Galiba erkek arkadaşımda sosyal fobi var

sessia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2013
195
5
46
İstanbul
Kızlar yaa yardım edin erkek arkadaşımın sosyal fobisi olduğunu düşünüyorum çünkü tüm tanımlamalara uyuyor. Benimle hiç bir sorununu paylaşmıyor. Eleştiriyi kaldırmıyor ama kendisini de savunmuyor, susuyor hemen. kapatıyor kendini. Mesela restauranda yemeğine bir şey çıksa garsonu çağıramaz, hiç bir şey demeden belli etmeden yemeği bırakır, kırılsa söylemez belli etmez,kendisi bir karar veremez hep karşısındakinin kararlarna uymaya çalışır vs...
İyi bir şey olduğunda paylaşır ama sorunu varsa anında geri çekiyor kendini, tek kelime etmiyor. karşısında sinir krizi bile geçirsem o öylece kilitlenmiş bir şekilde kalıyor. Resmen terk edilmiş hissediyorum gitmeye kalkınca durduruyor sana ihtiyacım var diyor. İlk başlarda farkedememiştim bunları.. Pek konuşkan değil hatta neredeyse hiç konuşmuyor hep ben konuşuyorum sıkıldım artık konuşacak bir şey de bulamıyorum, gözlerime bakamıyor, duygularını söyleyemiyor... Ben galiba onun bu yavru kedi gibi hallerine karşı koyamayıp da kabul ettim, niye kabul ettiğimi de bilmiyorum artık. Seviyorum aslında ama çok zorlanıyorum ve ileriyi göremiyorum, korkuyorum hep böyle yabancı gibi mi olacağız. Diğer yandan, belki kendini toparlar diyorum. Bana zamanla alışır ve bu sorununu birlikte aşarız diyorum. Düzelir mi sizce? Ne yapmalıyım? :((( var mı böyle biriyle yaşayan, fikir verebilecek olan??

Son düzenleme:
böyle insanlar çok zordur. çok ketumdur,kapalı kutu gibi.ne düşündüğünü ne hissettiğini asla bilemezsin. ama yanındayken sana öyle iyi davranır ki ve öyle güvenilir gözükür ki vazgeçemezsin de. sorun olduğunda ya susar ya da kaçar, asla kavga da edemezsin ağız tadıyla. insanı kanser edebilirler yani.kafaya bişey taktıysa aylar sonra söyleyebilir şu zaman şu olmuştu ben de ona kırıldım falan diye. duygusal zekaları düşük sanırım böylelerinin,ciddi iletişim sıkıntısı yaşanır bunlarla. değişirler mi bilmiyorum, belki düzenli terapi falan görmeleri lazımdır, o da sorunu kabul edip değişmek isteyip istemediklerine bağlıdır. zor bir durum. :26:

genelde böylelerı bırden bı açılıyor, durdura bılene aşk olsun

böyle insanlar çok zordur. çok ketumdur,kapalı kutu gibi.ne düşündüğünü ne hissettiğini asla bilemezsin. ama yanındayken sana öyle iyi davranır ki ve öyle güvenilir gözükür ki vazgeçemezsin de. sorun olduğunda ya susar ya da kaçar, asla kavga da edemezsin ağız tadıyla. insanı kanser edebilirler yani.kafaya bişey taktıysa aylar sonra söyleyebilir şu zaman şu olmuştu ben de ona kırıldım falan diye. duygusal zekaları düşük sanırım böylelerinin,ciddi iletişim sıkıntısı yaşanır bunlarla. değişirler mi bilmiyorum, belki düzenli terapi falan görmeleri lazımdır, o da sorunu kabul edip değişmek isteyip istemediklerine bağlıdır. zor bir durum. :26:

Aynen aynennn ay tam üstüne bastın canım yaaa

seviyorsan çaba göster düzelmesi için ama herkesin harcı değil bu karakterle anlaşabilmek :( bu kişilerle yapılan evliliklerde anne de babada ev reisi de bir çok misyon kadına kalıyor bir süre sonra patlama olmaması mümkün değil erkek biraz daha girişken ve otoriter olmalı yada kendisinden çok daha pasif bir bayanla birlikte olmalı

Bu tür kişilerde düzelme olur mu? boşa kürek çekip daha da bağlanmış bir şekilde bir ömür çile çekmek istemiyorum :(

seviyorsan çaba göster düzelmesi için ama herkesin harcı değil bu karakterle anlaşabilmek :( bu kişilerle yapılan evliliklerde anne de babada ev reisi de bir çok misyon kadına kalıyor bir süre sonra patlama olmaması mümkün değil erkek biraz daha girişken ve otoriter olmalı yada kendisinden çok daha pasif bir bayanla birlikte olmalı

Valla canım kendinden daha pasif bir bayanla evlenirse çocukların halini düşünemiyorum öyle bir bayan var mıdır ondan da emin değilim ben de aslında sessiz sakin biriyimdir hep de böyleleri denk geliyor nedense. Korumacı görünüyorum sanırım ondan...

bu yapı meslesi. sen kısmen açabilirsin onu. çünkü çocukluktan gelme bir şey. bir kaç nedeni olabilir bunun. birincisi ailesinden kaynaklanıyor olabilir. kendini dışarı ifade etmesi için gerekli ortamı yeteri kadar sağlayamamışlardır belki.. biraz da yaradılıştan gelebilir.

tahammül gücün yüksek ise, gerçekten bu adamın hamuru iyi bir şeyler olur diyebiliyorsan..zor iş ,yıpratıcı.

