gamsız,bencil koca !

Birsey daha var bunu kimseyi hor gormek amacli yazmiyorum ama guclu bir kadin dayak yiyip hakaret isitip kocasina boyun egip bosanamiyorsa ve sizlaniyorsa o kadinin parasi evin alim gucunu yukseltir sadece kadini guclu yapmaz benim zavalli annecigimde senelerce kendini paraladi calisti ama ne siddetler gordu zamanindada gidemedi bosan diye yalvardim
Oysa guclu kadin
Ben bir birey olarak olarak dayak ve hakareti hak etmiyorum esim olmanda sana bu hakki vermez kendime olan saygimdan dolayi bu iliskiyi surduremem der gider misler gibi gecimini saglar ayaklari ustunde bir erkek olmadanda durur guc budur bence oburu kendini avutmak gucluyum para kazaniyom oyuzden dayak yiyip oturuyorum buda benim secimim ? Mutluyum diyosa ne mutlu ona
Güçsüz kadın her zaman güçsüzdür. Para kazansa da kazanmasa da. Güçlü kadın sadece para kazanırsa güçlüdür. Para kazanmazsa ya arkasına destek arar ya da yaşadıklarına katlanmak zorunda kalır. Biz bu yüzden kadın çalışmalı diyoruz. Kimseye eyvallahı olmasın diye. Sizçalışmıyorsunuz diye biraz gocunuyorsunuz sanırım.
Ben de çalışmıyorum elimde olmayan sebeplerden. Ama eve maddi katkıda bulunuyorum. Eşim ortalamanın çok üstünde kazanmasına rağmen ondan harçlık almayı kendime yediremiyorum. Evet ben güçlü bir kadınım, sabit bir işim olmasa da ayaklarımın üstünde durabilirim. Bir sorun yaşarsam ailemin arkamda olacağını da biliyorum. Ama bunlar olmasaydı güçlü de olsam bir işe yaramazdı. Oturur kaderime ağlardım muhtemelen.

Bende fiziksel olarak bahsetmiyorum siz adam akilli okuyun para kazanan kadin hazmedilmiyor sopa yiyor hakaret goruyor deger verilmiyor diyorsunuz buda tamam peki o maddi gucu olan kadin neden hala bunlari cekiyor ? Benim gozumde maddi imkani olan kadin sen bana dayak hakaret edemessin deyip susmayip resti cekip kendine hayat kurabiliyosa on numara guclu kadindir o ama imkanlari olup evde boyle seylere katlanip ayrilamayan kadin korkaktir sadece guclu oldugu anlamina gelmez parasi olmasi
SidDet Calisan, calismayan herkesin basins gelebilir. Ama calisirsan adami defersin cunku kendine bakacak gucun olur. Kimseye eyvallahin olmaz, muhtac olmazsin. Ama calismazsan gidecek yerin olmaz adama Kole olursun. Kendine yetebilmek, Kimseye muhtac olmamak en buyuK guc bence.

