• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gamsız insanların rahatlığı beni sinir ediyor

Ben ilk kizimda üniversite hastanesinde takip oluyordum. Orda özel hocaya yaptirdim yarim saat surdu. Oglumda takibim oxelde yapiliyordu. Hocamiz cok iyiydi. Zaten ultrason dersleri veriyordu. Gerek yok dedi. Her gittiğimizde ayrıntılı bakti. Oglum çok şükür çok sağlıklı. Ama sizin ozel durumunuz da varmis tabi ki cok iyi bir yere gitmeniz gerekiyor

İçiniz nasıl rahat edecekse öyle yapın.
Akrabanızın kendi cebinden çıkmayan bir para için bu kadar yorum yapması da doğru değil.
İnsanlar ne çok seviyor başkalarının hayatına, kararlarına, isteklerine müdahale etmeyi...

Detaylı ultrason çok önemli 2 gebeliğimde de en iyimdoktora gittim yaklaşık o civarlarda para verdim pişman değilim. Bunlar her zaman olacak şeyler değil sanki kaç kere gebe kalacaksın hayatın boyunca 1-2 kez hadi en fazla 3 kez vereceğim bir para bebeğin için değer kafan rahat olsun. Kimin ne dediğine bakma sen

Eski konularımdan bilen bilir daha önce bir bebek kaybettim şu an çok şükür tekrar hamileyim 20 haftalık kan pıhtılaşması dolayısıyla iğne kullanıyorum.Detaylı ultrasonu bekliyorum geçen gün kayınvalidemde eşimin kuzeni ile karşılaştım kendisi hamile ve erken doğum riski varmış oldukça sıkıntılı durumda önceki bebeği de erken doğup aylarca kuvezde yatmış.Hamilelik hakkında konuşurken detaylı ultrasonu sordum nerede yaptırdın sonuç iyi mi falan aa yaptıracak mısın bence çok gereksiz bana da doktor suyum çok diye zorla yaptırdı senin yerinde olsam hiç de yaptırmam dedi.Ben de güzel ve uzun süren tek tek her noktasına kadar bakılan bir merkezden randevu aldım 500 tl ye aa o neymiş o öyle dünya para diyip yaptırdığı yeri söyledi hiç kimsenin tavsiye etmediği bir yer 5 dk sürüyormuş 250 tl imiş ben de 5 dk süren bir işleme güvenemem perinatoloğa yaptıracağım hem kan sulandırıcı da kullanıyorum bebeğe giden kan akımı nasıl hepsini öğrenmek kafamdaki soruların cevabını almak istiyorum dedim çok abartıyorsun bence ne olacak ki 5 dk sürsün dedi.Yok ben güvenemem dedikçe çok abartıyorsun hiç bir şey olmaz dedi durdu.Ultrasonun parasını da kayınpederim vermişti neresi iyiyse orada olsun diyerek kuzeni öyle diyince dönüp bir acayip baktılar bana kendimi evhamlı gibi hissettim.Siz olsanız bebeğinizin sağlığı için 250 lira daha fazla vermeyi göze almaz mıydınız ?
Tabiki verirdim,bunlari da hicc kimseyle böyle konusmazdim.Gereksiz buluyorum ,sen nereye ,ben nereye muhabbetini akrabalikta üstelik!

Eski konularımdan bilen bilir daha önce bir bebek kaybettim şu an çok şükür tekrar hamileyim 20 haftalık kan pıhtılaşması dolayısıyla iğne kullanıyorum.Detaylı ultrasonu bekliyorum geçen gün kayınvalidemde eşimin kuzeni ile karşılaştım kendisi hamile ve erken doğum riski varmış oldukça sıkıntılı durumda önceki bebeği de erken doğup aylarca kuvezde yatmış.Hamilelik hakkında konuşurken detaylı ultrasonu sordum nerede yaptırdın sonuç iyi mi falan aa yaptıracak mısın bence çok gereksiz bana da doktor suyum çok diye zorla yaptırdı senin yerinde olsam hiç de yaptırmam dedi.Ben de güzel ve uzun süren tek tek her noktasına kadar bakılan bir merkezden randevu aldım 500 tl ye aa o neymiş o öyle dünya para diyip yaptırdığı yeri söyledi hiç kimsenin tavsiye etmediği bir yer 5 dk sürüyormuş 250 tl imiş ben de 5 dk süren bir işleme güvenemem perinatoloğa yaptıracağım hem kan sulandırıcı da kullanıyorum bebeğe giden kan akımı nasıl hepsini öğrenmek kafamdaki soruların cevabını almak istiyorum dedim çok abartıyorsun bence ne olacak ki 5 dk sürsün dedi.Yok ben güvenemem dedikçe çok abartıyorsun hiç bir şey olmaz dedi durdu.Ultrasonun parasını da kayınpederim vermişti neresi iyiyse orada olsun diyerek kuzeni öyle diyince dönüp bir acayip baktılar bana kendimi evhamlı gibi hissettim.Siz olsanız bebeğinizin sağlığı için 250 lira daha fazla vermeyi göze almaz mıydınız ?
Kaybin var sonucta tabi ki evhamli olacaksin.Senin icin nasil rahat edecekse öyle yap

