Galiba kazıklandım , hakkımı nasıl ararım?

Kızlar cuma akşamı göz doktorunun yazdığı reçetenin son günü olduğu aklıma geldi,apar topar yakındaki bir optiğe gittik babamla. Zaten en ucuz çerçeve 85 liraydı optikte,mübarek adam sanki gümüş kaplamalı yapıyor gözlükleri.Devletin gözlük için ödediği 45 lira.Sonra bir model beğendim,yok camı çerçevesi derken adam bize nerden çıkardı anlamadım tam 290 lira fiyat çıkardı,onu da güya indirim yaparak 250 yapıyorum size dedi.Bir de nakit.

Şimdi orda basiretimiz bağlandı mı nasıl vazgeçmedik almaktan bilmiyorum ama sonrasında çevreme arkadaşlarıma sorduğum zaman hepsi cidden pahalı olduğunu,50 liraya falan gözlük aldıklarını söylediler.Anladım ki ciddi anlamda kazıklandık.Şimdi bu adam bana yarın akşam 18:00da gelirsem gözlüğümün hazır olacağını söyledi.Ben o parayı ödemek istemiyorum kazıklandığımı anladığım için.Sizce yapabileceğim ne vardır bu durumda, yapabileceğim bir şey var mıdır daha doğrusu?Tavsiyelerinizi lütfen esirgemeyin...

devletin ödediği cam ve çerçeve bellidir sizin seçtikleriniz muhtemelen organik cam markalı çerceve vs. idir o yüzden bu kadar fazla tutmustur.bir arkadasım 500 lira vermişti raybanın çerçevesiydi ordan biliyorum bende

yalan soylememıs 45 lıra oduyor emeklı sandıgı.ben en son bu sekılde aldımbaska yerlere de sorabılırsınız bunu.ama mesela bır banka mensubuysanız ya da

baska bır kurulus o zaman odenen mıktarda farklılık olabılır.mesela 300 tl odeyen kurum bılıyorum.adam neden yalan soylesın kı

kurumuzun odedıgı mıktar hakkında bu zaten sızın gayet kolay gorebılecegınız bır sey.nedense bır guvensızlık olusmus sızde.oysa

fıyat gayet makul,odenen mıktar dogru.bu fıyatlara zaten oyle cok kalıtelı markalar olmuyor.ıyı bır gozluk ıcın 500-600 ü gözden

cıkarmanız lazım.adamın normal karını koyması sızı kazıkladıgı anlamına gelmez ki,ne yapsın aldıgı fıyata mı versın? hanı eskı

musterı olursunuz sureklı alısverısınız vardır,o zaman zaten bır mıktar ındırım yapıyorlar
bu da doğru.başkalarının sözüyle çabuk galeyana gelen biriyim bi de.o yüzden de böyle hemen etkileniyorum demekki kazıklandım vs diye.ama önemli değil.daimi kullanacağım bir şey olmadığı için o kadar para bizim bütçemize göre fazla gelirdi.daimi kullanacak olsam verirdim ,o ayrı.

devletin ödediği cam ve çerçeve bellidir sizin seçtikleriniz muhtemelen organik cam markalı çerceve vs. idir o yüzden bu kadar fazla tutmustur.bir arkadasım 500 lira vermişti raybanın çerçevesiydi ordan biliyorum bende

Bende gözlük kullanıyorum camdan çervece yüzünden fiyat değişebiliyor,ama tüm tercihleri size sunmalıydı evet bu yüzden böyle hissediyor olabilirsin:) Ama camın çerceven iyiyse makul bile bende aynı ücreti vermiştim neredeyse,kemik çevçeve organik camlara.

Back
X