Bende fiziksel olarak bahsetmiyorum siz adam akilli okuyun para kazanan kadin hazmedilmiyor sopa yiyor hakaret goruyor deger verilmiyor diyorsunuz buda tamam peki o maddi gucu olan kadin neden hala bunlari cekiyor ? Benim gozumde maddi imkani olan kadin sen bana dayak hakaret edemessin deyip susmayip resti cekip kendine hayat kurabiliyosa on numara guclu kadindir o ama imkanlari olup evde boyle seylere katlanip ayrilamayan kadin korkaktir sadece guclu oldugu anlamina gelmez parasi olmasi
SidDet Calisan, calismayan herkesin basins gelebilir. Ama calisirsan adami defersin cunku kendine bakacak gucun olur. Kimseye eyvallahin olmaz, muhtac olmazsin. Ama calismazsan gidecek yerin olmaz adama Kole olursun. Kendine yetebilmek, Kimseye muhtac olmamak en buyuK guc bence.
Birsey daha var bunu kimseyi hor gormek amacli yazmiyorum ama guclu bir kadin dayak yiyip hakaret isitip kocasina boyun egip bosanamiyorsa ve sizlaniyorsa o kadinin parasi evin alim gucunu yukseltir sadece kadini guclu yapmaz benim zavalli annecigimde senelerce kendini paraladi calisti ama ne siddetler gordu zamanindada gidemedi bosan diye yalvardim
Oysa guclu kadin
Ben bir birey olarak olarak dayak ve hakareti hak etmiyorum esim olmanda sana bu hakki vermez kendime olan saygimdan dolayi bu iliskiyi surduremem der gider misler gibi gecimini saglar ayaklari ustunde bir erkek olmadanda durur guc budur bence oburu kendini avutmak gucluyum para kazaniyom oyuzden dayak yiyip oturuyorum buda benim secimim ? Mutluyum diyosa ne mutlu ona
Valla hayat oyle degil iste. Sen calisma gel 35-40 yasina , evliligin yurumezse olmayan tecrubenle o saatten sonra is bulurum kendime bakarim diye umut et. Isverenlerde tecrubesiz eV hanimlarini ise almak icin can atiyordu zaten.

Calisan kadini guclu gormenizde beni bitiriyor hakikaten burda ne ogretmenler neler neler okuduk dayak yiyip deger gormeyen bosanamayan guc nerede ? Bunu bana biri gosyersin almis gitmissiniz ayaklari ustunde duran para kazanan kadin gucludur kadin koskoca bakan olmus ama dayak yemiş para pozisyon bunlari engellemiyor malesef bu kadinda calisiyor ama boyle muamele goruyor guc nerede yanlis anlamayin kadin calissin destek olsun elbet kazansin ama gucle bagdastirmaktan vazgecin ve saniyorsunuz calismayani hep dovup sovuyorlar oyle birsey yok yapacak adam para kazaniyor kazanmiyora bakmiyor sanmayin calismaya karsiyim ama gucluluk sadece para degil
Evli olduğum süre boyunca çalıştığımda oldu çalışmadığımda. Çalışan kadının güçlü olmasından kasıt bazı erkekler çalışan kadın istemez çünkü para kazanan kadının rest çekmesi daha kolay sanılır onlar tarafından. Aslında çalışmayan bir kadına göre gerçekten daha kolaydır.

Ama çalışan kadın daha çok ezilir. Annem en yakın örneğim ve çok zor şartlarda çalışırdı. Oturduğumuz yer diz boyu çamur işe gitmesi için saat beşte sabah durakta olurdu. Lastik çizmelerini yol üzerinde bir fabrikanın güvenlik kulübesindeki tanıdığa bırakır ayakkabılarını giyer ve bu esnada ben kucağındayım . Beraber 2 saatlik bir yol giderdik sene seksenlerin sonları. Durakta beklerken beni pardesüsünün içine sarar dı üşümeyim diye. yaşım ozaman lar 4 yada beş ama ben hiç unutmam annemle yaşadığım anıları beni kucağında götürür ken ki yaşadıklarımızı bile hatırlarım.

Annem Bir hastanede hasta bakıcı ve o yıllar hasta bakıcılar böyle rahat değildi baya adını hakeden şekilde hasta bakarlardı hastanenin temizliğini yaparlardı bende annemin peşinde koşturarak büyüdüm. Müfettişler geleceği zaman hasta dolaplarının içine koyardı beni sakın çıkma derdi ve ben odaları gezen müfettişleri izlerdim dolaptaki deliklerden. Sessizce nefes alarak. Eve gelirdi evimiz mis gibi temiz misafirlerimiz hafta sonları eksik olmaz ya
da annem işten gelince gelir annem baya ev hanımı modunda yemeklerini yedirir. Daha bir sürü şey.

Şimdi annem emekli ve annemin bukadar emeğine karşılık babam sırf annem maaş kartını kendisine vermiyor diye ve başka maddi konulardan anneme boşanma davası açtı.

