Gayru mesru cocuk için para yardimi ?

esmergirl356

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2008
778
1
0
İsveç
Merhaba avukat hanim ve kk'nin hanimlari,

Size bir sorum olucakti, zamaninizi almak istemem...
Bende hukuk okuyorum ve cok onemli çözmem gereken bir sorun var ve bulamiyorum aile hukuguyla ilgili medeni kanun kitabima baktim bulamadim simdi sorun su : Bir kadin ve erkek evli 25 senedir.. 4 cocuklari var.. ama bu 4 uncu cocuk olmadan once 1999 yilinda bu adamin baska bir kadindan cocugu oluyor (kiz cocugu) ve o kadin mayis 2003 ten beri para talebinden bulunuyor.. yani eskiden birsey istemedi simdiye kadar... ama su anda adamin ayda 400€ vermesini istiyor gayri mesru kizi icin.. ki bunu o adam yapamaz cunku issiz... bu 400 € liralar birikmis birikmis 30 000 € yapmis... para olmadigindan odenemiyor, evden esya filan haciz gelse bilse dokunulmuyor... tek çare bulmus kadin o da devletin bu kadinla erkege verdigi yardim parasindan almak.. simdi o yardim parasini kesip 500 lirasini her ay.. o kadina yolluyorlar !! sorun su ki : ben bunun yanlis oldugunu dusunuyorum o cocuk bu adamin soyadini tasimiyor ama bu adam onun cocugu olarak kabul etmis, yani savci için kizin babasi o adam.. tamam ama sorun su : burda o adam esinin ne suçu var ? kadinin 4 cocugu var aldigi yardim parasi eline geçen tek sey! bu yuzden o adamin bu borcundan kadinin (yani esinin) sorumlu tutulmamasini gerektigini dusunuyorum !
Sizce dusunduklerim dogru mu ?

Simdiden size tsklerimi sunuyorum.
Iyi aksamlar.

Son düzenleme:
14 kisi girip bakmis bu konuya, ama 14'unden biri bile cevap yazmamis KK hanimlarindan... :(
bu forum (KK) ne guzel sorununu cozmek isteyen girip bakiyo ama sorunlari cozmek isteyen az malesef !

Son düzenleme:
sen bu soruyu nerenin medeni hukukuna göre soruyorsun??? türkiye ise çok farklı durum € ve yardım parası dediğine göre ise yer avrupada bi yer önce bunu belirtsen iyi olurdu.
Yazan olmamış çünkü hukuk bilen yok fazla. ama ben şöyle bir yorum yaparım. demişsin ya adamın karısının suçu ne diye sana söyleyim adamın başka kadından borcu oldugunu bile bile boşanmamak!! boşansa onun aldığı yardım ve diğer gelirler onun olurdu gayri meşru çocuk için diğer kadın ondan bişey talep edemezdi. ama evli kaldığı sürece, gelir ortaktır bu çok basit bir medeni kanun kuralı=mal paylaşımı rejimi.
Adam işsiz bile olsa devlete borçlanarak (jugendsamta ya da neyse) çocugun nafakasını ödemek zorunda bildiğim kadarıyla.

sen bu soruyu nerenin medeni hukukuna göre soruyorsun??? türkiye ise çok farklı durum € ve yardım parası dediğine göre ise yer avrupada bi yer önce bunu belirtsen iyi olurdu.
Yazan olmamış çünkü hukuk bilen yok fazla. ama ben şöyle bir yorum yaparım. demişsin ya adamın karısının suçu ne diye sana söyleyim adamın başka kadından borcu oldugunu bile bile boşanmamak!! boşansa onun aldığı yardım ve diğer gelirler onun olurdu gayri meşru çocuk için diğer kadın ondan bişey talep edemezdi. ama evli kaldığı sürece, gelir ortaktır bu çok basit bir medeni kanun kuralı=mal paylaşımı rejimi.
Adam işsiz bile olsa devlete borçlanarak (jugendsamta ya da neyse) çocugun nafakasını ödemek zorunda bildiğim kadarıyla.

