Bebek Beslenmesi gaz sancıları için laktazim damla kullananlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sezince

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2009
445
4
96
Diğer
gaz sancısı ve kolik için bir çok ilaç denedik. malum... pek işe yaramıyor. şimdi de laktazim damla aldık. çok iyi olduğunu duydum. umarım işe yarar. laktazim damla' yı kullanan var mı? etkisini gördünüz mü ve nasıl kullandınız?bilmiyorumkismile

bebnim bebeğimede doktor bugun bu damlayı verdi.süt tolernası olmadığı için.kullanırken dolapta muhafaza et dedi.emzirmeden önce 2 damla verilecekmiş.daha almadım yarın alacağım.
kullananlar varsa yorum yaparsa sevinirim bende..

2 gundur kullanmaya basladım bebeğime.baya farketti bende.en azından ağlama süresi kısaldı.sanırım daha az sancı cekiyor..

bende kullandım sakı ılk 15 gun fayda eder gıbı oldu sonra aynı bififormda kullandım ama yok ıkısıde fayda etmedı inşallah sıze fayda eder

bebekler 3-3.5 aylık olunca sancılar azalır derlerdi; ama ben hep çelişkide kalırdım. şimdi hak veriyorum. gerçekten de 3 aylık olduğumuzdan beri gaz sancılarında azalma var.

ben bebeğime 10 gün kadar kullandım,hiçbir işe yaramadı,tadı kötü oldugu içinde bebeğim çok huzursuzlaştı.onun yerine zinko damla kullandık,ayrıca kimyon kaynatıp 1 çay kasıgı verdik,günde 1 kaşık,dr a da sorduk,günde 1 çay kaşığı rezene yada zeytinyagı yada kimyon içirebilirsin dedi.
ayrıca ılık zeytinyagı ile karnına saat yönünde masaj yapıp,sıcak havluyu karnına sarıp uyutun.işe yarar inşallah,çok stresli bir durum.:sinifsinif:

bersu, acaba ayaklarından mı üşüyor bebeğin. ayaklarının altına acı elma yağı (adaçayı yağı) sürebilirsin, ısınmasını sağlarmış. bir de kimyonlu bir krem var: wind salbe, onu saat yönünde sürerek masaj yapınca işe yaradığını hissettim. biraz daha sabret, mutlaka azalacaktır sancıları.

kzıalr benım kızım da cok gazlı bir bebekti.ne denedimse olmadı..tek işe yarayan şey metsil damla oldu..en eski ve en ucuz ilaç..bi deneyin..yan etkiside yok denecek kadar az.

Biz o damlayı bebeğim laktoz intoleransı olduğu için kullanıyoruz. Yani süt şekeri laktoz'un sindirimine yarayan laktaz enzimi eksik o yüzden. O damla zaten laktaz enzimi içeriyor. Ama tüm bebeklerde bu süt şekerini sindirme sorunu olduğu için sıkıntılar olabiliyor o yüzden vermiştir doktor. Bizde de çok işe yaradığnı söyleyemem. Her gün gaz sancısından kıvranıyoruz. Üstelik ishalimiz de var. 3 aydır bitmek bilmedi ishal. 5 aylık oldu bebeğim gaz sancısı da aynı şekilde devam ediyor. Ama bizim bu damlayı kullanmaktan başka çaremiz yok. Her emzirmeden önce 4 damla kullanıyoruz biz. Bu türlü şeyler kendiliğinden geçer diyor doktorlar.

bende metsil kullandım 1 haftada gaz diye bir problemimiz kalmadı.ayrıca ayaklarını sıcak tutmakta fayda var ve akşamları 1 çay kaşığı zeytinyağı içir.hem kakasını rahat yapar hemde gaz sancısını hafifletir.allah sabır versin.ne zor bir süreçtir en iyi ben bilirim..

Merhaba arkadaşlar, benim kızım 2,5 aylık. ikinci ayımız dolmadan kakası mukuslu hale gelmişti ve günde 4-5 kez yapan çocuk günde 1 kez zar zor yapmaya başlamıştı.Bayağı da gaz çıkarıyordu, karnı gurul guruldu. 2.ay kontrolümüzde doktorumuzla paylaştım,laktoz intoleransı olabileceğini , bu nedenle bi kaka tahlili yapmamızın faydalı olacağını söyledi. Kakasında redüktan madde pozitif çıktı, yani kızım laktozu sindiremiyor, bu nedenle de aşırı gazı oluyordu. Kakasında kan var mı diye sordu, bizde böyle bişey yoktu, kan olursa daha çok inek sütü allerjisinden şüphelenmek gerekiyor dedi. Ben de doktorum ama göz hastalıkları uzmanıyım, çocuklardan hiç anlamam. Doktorumuz ne dediyse ben onu yaptım ve her emzirmeden önce 2-3 damla laktazm damla kullanmaya başladım. Ağlamalarımız biraz azaldı, sanki biraz daha huzurlu hale geldi gibi. Zaten 6 ay ile 1 yaş arasında geçiyormuş. Bu sürede anne sütünü kesip laktozsuz mamaya (piyasada sadece Bebelac LF var) geçenler de var ama bence anne sütünün yerini hiç bişey tutmaz, kesinlikle emzirmek lazım, tabi gerekirse mama takviyesi de yapılabilir. Kısacası laktoz intoleransı dışındaki kolik sancısına bu damlanın tabiki bi faydası olmaz. İlla ki tahlile gerek te yok, bebeğiniz çok ağlıyorsa bu damlayı denemenizde hiç bir sakınca yok, rahatlatmazsa bırakırsınız ve diğer yolları denersiniz.Annelik çok zor bi iş, bebek büyüyünce hepsi unutulacak ama bu arada da ömrümüzden ömür gidecek. Boşuna dememişler cennet anaların ayağının altıdadır diye, bu kadar fedakarlık yapan başka kimse var mı??? )))))))))))))))

Merhaba yazalı epey olmuş inşallah cevap verirsiniz. Bebegim 3 aylik. Laktoz intoleransi çıktı. Dr. 5 6 aylik geçer dedi. LaktazM damlaya başladık bugün. Sizinki geçti mi süreç nasıl devam etti?

Benim bebeğimde de laktoz intoleransı var. Henuz 2,5 aylık ve emziriyorum. Çok sancılanıyor. Ağlama krizlerine giriyor. İlk belirtileri kakasa lökosit ve mukuslu kakaydı. Sür ve süt ürünlerni yemeyi bıraktm. Tavuk döner bile yemiyorm sütte marine edebilirler diye. Hatta bu durumu anlamayıp 2 cocuk doktoru mikrop kapmış diyip antibiyotik kullandırdı boşu boşuna. Gastroentoroloji doktoru benim anlattıklarima yola cıkarak süt ve süt ürünleri alerjisi olacağını söyledi. Laktoz intoleransından bahsetmedi. Kakamız tam düzeldi derken tekrar ishal (sulu-bezin emdiği kaka). Şu an internet araştırmalarıma göre laktazm a başladık. Emzirmeden önce 2 damla veriyorum ama fayda sağlamazaa artıracağım damla sayısını 4 yapacağım. Günlük doz 20 damla imiş maksimum. Bu konuda sıkıntı yaşayanlar bilgi ve tecrubelerini paylaşabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…