Buraya kadar çalışan kadının zorluklarını gördük. Daha doğrusu ekonomik gücü olduğu halde kendini kullandıran kadını.
Peki şimdi nemi oldu annemin misler gibi emekli maaşı var ve kendini geçindirmek şöyle dursun torununun sünnetini dahi annem yaptı. Babam evdeyken parasızlıktan evden dışarı çıkamayan kadın şehir şehir geziyor.
Peki babam, zamanında babam çift maaş yemeye öyle alışmışki şimdi tek başına yaşıyor ama kendisine para yetiremiyor. Anneme haber yolluyor isterse barışırım ama maaş kartı bende kalacak. Eskiden annemin kendini kullandıtması acizliğinden değildi sadece o hep biz bu evde bir aileyiz paranın kimde durduğu önemli değil düşüncesi ile yetişmiş nekadar çalışsada eskilerin kafasını taşıyan biriydi zaten şu an 67 yaşında.

Yani gün gelir o çalışan kadınla çalışmayan kadının arasında nasıl bir güç farkı var çıkar. İstisnalar elbette olabilir. Ama her çalışan kadına önerim eşşek gibi çalışıyorsanız kral gibi yemeyi öğrenin annem gibi 60 ınızdan sonra aklınız başınıza gelirse çok geç olur. Alın maaşınızı şu temizlik çi parası şu gezme parası bu süs param diye ayırın . Özellikle siz çalışırken sizinle evlenen adam sizin çalışmanıza laf edemez ettirmeyin. Çok büyük bir kısım var. Ya çalışan kadın seçiyorlar evlilik masrafları yada ev araba kredileri biter bitmez sen çalışma demeye başlıyorlar. Bu tip adamlar sizi açık açık kullanmış oluyor. Yada hem çalışıyorsunuz hem eve gelince temizliğe yardım şöyle dursun birde etrafı ekstra kirleten erkek tipi var işte oda sizi kullanıyor sen erkek gibi çalışırken iyi ama adam evde kadın işi yapmaya gocunuyor. Tenizlikçi tutcam dese kadın. masraf diye laf eder kocası. Kullandırmayın allah aşkına kendinizi. Dedim ya en yakın örneğim annem ve o yaşında kadın psikolojik sorunlar yaşamaya başladı ilaçlarla duruyor aslında.

Son düzenleme:
Güçsüz kadın her zaman güçsüzdür. Para kazansa da kazanmasa da. Güçlü kadın sadece para kazanırsa güçlüdür. Para kazanmazsa ya arkasına destek arar ya da yaşadıklarına katlanmak zorunda kalır. Biz bu yüzden kadın çalışmalı diyoruz. Kimseye eyvallahı olmasın diye. Sizçalışmıyorsunuz diye biraz gocunuyorsunuz sanırım.
Ben de çalışmıyorum elimde olmayan sebeplerden. Ama eve maddi katkıda bulunuyorum. Eşim ortalamanın çok üstünde kazanmasına rağmen ondan harçlık almayı kendime yediremiyorum. Evet ben güçlü bir kadınım, sabit bir işim olmasa da ayaklarımın üstünde durabilirim. Bir sorun yaşarsam ailemin arkamda olacağını da biliyorum. Ama bunlar olmasaydı güçlü de olsam bir işe yaramazdı. Oturur kaderime ağlardım muhtemelen.
Ben calismiyorum diye gocunmuyorum yasimda kucuk okul okuyacagim daha iyi sartlarda calisabileyim diye ancak suan okul yerine calismam lazim calisicam duzeldikten sonra yine okula giderim hicbirsey icin gec degil benim adima ve arkamda olan bir ailemde var evliligim kotu giderse ve ben bu evlilikte cok uzulursem giderim evimiz var sukur kendimizin ve seni uzerse edersede gel yerin burda der babanen annem herkes gocunacak hicbir durumum yok benim esimin iyi bir maasi vardi bizede yetiyordu okula gitmemi okumami iyi calismami istedi oyuzden calismiyodum ama insan hali isten cikarildi destek olucam