Ben Bu soruyu Fransa kanuna göre soruyorum !
Turkiyede farkli oldugunu biliyorum ama artik cok degisti cogu sey benziyor...
Adamin karisinin sucu ne diyince ve onun suçu o adamdan bosanmamak diyosun ya sen (uzaktan soylemesi kolay) yasamak gerekir bunu boyle yaparim demeden once evli olmayana kari bosamak basittir derler ya o misal... su anki durum o degil zaten! Kari-koca birbirlerini seviyosalar, borç var diye ayrilsin mi yani..?
bosansa aldigi yardim gitmez onu bende biliyorum, mal paylasimi rejimi olduktan sonra kadinin hiç biseyine dokunamazlar, cunku borç onun degil !
ama bu gelen yardim zaten adamin issiz olmasyla alakali.. sadece o geliyo ve cocuk parasi geliyo ! simdi dusun o para adamin isi olmadigi için geliyosa ? adamin da 4 tane cocugu varsa ? eve giren tek para oysa... sence O 4 cocugun hakki degil mi zaten o para ? ki zaten aile zar zor paralari saya saya biseyler aliyor ! zor durumda heleki oteki kadin gayri mesru cocugu olan kadin hem zengin parasi var ! akilli zeki ama hasta bi kadin...! cocugunun hic bseye ihtiyaci yok bir kere ..
Simdi anladin mi ??

:kkk:

Son düzenleme:
evet ülkemiz AB uyum sürecinde olduğu için birçok yasa Avrupa Hukuku'na uygun artık mal ortaksa evlilik de borç da ortak böyle hacizlik durumlarda yalandan boşansan bile mal/mük taşınır taşınmaz gayrimenkülun devri bile tapu iptali davasıyla sonuca baglanır mal kaçırılmaması için
erkegin bir anlık s..laklıkla yaptıgının bedelini maalesef eşi ve 4 evladı da ödeyecek,ne yazıkki onlar magdur olacak ;ama bir de diger taraftan bak olaya: gayrimeşru da olsa o çocuk güvence altında olacak yani dünyanın neresine gidersen git meydana getirdigin çocuga bakacaksın diyor kanunlar
demek karşıyı da çok iyi tanıyorsunuz ve maddi durumlarının gayet iyi oldugunundan bu kadar eminsiniz (kumasıyla tanışmak da garip degil ne diyeyim)
belki bu olay için geçerli degil;lakin düşmez kalkmaz bir Allah aman ha yakınlarından biri, akraban, eşin ,dostun nikahsız çocuk dogurur(dogu kökenli vatandaşlarımızda dini nikahla evlenmek hatta bir ömür böyle yaşamak suretiyle annesiyle aynı soyismi taşımayanlarla dolu dünyamız) ve de olmaz ya aniden ayrılırsa ADAMIN SOYİSMİNİ TAŞIMIYOR diye bakmasın kadını ailesi reddetsin (dul kadına toplulumuzun bakış açısı ortada) rezil olsunlar,el kadar bebe yetimhaneye düşsün filan ortada mı kalsın ?????

Son düzenleme:
evet ülkemiz AB uyum sürecinde olduğu için birçok yasa Avrupa Hukuku'na uygun artık mal ortaksa evlilik de borç da ortak böyle hacizlik durumlarda yalandan boşansan bile mal/mük taşınır taşınmaz gayrimenkülun devri bile tapu iptali davasıyla sonuca baglanır mal kaçırılmaması için
erkegin bir anlık s..laklıkla yaptıgının bedelini maalesef eşi ve 4 evladı da ödeyecek,ne yazıkki onlar magdur olacak ;ama bir de diger taraftan bak olaya: gayrimeşru da olsa o çocuk güvence altında olacak yani dünyanın neresine gidersen git meydana getirdigin çocuga bakacaksın diyor kanunlar
demek karşıyı da çok iyi tanıyorsunuz ve maddi durumlarının gayet iyi oldugunundan bu kadar eminsiniz (kumasıyla tanışmak da garip degil ne diyeyim)
belki bu olay için geçerli degil;lakin düşmez kalkmaz bir Allah aman ha yakınlarından biri, akraban, eşin ,dostun nikahsız çocuk dogurur(dogu kökenli vatandaşlarımızda dini nikahla evlenmek hatta bir ömür böyle yaşamak suretiyle annesiyle aynı soyismi taşımayanlarla dolu dünyamız) ve de olmaz ya aniden ayrılırsa ADAMIN SOYİSMİNİ TAŞIMIYOR diye bakmasın kadını ailesi reddetsin (dul kadına toplulumuzun bakış açısı ortada) rezil olsunlar,el kadar bebe yetimhaneye düşsün filan ortada mı kalsın ?????

