Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba sevgili anneler bir fikri olan varsa cevap yazsın lütfen . Benim iki oğlum var ilkini herseye rağmen 2 yaşına kadar emzirdim. Ama ikincisi olmadı. Aşırı gazlı bir bebek sutum ağzına girer girmez kivranmaya başlıyor ama mücadele ettim sancılı uykusuz geceler her marka gaz ilacı sagip vermek gibi yöntemlerle 4 ayı bitirdik sonra soğuk algınlığı geçirdi hastalığı için verdiğim ilaçlar gazını daha da tetikledi gogsumu ağzına bile almadı ve de damaklar da kasiniyo mama takviye etmeye başladım. Bir de kadın hastalıkları için kullanmam gereken ilaçlar var bir haftalık ve bebeğe zararlı . O yüzden şu an sutumu sagip dokuyorum ilaç bitince yine emziririm diye ama eşim verme çocuğa acı cektiriyorsun diyo çünkü sagip ağzına enjektörle sıktıgimda daha ağzına damlar damlamaz kivranmaya başlıyordu iki gaz ilacı kullandığım halde. Zaten bebeğim de istemiyor. Ama ben çok kötüyüm ve kimse beni anlamiyor mamayla büyüyen bir sürü çocuk var diyorlar ben de biliyorum ama ilk oğlumun koklaya koklaya emmesi geliyor aklıma içim acıyor. Şu an mamayla besleniyor çok rahat yani eskisi gibi gaz acısı çekmiyor. Zaten hep acıyla emdiği icin kilo alımı da çok az hatta vermişti bile. Ama benim vicdanim hiç rahat değil ve bunu sadece anne olan anlar . Ne olur bir fikri olan bi care bilen varsa söylesin.
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Canim bazi bebeklerin anne sutune alerjisi olabiliyor. Sebebini cok net bilmiyorum. benim oglumda da ilk 3 ay gazla ugrastik ama gecti.
Yani seninkinin bu tavirlarinin sebebi gaz olmayabilir.
doktora gidip tahlil yaptirsaniz?
süt konusu benimde hep içimde kaldı emmeye düşkün bir bebek olmasına rağmen olmayan damla damla akan süt ne yaptıysam artıramadım o kadar dert olmuşki içime rüyamda emzirirken görüyorum kendimi dışarda çocugunu emzirenlere kıskanarak bakıyorum bu duygu geçmez geçecek gibi de değil seni çok iyi anlıyorum
mamayı emiyor ama seni emmek istemiyorsa sütünün tadın damı değişiklik var acaba
Canim bazi bebeklerin anne sutune alerjisi olabiliyor. Sebebini cok net bilmiyorum. benim oglumda da ilk 3 ay gazla ugrastik ama gecti.
Yani seninkinin bu tavirlarinin sebebi gaz olmayabilir.
doktora gidip tahlil yaptirsaniz?
Kaç dr gezdiysem sonuç alamadım hepsi gaz dedi alerji olayını da araştırdım ama gaz hariç bir belirti olmadığı için üzerinde durmadilar . Onun dışında bir sürü tahlil vs yapıldı hicbirsey çıkmadı
süt konusu benimde hep içimde kaldı emmeye düşkün bir bebek olmasına rağmen olmayan damla damla akan süt ne yaptıysam artıramadım o kadar dert olmuşki içime rüyamda emzirirken görüyorum kendimi dışarda çocugunu emzirenlere kıskanarak bakıyorum bu duygu geçmez geçecek gibi de değil seni çok iyi anlıyorum
mamayı emiyor ama seni emmek istemiyorsa sütünün tadın damı değişiklik var acaba
Bilmiyorum ki dr damak hareketleri başlamış ondan emmiyor olabilir dedi her bebek aynı olmaz emdiği kadar emzir üstüne mama ver dedi 5 ay dolunca da ek gıdaya başla dedi. Sağolsun bu oğlum bütün ezberlerimi bozdu sanki ilk kez çocuk görüyorum. Resmen acemi oldum. Bu süreç hayirlisiyla bitsin artik diye dua etmekten başka birşey gelmiyor elimden. Ah bir de emseydi raziydim yine de çekmeye
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Kaç dr gezdiysem sonuç alamadım hepsi gaz dedi alerji olayını da araştırdım ama gaz hariç bir belirti olmadığı için üzerinde durmadilar . Onun dışında bir sürü tahlil vs yapıldı hicbirsey çıkmadı
Bazen bebeklerde donem donem boyle sendromlar oluyo adına buyume atagi denilen.
Benim oglum simdi 7bucuk aylik ama en az uc kez meme birakma girisimi oldu. Emzirecegim zamanlarda emzikle biberonla kandirdim ardindan soktum agzina memeyi oyle oyle, yavas yavas bazen bi dakika bile tutmazdi yarim dakika onbes saniye ama yilmadim...
Sutunun tadina baktin mi? Belki de cok baharatli tatli tuzlu aci seyler yediginde bu sekilde tepki veriyodur. Ya da emmek istemiyodur. Ben kendim sadece 3 ay emmisim mesela.
Kendini cok da harab etme canim benim. Senin gerginligin mutsuzlugun ona yansiyo olabilir. Ya da acaba emecek mi acaba aglayacak mi diye tasalanip gerginken meme verirsen onu da hisseder. Hem cok sukur verecegin kadar vermissin anne sutu zaten. Ilk dort ay cok muhim. Sonrasinda formul mama ve ek gidalarla takviye ediliyo. Ki bi de hic anne sutu alamayan bebekler hakikaten var.
Cevaplariniz için teşekkürler. Sutumun tadına bakmadım oğlum çok gazlı olduğu için baharat ve acı başta olmak üzere birçok şeyi hayatımdan çıkarmistim zaten . Şimdi tedavim bitince yine emzirmeyi deneyecegim yine aynı olursa keserim en azından içim tam rahat etmiş olur
Sanki ben konuşuyorum. Öyle ki acaba kolumda tutarken canını acıtıyorum da ağlıyor diye düşündüğüm için köpek gibi 4 ayak üstüne durup memeyi ağzına öyle bile verdim ama nafile....
Sanki ben konuşuyorum. Öyle ki acaba kolumda tutarken canını acıtıyorum da ağlıyor diye düşündüğüm için köpek gibi 4 ayak üstüne durup memeyi ağzına öyle bile verdim ama nafile....
o sütü emsinde nasıl emerse emsin demi :) annelik böyle bişey işte
ama her bebeğin kısmeti farklı oluyor kimisi zorla bırakır memeyi kimiside almamak için direnir ..ilginç