Ben hem maddi gucu hem olup hicbirsey yapmayan kadin icin guclu degildir dedim calismayip guclude olunmaz ve bi arkadas calisan kadini hazmediyorlar dedigi icin onun uzerinden gittim sadece calisan dayak goruyor calismayan gormuyor demedim konuya hakim olup yazsak guzel olurdu

Calisan kadini guclu gormenizde beni bitiriyor hakikaten burda ne ogretmenler neler neler okuduk dayak yiyip deger gormeyen bosanamayan guc nerede ? Bunu bana biri gosyersin almis gitmissiniz ayaklari ustunde duran para kazanan kadin gucludur kadin koskoca bakan olmus ama dayak yemiş para pozisyon bunlari engellemiyor malesef bu kadinda calisiyor ama boyle muamele goruyor guc nerede yanlis anlamayin kadin calissin destek olsun elbet kazansin ama gucle bagdastirmaktan vazgecin ve saniyorsunuz calismayani hep dovup sovuyorlar oyle birsey yok yapacak adam para kazaniyor kazanmiyora bakmiyor sanmayin calismaya karsiyim ama gucluluk sadece para degil
Ah be şekerim hangi pencereden bakıyon... fiziksel güçten bahsetmiyom ki ben... dayak yememek de elimizde o raddeye gelmemeyi sağlamak önemli olan...
Ben maddi güçten bahsediyom. Bazı erkekler para kazanan kadını hazmedemiyo işte...

Şu yormları adam akıllı okumadan yorumlamanız da beni bitiriyo beaa...

Baskasinin yaninda evinin temizligini dile getirmesi hic hos degil...

Temizlenmis yastiklarida tasimamasi ayri bir sorun zaten
Esinin baska derdi var bence , eger simdiden konusmaya calisip ogrenmezsen , dahada kötü olur....

Evli olduğum süre boyunca çalıştığımda oldu çalışmadığımda. Çalışan kadının güçlü olmasından kasıt bazı erkekler çalışan kadın istemez çünkü para kazanan kadının rest çekmesi daha kolay sanılır onlar tarafından. Aslında çalışmayan bir kadına göre gerçekten daha kolaydır.

Ama çalışan kadın daha çok ezilir. Annem en yakın örneğim ve çok zor şartlarda çalışırdı. Oturduğumuz yer diz boyu çamur işe gitmesi için saat beşte sabah durakta olurdu. Lastik çizmelerini yol üzerinde bir fabrikanın güvenlik kulübesindeki tanıdığa bırakır ayakkabılarını giyer ve bu esnada ben kucağındayım . Beraber 2 saatlik bir yol giderdik sene seksenlerin sonları. Durakta beklerken beni pardesüsünün içine sarar dı üşümeyim diye. yaşım ozaman lar 4 yada beş ama ben hiç unutmam annemle yaşadığım anıları beni kucağında götürür ken ki yaşadıklarımızı bile hatırlarım.

Annem Bir hastanede hasta bakıcı ve o yıllar hasta bakıcılar böyle rahat değildi baya adını hakeden şekilde hasta bakarlardı hastanenin temizliğini yaparlardı bende annemin peşinde koşturarak büyüdüm. Müfettişler geleceği zaman hasta dolaplarının içine koyardı beni sakın çıkma derdi ve ben odaları gezen müfettişleri izlerdim dolaptaki deliklerden. Sessizce nefes alarak. Eve gelirdi evimiz mis gibi temiz misafirlerimiz hafta sonları eksik olmaz ya
da annem işten gelince gelir annem baya ev hanımı modunda yemeklerini yedirir. Daha bir sürü şey.

Şimdi annem emekli ve annemin bukadar emeğine karşılık babam sırf annem maaş kartını kendisine vermiyor diye ve başka maddi konulardan anneme boşanma davası açtı.