O bana kendini duygularını anlatmadıkça ben de doğal oolarak çözemiyorum onu taniyamiyorum bu yuzden de nasıl davranmam gerektiğini kestiremiyorum. Yoğurabilsem güzel bir şey çıkabilir ortaya ama nasıl yaklasacagimi o kilitli kapının ardına nasıl ulaşacağımı bilmiyorum... aslinda iyi davrandigimda yani sakin yaklastığımda açılacak gibi oluyor ama 1kilometre koşup sadece bir adım atmış halde bulunca kendimi yine sinirleniyorum ben sinirlenince de o yine içine kapanıyor..

Erkek arkadaşının yapısı mı böyle yoksa gerçekten sosyal fobi hastası mı ondan emin olmalısın önce.
Ben de bu hastalığı geçirdim ama bu hastalıktan kurtulan şanslı kişiler arasındayım açıkcası çoğu insanın yıllarına alabiliyor kurtulmak benim de yıllarımı aldı ama benden çok daha uzun süre bunu çekenler var.
Bence açıkca sor kendi yapısında utangaçlık mı var yoksa gerçekten böyle olmayıp hastalığından dolayı mecburen mi böyle davranıyor. Ben mesela yapı olarak çok farklıydım aslında sosyalleşmeyi topluma girmeyi sever ama hastalığımdan dolayı girmek istemezdim.
Hastalıksa eğer çaresi var merak etme zorlu bir süreç dahi olsa sen yanında olduğun sürece bunu birlikte atlatabilirsiniz. Fakat yapısı böyleyse ve sen sosyal bir insansan ikiniz için de zor olacaktır.

icine kapanik.. belki kendini snn yaninda daha rahat hisetmiyordur? bende ayniyim ama konusurum yinede konusulcak bir konu bulurum. sadece ki ortamda kendimi ii hisetmiosam susarim kilitlenirim. sevgilimde benim tam tersi cok hyperactif. o beni iyice acti... cok suskunsun dedi basta seni acicam gor bak ddi acti gercektende.. istersen bir konus sevgilinle?

O erkek olduğu için, bayan olarak ben ona çok sessizsin şöyle yap falan dersem gurur yapar. Erkekler olduğu gibi kabul edilmek isterlermis psikiyatristler böyle diyor. Hissettirmeden açmaya çalışmak istiyorum.

Şu an sorunları var ama benimle konuşmuyor. İlgili davranıyorum yanında olduğumu bilsin bana guvensin diye ama iki üç cümle ancak çıkıyor fazlası yok! Bu sefer ben daha çok konuşmak istiyorum, o iki cümleyi duyunca da umutlandigim için daha çok şey söylüyorum bu sefer de sıkılıyor sanırım hiç bir şey demiyor...

Erkek arkadaşının yapısı mı böyle yoksa gerçekten sosyal fobi hastası mı ondan emin olmalısın önce.
Ben de bu hastalığı geçirdim ama bu hastalıktan kurtulan şanslı kişiler arasındayım açıkcası çoğu insanın yıllarına alabiliyor kurtulmak benim de yıllarımı aldı ama benden çok daha uzun süre bunu çekenler var.
Bence açıkca sor kendi yapısında utangaçlık mı var yoksa gerçekten böyle olmayıp hastalığından dolayı mecburen mi böyle davranıyor. Ben mesela yapı olarak çok farklıydım aslında sosyalleşmeyi topluma girmeyi sever ama hastalığımdan dolayı girmek istemezdim.
Hastalıksa eğer çaresi var merak etme zorlu bir süreç dahi olsa sen yanında olduğun sürece bunu birlikte atlatabilirsiniz. Fakat yapısı böyleyse ve sen sosyal bir insansan ikiniz için de zor olacaktır.

Geçmiş olsun canım Allah tekrar yaşatmasın. Onu daha çözemedim gerçekten hasta mi emin değilim ama normal davranmıyor. Şu an başka şehirde,iyice koptuk. Sessizce beklesem kendisi gelip konuşur mu sence? Yoksa benden umudu kesip sonsuz sessizliğe mi gömülür? Onu bogmaktan da çekiniyorum

karekteri ağır olabilir sessiz çekingen olabilir konuşmayı sevmeyebilir anlıyorum mizaç meselesi insan sevgilisinede böyle olmamalı bence senin yanında rahat olmalı konuşmalı hareketlerini kısıtlamamalı bence :44:

karekteri ağır olabilir sessiz çekingen olabilir konuşmayı sevmeyebilir anlıyorum mizaç meselesi insan sevgilisinede böyle olmamalı bence senin yanında rahat olmalı konuşmalı hareketlerini kısıtlamamalı bence :44:

Bence de öyle. İşte bu yüzden sosyal fobisi olduğunu düşünüyorum canım:((

Back
X