almama asiri derecede sinirlendi. Darp raporu aldim ama sikayetci olmadim. Bu durumda ceza alir mi acaba. Cunku benden iki yil once kiz kardesini de darp etti, kardesi de darp raporu aldi ama sikayetci olmamisti. Memuriyetinin yanacagini dusunuyor biraz
Keske sikayetci olsaydin. Darp raporunu mahkemede kullanirsin siddet gordugune dair. Tazminat hakki dogar.
Mesajlari mahkemeye delil olarak sunarsa o mesajlarda cinsel icerikli bir sey yok, birine asilma yok, sadece geyik muhabbeti ise ondan birsey cikmaz. Aldatma olarak delil sunarsa ya da flortoz tavirlar sergiliyor baskalariyla derse hakimler opusmeli sarilmali elele gibi daha ciddi delilleri kabul ediyorlar.
Bir avukata gidip gerekirse o mesajlari avukatina da gostermeni tavsiye ederim. Hatta bunlari lehine dahi kullanabilir avukatin. Bunlari bahane edip evinin huzurunu bozdugunu soyleyebilir. Bilmiyorum en iyisi avukatla gorusmen.
Bu arada bosanma bitmeden mal paylasimi davasi baslamaz, bekletilir. Dava acilir ama bosanma bitene kadar bekletilir. Cunku bazen ciftler sin anda bile bosanmaktan vazgecebiliyor. Bosanma bitene kadar evin kredi taksitlerini sen odersen ve bunu dekontlarla sunarsan bosanma davasi acildiktan sonraki odediklerini karsi taraftan alabilirsin yine de bir avukata sor. Ancak her halukarda ev paylastirilir ve borc da. Alacaklar da.
Sadece taki kadina aittir. Eger evi alnak icin takilarini bozdurdu isen dugun cdsini ya da uzeribde takilarin oldugu dugun fotografini mahkemeye sunarsan takilarini da alirsin.
Cocuk varsa nafaka talep et. Sen calisiyor musun bilmiyorum eger calismiyorsan sana da nafaka oder.
Darp, hakaret, kufur, siddet, asagilama, baskalarinin yaninda kucuk dusurme gibi seyler varsa tazminat talep et. Ancak unutma darp ile siddeti ispat edersin. Hakaret, kufur gibi seyleri ispat icin tanik veya gunluk gibi seyleri delil olarak sunabilirsin.

Son düzenleme:
Bu aksam tekrar konustuk hanimlar. Diyor ki okullar tatil olana kadar bir arada kalalim oyle bosanalim dedi. Anlasmali bosanalim, krediyi de suan kiraci var evde, kira parasini dustukten sonra kalan aylik miktari beraber öderiz, 5yilin sonunda da noterde ikimizin de evi satamamasi uzerine bir anlasma yapip evin cocuga kalmasini saglayalim. En azindan cocuk ikimizin cocugu, en azindan bir ev bırakalım ona diyor. Noter anlasmasi yapalim kimse satamasin evi karsi tarafin imzasi olmadan. Diyor. Benim kafam iyice karisti. Haziran ayina kadar beraber kalicaz, barismadan. İdare edicez artik birbirimizi diyor. Babam da diyo ki cocuk icin hazirana kadar katlan, duzeni bozulmasin. Bu adamdan cacik olmaz nasilsa bosancaksiniz. Bosanacagim bu kesin artik. Ama neden hazirana kadar beraber kalalim demis olabilir
Darp raporunun üzerinden zaman geçmesini istiyor gibi
Hani biz o olaydan sonra zaten barışmıştık şimdi neden şikayetçi oluyor diyebilir hakim karşısında

Darp raporunun üzerinden zaman geçmesini istiyor gibi
Hani biz o olaydan sonra zaten barışmıştık şimdi neden şikayetçi oluyor diyebilir hakim karşısında
Neden bir avukata gitmiyorsun? Haklarini o sana soyler. Baskalarini babani esini dinleme. Avukata git sor. Hak kaybin olabilir cunku.
Ayrica ev cocugun uzerine yapilamiyor, vasi gostermek gerekiyor bunun icin bildigim kadariyla. Bu isin icinde bir is olabilir. Avukata herseyi sor.

Bu aksam tekrar konustuk hanimlar. Diyor ki okullar tatil olana kadar bir arada kalalim oyle bosanalim dedi. Anlasmali bosanalim, krediyi de suan kiraci var evde, kira parasini dustukten sonra kalan aylik miktari beraber öderiz, 5yilin sonunda da noterde ikimizin de evi satamamasi uzerine bir anlasma yapip evin cocuga kalmasini saglayalim. En azindan cocuk ikimizin cocugu, en azindan bir ev bırakalım ona diyor. Noter anlasmasi yapalim kimse satamasin evi karsi tarafin imzasi olmadan. Diyor. Benim kafam iyice karisti. Haziran ayina kadar beraber kalicaz, barismadan. İdare edicez artik birbirimizi diyor. Babam da diyo ki cocuk icin hazirana kadar katlan, duzeni bozulmasin. Bu adamdan cacik olmaz nasilsa bosancaksiniz. Bosanacagim bu kesin artik. Ama neden hazirana kadar beraber kalalim demis olabilir
Babanızım kızının tekme tokat dayak yediği adamla kalmasına rıza göstermesi hiç normal değil, eşiniz kendi kardeşini de darp etmiş daha önce , size yine şiddet uygulayabilir, Haziran'a kadar yine şiddet görme olasılığınız çok yüksek farkında mısınız?