Buraya kadar çalışan kadının zorluklarını gördük. Daha doğrusu ekonomik gücü olduğu halde kendini kullandıran kadını.
Peki şimdi nemi oldu annemin misler gibi emekli maaşı var ve kendini geçindirmek şöyle dursun torununun sünnetini dahi annem yaptı. Babam evdeyken parasızlıktan evden dışarı çıkamayan kadın şehir şehir geziyor.
Peki babam, zamanında babam çift maaş yemeye öyle alışmışki şimdi tek başına yaşıyor ama kendisine para yetiremiyor. Anneme haber yolluyor isterse barışırım ama maaş kartı bende kalacak. Eskiden annemin kendini kullandıtması acizliğinden değildi sadece o hep biz bu evde bir aileyiz paranın kimde durduğu önemli değil düşüncesi ile yetişmiş nekadar çalışsada eskilerin kafasını taşıyan biriydi zaten şu an 67 yaşında.

Yani gün gelir o çalışan kadınla çalışmayan kadının arasında nasıl bir güç farkı var çıkar. İstisnalar elbette olabilir. Ama her çalışan kadına önerim eşşek gibi çalışıyorsanız kral gibi yemeyi öğrenin annem gibi 60 ınızdan sonra aklınız başınıza gelirse çok geç olur. Alın maaşınızı şu temizlik çi parası şu gezme parası bu süs param diye ayırın . Özellikle siz çalışırken sizinle evlenen adam sizin çalışmanıza laf edemez ettirmeyin. Çok büyük bir kısım var. Ya çalışan kadın seçiyorlar evlilik masrafları yada ev araba kredileri biter bitmez sen çalışma demeye başlıyorlar. Bu tip adamlar sizi açık açık kullanmış oluyor. Yada hem çalışıyorsunuz hem eve gelince temizliğe yardım şöyle dursun birde etrafı ekstra kirleten erkek tipi var işte oda sizi kullanıyor sen erkek gibi çalışırken iyi ama adam evde kadın işi yapmaya gocunuyor. Tenizlikçi tutcam dese kadın. masraf diye laf eder kocası. Kullandırmayın allah aşkına kendinizi. Dedim ya en yakın örneğim annem ve o yaşında kadın psikolojik sorunlar yaşamaya başladı ilaçlarla duruyor aslında.
Baya uzun yazmissin ben kisa cevapliyim daha oncede yazdim calismaya karsi degilim parasi olup katlanan gunumuz egitimli kadinlarin gucsuzlugunden bahsettim orayi vurguladim yoksa calisan ve calismayan arasindaki farklari ggayetbiliyoruz

Canım beniimmm sen tecrübesizsin anlasılan kimse keyfinden çekmiyor... çevre baskısı , evlat sıkıntısı mesela, mesela aile yozluğu... seç bakalım...
Evlilik içindeki maddi güç be tatlım bahsettiğimiz...
Güçlü olmak çekip gitmek değildir toplulumuzda... öyle kolay değil resti çekmek... sadece kisinin kendisi etkilenmiyor olaydan... bilemezsin

Baya uzun yazmissin ben kisa cevapliyim daha oncede yazdim calismaya karsi degilim parasi olup katlanan gunumuz egitimli kadinlarin gucsuzlugunden bahsettim orayi vurguladim yoksa calisan ve calismayan arasindaki farklari ggayetbiliyoruz

Evet baya uzun oldu aslına bakarsan tüm bu yazılanlar yazıma cevap olarak değil. Sadece yazarken çalışan bayanlarada bir ibretlik hikaye paylaşmak geldi içimden.

[
Evet baya uzun oldu aslına bakarsan tüm bu yazılanlar yazıma cevap olarak değil. Sadece yazarken çalışan bayanlarada bir ibretlik hikaye paylaşmak geldi içimden.

çok iyi yaptınız. çok etkilendim. böyle hikayeler okuyunca kendi adıma dersler çıkarıyorum.

Sinekler soğuktan içerdeler ben çok titizim çalışmıyorum evim sinek dolu eşin çok cahil

Güçlü olmak da herkesin gözünde farklı bir tavır anladığım kadarıyla. Kimi en ufak olayda resti çekmeye güç olarak bakıyor, kimi kendi ihtiyaçlarını karşılayabilince güçlü hissediyor. Anlamadığım güç sadece kocaya karşı hissedilen bir duygu mu?

