• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Garanti iş

Fight4freedom1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2021
5.399
5.205
148
Size danışmak istediğim ve kafamı bulandıran bir konu var.Ben sayısal branş öğretmeniyim.Branşıma iyi ücret veriyorlar.Ancak yaşadığım şehirde düşük ücret veriyorlar.Konu şu ki mesela geçen yıl hem dershane hem okulda çalıştım.Dershane 15 gün okul 8 gün ssk yatırdı.3 yıl devlete atama olmayacak.Ve özel sektörde genelde 10 ay maaş alıyoruz.2 ay evdeyiz.Her yıl anlaşma yapmak beni sıkıyor.Ve sabit biryer olmadığı için tazminat gibi haklar olmuyor.Her sene kurum aramaktan sıkıldım.Bir yandan mesleğimi de yapmak istiyorum.
Almanca çalışıyorum bir yandan.Ögretmen olarak Almanyaya gitmek istiyorum.
Bu sene düzgün bir kurum bulamazsam iş guvenligi uzmani mi olsam diyorum.Sizce hangisi mantıklı.Keşke başka bölüm okusaydım.

İş guvenligi uzmanlığı güzel bir meslek niye olmasın en doğru kararı kendiniz verirsiniz o hem daha rahat hem haklar anlamında daha fazla imkanı var diye biliyorum daha iyi bilen üyeler yazar hakkınızda hayırlısı
Sagolun.Beni sıkan her yıl tekrar tekrar anlaşma yapmak.Yeni yer aramak.Çok teşekkür ediyorum

Fizik mezunları olanlarda belge alabiliyor.

Anladım. Peki sonrasında devlete atanma planınız mi var?

Ben kimya mühendisiyim. Açıkçası iş güvenliği olayı bana biraz riskli bir alan olarak geliyor. Eger özel sektörde olacaksanız yine iş arama, bulma orada tutunma olayları olacak. Tabi derece derece farkeder ama pek riskli değil diye düşünülen alanlarda bile fabrikalarda olumlu kazalar olabiliyor. Hem çalışanların güvenlik bilinci yok, hem de mantık olarak hem patronu denetleyip hem ondan maaş aliyorsunuz. Sistem biraz saçma geliyor bana.

Tabi bunlar benim dışardan gördüğüm şeyler. Bu işi yapanlar varsa daha doğru bilgi verebilirler.

iş guvenligi uzmani mi olsam diyorum.Sizce hangisi mantıklı.Keşke başka bölüm okusaydım.

Farklı bir mesleğe yönelmek istiyorsanız iş güvenliği biraz sıkıntılı.
Hem çalışma koşulları hem yükümlülükleri zorlayıcı bir meslek.
Üstelik iş olanakları da tahmin ettiğiniz kadar çok değil.
Başka bir seçenek olarak yazılımcılık için kursları değerlendirebilirsiniz.
Sayısal çıkışlıysanız sizi çok zorlamaz.
Hem iş daha hem de çalışma koşulları daha kolay.
Ücreti de çok daha iyi. Yurtdışı olanakları da çok daha fazla.
Araştırmanızı tavsiye ederim.

Anladım. Peki sonrasında devlete atanma planınız mi var?

Ben kimya mühendisiyim. Açıkçası iş güvenliği olayı bana biraz riskli bir alan olarak geliyor. Eger özel sektörde olacaksanız yine iş arama, bulma orada tutunma olayları olacak. Tabi derece derece farkeder ama pek riskli değil diye düşünülen alanlarda bile fabrikalarda olumlu kazalar olabiliyor. Hem çalışanların güvenlik bilinci yok, hem de mantık olarak hem patronu denetleyip hem ondan maaş aliyorsunuz. Sistem biraz saçma geliyor bana.

Tabi bunlar benim dışardan gördüğüm şeyler. Bu işi yapanlar varsa daha doğru bilgi verebilirler.
Almanyaya gitmeyi düşünüyorum.Şuan A2 almanca seviyesindeyim.B2 aldığım zaman ya gidip orada iş arayacağım.Ya da buradan iş bulup gitmeye çalışacağım.Gidemezsem devlete girmeyi zorlarım.
Ben teknik lise kimya bölümü mezunuyum.Bu bölümde peki birşey bulabilir miyim?Üniversitede bende kimyayı çok istedim.Ama şehir dışı yazamadığım için fizik okudum.