Simdi arkadasim sen farkli açidan bakiyosun olaya! Hem bu arada bu anlattigim durum benim durumum degil bir kere o yuzden lutfen yazdiklariniza dikkat etmenizde fayda oldugunu dusunuyorum...
Aynen öyle mal ortaksa borç da ortak.. bu gibi rejimlerde boyle...Evlendikten sonra alinan hersey kari-kocaya ait ikisi beraber aldiklari için, ikisinin oluyor, problem olursa butun mallar gidiyor kadinin veya erkegin suçu olsun olmasin ! Borç ikisinin! ama eger bi esya bi araba veya bisey o seyin o kadina veya erkege ait oldugunu, ve onu evlenmeden once kendisi, kendi adina aldigini gosterir ve bu kanitlarsa bence problem olmaz cunku ona ait bisey..!
yalandan bosanma gibi bir durum yok zaten...bu yuzden bu dediginize cvp veremiyecegim... Ve evet kadin ve 4 cocugu magdur olacak.. ama ustesinden gelebilirler esiyle birlikte bundan emin olun ! Cocugun o adamdan olmasini simdiye kdr kadin bunu hukuksal olarak kabul et bu cocugu dememisti ! 1999 da dogdu cocuk adam 2001 kabul etti benim cocugum diye.. ama soyadini tasimiyor, zaten kabul etmesi yanlis cunku kabul etmekle beraber bu parayi odemeye mahkum kaliyor !
kadin zengin olsun olmasin, babasi oldugu için para maddi bir anlamda yardim vermesi lazim! ve pardon ama o kuma degil kuma olsaydi o adamin evine gider 2 kari beraber otururlardi veya otekisi coktan bosanirdi, adamda gider oteki kariyla yasardi tovbe tovbe! Dul kadina kotu bakmiyorum... kadini laf attigimda yok .. kendince hakkini istiyor iste.. son yazdiklariniza cvp yazicagim ama kafam cok karisik su anda.. kusuruma bakmayin...
ben zaten o gayri mesru cocuga bi sozum yok kizin hiç bi sucu yok .. o istemedi boyle olmasini .. Eminim ki o adam da istememistir kadinda.. ama olmus simdi geçmisi kurcalayip aa neden oldu mu diyelim...
Sorunu cozmeye odaklandim.. ve cözüyorum allah'in izniyle, cevabiniz için tskler !

Son düzenleme:
Ben Bu soruyu Fransa kanuna göre soruyorum !
Turkiyede farkli oldugunu biliyorum ama artik cok degisti cogu sey benziyor...
Adamin karisinin sucu ne diyince ve onun suçu o adamdan bosanmamak diyosun ya sen (uzaktan soylemesi kolay) yasamak gerekir bunu boyle yaparim demeden once evli olmayana kari bosamak basittir derler ya o misal... su anki durum o degil zaten! Kari-koca birbirlerini seviyosalar, borç var diye ayrilsin mi yani..?
bosansa aldigi yardim gitmez onu bende biliyorum, mal paylasimi rejimi olduktan sonra kadinin hiç biseyine dokunamazlar, cunku borç onun degil !
ama bu gelen yardim zaten adamin issiz olmasyla alakali.. sadece o geliyo ve cocuk parasi geliyo ! simdi dusun o para adamin isi olmadigi için geliyosa ? adamin da 4 tane cocugu varsa ? eve giren tek para oysa... sence O 4 cocugun hakki degil mi zaten o para ? ki zaten aile zar zor paralari saya saya biseyler aliyor ! zor durumda heleki oteki kadin gayri mesru cocugu olan kadin hem zengin parasi var ! akilli zeki ama hasta bi kadin...! cocugunun hic bseye ihtiyaci yok bir kere ..
Simdi anladin mi ??

:kkk:
kadının boşanması meselesini borç nedeniyle söylememiştim, ortada başka bir kadından olan çocuk olduğu için söylemiştim. Bunu da çok net ifade ettiğimi düşünüyorum. Boşanır veya boşanmaz o kadının kendi bileceği iş tabi ki ama boşanmıyorsa ortak borç oldugunu da kabul etmek zorunda.
çocugun hiç bi şeye ihtiyacı yok değil öyle veya böyle bi babaya ihtiyacı varr. bu da dünyanın her yerinde böyledir fakir olman işsiz olman babalık sorumluluğundan sıyrılman demek değildir.
fransanın iç hukukunu bilmiyorum. ama bildiğim kadarıyla her ülkede bi tür "asgari geçim parası" vardır, maaş bile alıyor olsan belli bir miktar para senin zaruri ihtiyacın için gerekli oldugundan ipotek koyulamaz. bu ailenin aldıgı yardım parasının hangi kapsamda olduğu, -mesela hastalar mı niye çalışmıyorlar ölene kadar devlet mi bakacak bunlara mantıgı güdüldüğü için artık devletler tarafından- sanırım bu paranın diğer kadın yüzünden oluşan borç için kesilip kesilemeyeceğini belirler.
bi de lütfen hukukçu olacaksınız biraz üslup biraz!!! ders mi anlatıyorsunuz da Simdi Anladın mı? gibi sorular filan yakışmıyor