Benim annem evliliğinde güçlü duruşları olmamış ancak iş hayatında, sosyal çevresinde tuttuğunu koparan-inanılmaz sorun çözme yeteneği olan ve her hakkını bilen bir kadındı. Kimseye de hakkını yedirmez, çalışkan, hayata karşı dik duran biriydi. Çalışmayı da çok severdi, sürekli yeni şeyler öğrenirdi. Kendi ablası 15 yaşında evlenmişken (evleneceği adamı nişanında gördüğün dönemler), görücü gelince balkondan atlayıp kaçan, ben çalışmak istiyorum diye tutturan ve 28 yaşına kadar evlenmeyen bir kadındı. Fakir bir aileden geldiği ve o zamanlar tekstil pahalı olduğu için "babam alamıyor" diye ağlamak yerine babasına ucuz kumaşlardan aldırıp ilk elbisesini 5. sınıfta diken bir kadındı. Hatalarını bilip onları düzeltmek için her yolu deneyen bir kadındı.

Güç paraya bakmaz, insanın içindedir ama para da önemli bir güçtür, en kötü güven duygusu verir.

merhaba kızlar,
uzun süredir buraya yazmıyordum..sorun olmadıgından değil,bazı seyleri düşündükçe kötü oldugum için...arkadaşlar o kadar moralım bozukki eşim o kadar vurdumduymaz,bencil,kendınden baska kımseyi düşünmeyen bir insanki artık bıktırdı beni.derdim olunca sormaz,oturup saçımı okşamaz ilg sevgi sıfır.

örneğin,dün sabah mutfakta küçük sineklerden varmıs oda ılaçlamıs uyandıgında.öglene dogru aradı temızlednmı mutfagı böcekler vardı bir sürü bilmem ne halbukı ıkı uc tane sinek.bir de bu lafları sekreter kadının yanında söylüyor.sus diyorum habire pislikten oluyor bunlar falan filan.bende çalışan bir ınsanım aksamları eve gelmem 9 buluyor.bı hafta sonum var ondada elımden geldıgı kadar temızlıyorum zaten.çok kızdım bu haraketıne.akşamında ablamın esınıın dogum gnu vardı oraya gıttık.annemde yastıklarımı almıstı yıkayıp geri getirmiş kadın,ablamlarla evımız çok yakın.ben tasımam dedi eşim.aldım yüklendım kendım getirdim.surat yaptım nıe böle davranıosun dedım.vermeseydın yastıkları çalışma etme hep bi savunma hali.

bu sabahta geldı yanıma sırnaştı falan bagırdım cagırdım.öglen arkadasını aradı sınemaya gıdelım dıye.delirdim.eskiden oldugu gıbı evde oturup zırlayan kızı çok ararsın dedım giyindim çıktım evden.şuan evdeyım,gelmemiş.

o kadar mutsuzum ki...

Esin huysuz. Ama sana sirnasinca niye bagiriyorsun ki ? Konusma kus filan ama niye bagiriyorsun ?

O da restini cekmis daha kotu olmus iste.

Bu Paşa beyi bol bol deterjanla, domestosla, temizlik beziyle muhattap etmek lazım.

Gideceksin sekreterin yanında çok temiz bozacaksın böylesini!
3-5 sineğin zararı yok. Asıl insanın ruh sağlığına zararlı böcekler var dünyada!
Deyip çarpacaksın kapıyı, ya da masaya yumruğu, hatta kafasına kitabı falan.. :)

Sonunda müthiş bir rahatlama...

Bu Paşa beyi bol bol deterjanla, domestosla, temizlik beziyle muhattap etmek lazım.

Gideceksin sekreterin yanında çok temiz bozacaksın böylesini!
3-5 sineğin zararı yok. Asıl insanın ruh sağlığına zararlı böcekler var dünyada!
Deyip çarpacaksın kapıyı, ya da masaya yumruğu, hatta kafasına kitabı falan.. :)

Sonunda müthiş bir rahatlama...

Ayyy ne hoşuma gitti gözümde canlandırdım da.