Yazılımcılık için kurslar var.
Sayısal çıkışlıysanız sizi çok zorlamaz.
Hem iş daha hem de çalışma koşulları daha kolay.
Ücreti de çok daha iyi. Yurtdışı olanakları da çok daha fazla.
Araştırmanızı tavsiye ederim.
Bunu da düşündüm.Ama yapabilir miyim acaba.Araştıracağim bunu da.Fizikçi almanya cok ariyor.Yazilim olarak python bilmesini istiyor.Yazilim içinde araştırma yapacağım çok teşekkür ediyorum.Unıversitede programlama gördük.Ancak üzerine düşmedim.

Size danışmak istediğim ve kafamı bulandıran bir konu var.Ben sayısal branş öğretmeniyim.Branşıma iyi ücret veriyorlar.Ancak yaşadığım şehirde düşük ücret veriyorlar.Konu şu ki mesela geçen yıl hem dershane hem okulda çalıştım.Dershane 15 gün okul 8 gün ssk yatırdı.3 yıl devlete atama olmayacak.Ve özel sektörde genelde 10 ay maaş alıyoruz.2 ay evdeyiz.Her yıl anlaşma yapmak beni sıkıyor.Ve sabit biryer olmadığı için tazminat gibi haklar olmuyor.Her sene kurum aramaktan sıkıldım.Bir yandan mesleğimi de yapmak istiyorum.
Almanca çalışıyorum bir yandan.Ögretmen olarak Almanyaya gitmek istiyorum.
Bu sene düzgün bir kurum bulamazsam iş guvenligi uzmani mi olsam diyorum.Sizce hangisi mantıklı.Keşke başka bölüm okusaydım.
Almanya'da öğretmen olarak çalışmak çok zor diyorlar orada yaşayanlar öğretmenlik yerine yazılım alanına yönelim derim .

Fizik mezunu bir arkadaşım yıllarca ücretli öğretmenlilten sonra 5-6 yıldır iş güvenliği uzmanı olarak çalışıyor. A grubu olanlar en yüksek risk taşıyan yerlerden sorumluymuş, kendisinde C grubu belge var. Bu durumdan haberiniz var mı? İlk girdiğinde anlattıklarından aklımda bu kalmış. Hani daha rahat yerlerde bu şekilde çalışma imkanınız olabilir.

Fizik mezunu bir arkadaşım yıllarca ücretli öğretmenlilten sonra 5-6 yıldır iş güvenliği uzmanı olarak çalışıyor. A grubu olanlar en yüksek risk taşıyan yerlerden sorumluymuş, kendisinde C grubu belge var. Bu durumdan haberiniz var mı? İlk girdiğinde anlattıklarından aklımda bu kalmış. Hani daha rahat yerlerde bu şekilde çalışma imkanınız olabilir.
Evet çok araştırma yaptım.Ben A değil en fazla B alırım.Peki şuan memnun mu.Devam ediyor değil mi? Ben Ekime kadar zaman verdim kendime.Düzgün dershane bulamazsam işg belgesi almayı düşünüyorum.Yazilimi da araştıracağım.

Evet çok araştırma yaptım.Ben A değil en fazla B alırım.Peki şuan memnun mu.Devam ediyor değil mi? Ben Ekime kadar zaman verdim kendime.Düzgün dershane bulamazsam işg belgesi almayı düşünüyorum.Yazilimi da araştıracağım.
Devam ediyor. Yan ilçeye gidip geliyor yıllardır

böyle cahil ihmalkar ve dikkatsiz bir ülkede iş güvenliği uzmanı olunur mu?
sen aklını peynir ekmek arası yapıp yemek istiyorsun herhalde. kusura bakma ben yanına çay vermem
madem fikir istedin, olmaz diyorum
ben olsam başka şeylere yönelirim

Back
X