Herkesin maddi gücü farklı,buna siz karar verirsiniz bir başkası değil.Takılmayın,hayırla kucağınıza almayı nasip etsin Allah

bakmayın ne olur siz millete. Kedi ulaşamadığı ciğere mundar der. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

250 nedir ki ne paralar harcanıyor sağlık için. Tedbir bizden, biz elimizden geleni yapıcaz tatbiki. Ayrıntılı ultrason da çok önemli benim da pıhtılaşma nedeniyle iki kaybım var oğlumda ayrıntılı ultrason 40 dk sürdü, bu hamilelikte saat 10dan öğlen 3 e kadar hastanedeydim, bebek uygun pozisyonu alsın heryerini görelim diye tekrar tekrar girmek zorunda kaldım, olmazsa yarın da gelirsiniz dedi doktorum ama hanımefendi lütfetti de son seferde görebildi dr her detayı. Hem doğum öncesinde hem doğum sırasında olası riskleri görüyor, ona göre gebelikte ya da hemen doğum sonrasında müdahale gerekiyorsa bunlar belirleniyor. Ona göre doğum yenidoğan yoğunbakımı olan hastaneye yönlendiriliyor vs. Siz bakmayın bir şey olmazcılara benim bebekte böbrekte Farklı bir durum gördü mesela doğum sonrası ultrason önerdi, bunu bilmek bile çok önemli bir sorunu varsa hemen önlemini alabileceğiz. Sağlıkla kucağımıza alalım inşallah🙏

onun gamsızlıgının size bir zararı olmuyorsa neden sinir oluyorsunuz anlamadım
benim annem de böyle, babamla kavga ediyor gelip bana anlatıyor bir sey demiyorum ya da istedigi gibi tepki vermedigim icin sinir oluyorum senin bu rahatlıgın beni öldürüyor diyor. bana ne ya. kendisi evham yapıyor geriliyor diye ben de aynı seyi yapmak zorunda mıyım. ben de stres yapıp kendisi gibi olsam rahatlıcak. herkes herkes gibi mi olmak zorunda. bence boyle insanlar kendilerinde bir sorun oldugunun icten ice farkında oldugu icin baskalarının da kendileri gibi davranmasını istiyor ki o tatmini yasasınlar kendilerini normal hissetsinler.
sizin icin demedim bunu bu arada, genel olarak kendileri gibi davranmayan insanları yargılayan cok kisi var, kendi annemden ornek verdim bizzat.. lafım size diil yani, hamilesiniz sonucta ben sizin yerinizde olsam eminim on kat daha evham yapardım, sizin kendi evladınızla ilgili gorusunuz kararınız fikriniz kimseyi ilgilendirmez yani.. ama aynı sekilde baskasınınki de sizi.. o yuzden size bir etkisi olmayacaksa baskalarının rahatlıgını veya gerginligini kendinize dert edinmeyin derim
:nazar:

Ben de yorum yapayım beş dk sürmedi ile otuz beş dk surmesi 500tl vermek ile 250, TL vermek hiç te bişey farkettirmiyor kusura bakmayın .... Evet. Renkli ultrason yada ayrıntılı ultrason da bazen sorunlar cikablyr. Ve çok azda olsa hasta kendini buna hazırlıyor. Kalple ilgili sknti olablyr örnek verecek.olursam. Bende yaptırdım dediginz gibi özelde degl.devlette yaptrdm değişen hiç birşey yok oda doktor digeride doktor sonucu ozeldeki doktorada gotureblrsnz bu işin icinde olan biriyim

kedim için pazar günü klinik açtırdım. Ortada bir can varsa para sadece kağıt parçasıdır. Nefes alan hiç bir canlı parayla kıyaslanmaz

Verdim hemde o hastane içime sinmedi bir de daha fazlasini verip perintologa gittim gozume gelmedi ucreti

Ben 750 tl aşağı fiyat duymamıştım ki küçük çocuğum 3 yaşında.
Gayet uygun bile geldi.
Değil 500 5 bin deseler bulur buluşturur, borca girer riskli gebeliğim varsa yine de veririm.
Doğru olanı siz yapıyorsunuz, boşverin başkalarını.

Back
X