Ayyy ne hoşuma gitti gözümde canlandırdım da.

Konu sahibinin de çok hoşuna giderdi.
Beni bir rezil edeni ben iki rezil ederim valla.. :)

Ben çalışan bayanların "napim çalışıyorum ev temizlemeye vaktim yok" triplerine çok karşıyım.Ya ne olursa olsun ev düzeni kadının görevi böyle gelmiş böyle gider.illa hem çalış hem eline al bezi temizlik yap demiyorum ama sorumlulugu sende oldugu icin organizasyonunuda sen yapıcaksın.temizlik yapamiyorsan temizlikci tutacaksın, tutamıyorsan eşini dürtüp kalk başlıyoruz diyeceksin.Çalışma evinle ilgilen gibi bir cümle kuruyorsa ev temizligi ve düzeninden gercekten rahatsız demekki.

Yalnız konu sadece temizlik değil anlaşılan, her konudan elini etegini çekmeye çalışıyor belliki.o zaman ona göre davranacaksın.mesela o aksam o yastıkları taşımıyorsa sende taşımayacaktın ve o gece onu yastıksız yatıracaktın.böyle herseyi ben hallederim moduna girersen maalesef eşin semer vurmaya çalışır.kendimden biliyorum.

eşim o kadar şımarık büyümüşki,yemeği yatagına gelir,evde ayakkbıyla gezer,maasını kafasına göre harcar...ve bu saatten sonra onu değiştiremiyorum.biraz düzen tertip benimsetemiyorum.
evin düzeninde bir abeslik yok aslında,her cumartesı temızlıgımı yaparım dip köşe,140 m2 ev ve temızlemek hiç kolay olmuyor.

hem temizlik istiyor hem temizlenmiş yastıklara niye veriyorsun diye laf ediyor.
başkalarının yanında yok evimiz pis bilmem ne
koca yastıkları kendisi taşıyacağına sana taşıtır
sana değer vermeyen adamdan neden ilgi alâka bekliyorsunki.
anlattığın kadarı ile eşin sana karşı biraz soğuk gibi. ufak tefek şeylerin problem olması aradaki soğukluktan da olur. birbirinize karşı sevginiz nasıl?

aşk evliliği yaptık biz,beni sevdiğini biliyorum her ne kadar gösteremesede.
ama bu tarz şeyler benı sogutuyor kendınden..

Calismayan bayanlar dahi esinin arasira destek olmasini ister haklida, calisiyorsa hele kesinlikle is bolumu yapilmali. Sinek oldurmek marifet sanki.

Evinizinde kirli oldugunu sanmıyorum, boyke ahkam kesmesinden oyle anlıyorum.

Ayrica kucuk sinekler pislige gelmz. Cop kutusu uc bes gub kalirsa gelir ki cop niye birakasiniz degil mi? Bunun disinda en cok dogal sebze meyvelerden olusur.kesik unutulursa cururse v.s

BIRDE calisan bazi kadinlarin iyice kendini kölelestirdigini dusunuyorum. Para kazaniyor,ev sorumluluguda ona ait, destek yok ustelik tebrik yerine azar isitiyor. Ya calismayin ya da yardimci tutun lutfen boyle erkeklerin bulundugu evliliklerde.

asla destek olmuyor ev işleri konusunda..öyle aşırı ısteklerıde olmadı aslında surayı temızle burayı temızle,ama abartmayı çok seviyor sinek meselesinde oldugu gibi evi ilaçladıgını duyuracakya marıfet gıbı kadının yanında söylüyor bu da onun ne kadar kuş beyinli oldugunu gösteriyor aslında.
para kazanıyorum evet kendı ıstedıgım ıcın çalışıyorum,evde sıkılacagımı düşündüğüm için.çalışmamı istemyor çok dile gtirmesede ihtiyacın mı var,ben sana aldıgın maası vereyım çalışma diyor.hiç bir zaman yaptıgım işler yüzünden takdr etmedı hep negatif.ama hayata karşıda öyle herkese öyle.

Back
X