kadının boşanması meselesini borç nedeniyle söylememiştim, ortada başka bir kadından olan çocuk olduğu için söylemiştim. Bunu da çok net ifade ettiğimi düşünüyorum. Boşanır veya boşanmaz o kadının kendi bileceği iş tabi ki ama boşanmıyorsa ortak borç oldugunu da kabul etmek zorunda.
çocugun hiç bi şeye ihtiyacı yok değil öyle veya böyle bi babaya ihtiyacı varr. bu da dünyanın her yerinde böyledir fakir olman işsiz olman babalık sorumluluğundan sıyrılman demek değildir.
fransanın iç hukukunu bilmiyorum. ama bildiğim kadarıyla her ülkede bi tür "asgari geçim parası" vardır, maaş bile alıyor olsan belli bir miktar para senin zaruri ihtiyacın için gerekli oldugundan ipotek koyulamaz. bu ailenin aldıgı yardım parasının hangi kapsamda olduğu, -mesela hastalar mı niye çalışmıyorlar ölene kadar devlet mi bakacak bunlara mantıgı güdüldüğü için artık devletler tarafından- sanırım bu paranın diğer kadın yüzünden oluşan borç için kesilip kesilemeyeceğini belirler.
bi de lütfen hukukçu olacaksınız biraz üslup biraz!!! ders mi anlatıyorsunuz da Simdi Anladın mı? gibi sorular filan yakışmıyor

Mesajiniza cevap vermekten ziyade son cumlenize cevap vermek istiyorum.. ben ders vermiyorum.. durumu anlatmaya çalisiyorum ve cok uzucu bi durum ve ben bu durumu yasiyomusum gibi.. cunku bu dert benimmis gibi çözmeye çalisiyorum.. o kdr ki içim bunaldi ve göz yaslarimi bile tutamaz oldum lutfen dediklerimi kotu bi biçimde almayin... (yuz yuze degiliz pc'den ne kadar anlasilir ki bi insanin konusmasi!)
Rabbim hepimize yardimci olsun.. boyle davalar cok biliyorum.. ve ben avukat degilim daha yolun basindayim... isi ogrenmeme daha cok var (ki avukat olmayi dusunmuyorum zaten)...
cvbiniz için tskler..

daha yolun başında ve muhtemelen benden oldukça küçüksün, sana yaptığım sadece bir uyarıydı. Üslup yüzünden haklıyken haksız duruma düşmeni istemem işin gereği bir sürü durum bir sürü insan ile karşılaşacaksın-avukat olmasan bile- buna şimdiden dikkat etmeye çalış derim bir abla olarak.
Ben de yurt dışında epeyce kaldım ve bu tip davaların çok olduğunu biliyorum hele ki kadınların hiç suçları olmadığı halde zor durumda kaldıklarını da gördüm ama hukuk da gayri meşru da olsa baba cocuktan sorumlu diyor, o cocugun da bi suçu yok ki. Umarım bir çözüm bulunur bu duruma.

daha yolun başında ve muhtemelen benden oldukça küçüksün, sana yaptığım sadece bir uyarıydı. Üslup yüzünden haklıyken haksız duruma düşmeni istemem işin gereği bir sürü durum bir sürü insan ile karşılaşacaksın-avukat olmasan bile- buna şimdiden dikkat etmeye çalış derim bir abla olarak.
Ben de yurt dışında epeyce kaldım ve bu tip davaların çok olduğunu biliyorum hele ki kadınların hiç suçları olmadığı halde zor durumda kaldıklarını da gördüm ama hukuk da gayri meşru da olsa baba cocuktan sorumlu diyor, o cocugun da bi suçu yok ki. Umarım bir çözüm bulunur bu duruma.

amiiiiin insaAllah... :50: :58:
önerilerin için cok tesekkür ederim bunlari dikkate alcam.. ve ona gore davranacagim insallah... boyle seyler hayatta daha emin adimlar atmaya yardimci oluyor, ben kendimi goremem ama baskalari evet..
tekrar sagolun sinirboyu
:71:

Son düzenleme:
Back
X