Adam cekismeli dava acsa kaybedecegini biliyor o yuzden anlasmaya ikna etmeye calisiyor.
Sanki bosanmak icin bahane ariyormus adam da o yuzden telefonunu kurcalamis gibi. Esinin hayatinda biri olmasin? Cunku genelde boyle tipler esleribe bu sekilde guvensiz davranir.
Ben bu durumda sadece cocugumun gelecegini ve kendi gelecegimi dusunur, haklarimi en iyi hangi yolla alacaksam onu secerdim. O neden anlasmali bosanmak istiyor ki? Acelesi mi var? Ne biliyim insan her kotu seyi dusunur.
Ille de anladmali olsun istiyorsa onun sartlarinda degil kendi sartlarimda olursa imzalarim de.

Babanızım kızının tekme tokat dayak yediği adamla kalmasına rıza göstermesi hiç normal değil, eşiniz kendi kardeşini de darp etmiş daha önce , size yine şiddet uygulayabilir, Haziran'a kadar yine şiddet görme olasılığınız çok yüksek farkında mısınız?
Evet aslinda bir an once savciliga gidip uzaklastirma cikarmasi lazim.

Kesinlikle öyle, ne cesaret aynı evde kalacaklar anlamış değilim.
Adam sanki koylu kurnazi. Bir oyun pesinde. Hazirana kadar beklemeler fakan.. evi de cocuga verelim demeler... 18 yasindan kucuk cocugun uzerine ev verilmiyor ki, onda da vasi ataniyor bildigim. Ben olsam gakim karar versin der, hakkimi soke soke alir cekismeli bosanirdim.

Amaan darp raporuyla alırsınız tazminatı, ne batacaksınız. Çalışıyorsunuz ayrıca, ödemezseniz kefil olarak borç ona kalmayacak mı? Adamda beyin olsa çocuğu kullanmaz size karşı. Nasıl boşnırsanız boşanın, çocuğu dolduracak.

Sakın darp raporundan vazgeçmeyin. Çekişmeli boşanın. Evden de kendisi defolsun gitsin. Hem kredisini öde, hem dayak ye hemde evden git. Oldu gülüm.

Adam sanki koylu kurnazi. Bir oyun pesinde. Hazirana kadar beklemeler fakan.. evi de cocuga verelim demeler... 18 yasindan kucuk cocugun uzerine ev verilmiyor ki, onda da vasi ataniyor bildigim. Ben olsam gakim karar versin der, hakkimi soke soke alir cekismeli bosanirdim.
Bende, adam beni tekme tokat dövecek ben birkaç ay daha onunla aynı evde kalıp birde anlaşmalı boşanmağım. Akıllı mantıklı hiçbir insanın yapacağı birşey değil bu.

eşinizin şiddet eğilimi var siz de ilk değilsizin adam kardeşini de hastanelik etmiş resmen. Neden daha muhattap alıp anlaşmaya çalışıyorsunuz ki. Darp raporunu işleme alıp hayatınızdan çıkarın. Ayrıca ailenize de azım açık kaldı. Adamın ciddi sıkıntıları var nasıl size idare et derler. Birde çocugunuz için demişler bence eşinizin çocugunuza da şiddet uygulamayacagını bir garantisi yok. Böyle ahlaksız vicdansız insanlar da öğretmen olmasın. Bir de başlıktaki ‘galiba’ ya söyleyecek söz bulamıyorum...

Allah yardımcınız olsun. Umarım dayak yediğinizde oglunuz yanınızda değildi. Yanınızdaysa en çok ona üzülürüm, bu onun için bir travma çünkü. Oglunuzu düşünüyorsanız boşanın. Çocuklar annelerinin eziyet gördüğü bir ortamda acı içindele büyüyorlar maalesef. Umarim çok güzel bir hayatınız olur bundan sonra.

Bir kere darp raporu aldıysanız zaten direk karakola gönderiyorlar kişinin kendisine verilmiyor. Oradan da direk savcılığa, sizin gidip şikayetçi olmanız gerek. Hastane direk darp raporu isteyene darp edilmiş diye rapor vermez. Adli vaka olarak polis devreye girer. Siz nasıl şikayetçi olmadan raporu aldınız anlamadım. Ayrıca eşiniz şuanda darp olayının üzerini örtmeye çalışıyor hiçbir şey talep edemeyin diye.

Back
X