Merhaba yazalı epey olmuş inşallah cevap verirsiniz. Bebegim 3 aylik. Laktoz intoleransi çıktı. Dr. 5 6 aylik geçer dedi. LaktazM damlaya başladık bugün. Sizinki geçti mi süreç nasıl devam etti?Merhaba arkadaşlar, benim kızım 2,5 aylık. ikinci ayımız dolmadan kakası mukuslu hale gelmişti ve günde 4-5 kez yapan çocuk günde 1 kez zar zor yapmaya başlamıştı.Bayağı da gaz çıkarıyordu, karnı gurul guruldu. 2.ay kontrolümüzde doktorumuzla paylaştım,laktoz intoleransı olabileceğini , bu nedenle bi kaka tahlili yapmamızın faydalı olacağını söyledi. Kakasında redüktan madde pozitif çıktı, yani kızım laktozu sindiremiyor, bu nedenle de aşırı gazı oluyordu. Kakasında kan var mı diye sordu, bizde böyle bişey yoktu, kan olursa daha çok inek sütü allerjisinden şüphelenmek gerekiyor dedi. Ben de doktorum ama göz hastalıkları uzmanıyım, çocuklardan hiç anlamam. Doktorumuz ne dediyse ben onu yaptım ve her emzirmeden önce 2-3 damla laktazm damla kullanmaya başladım. Ağlamalarımız biraz azaldı, sanki biraz daha huzurlu hale geldi gibi. Zaten 6 ay ile 1 yaş arasında geçiyormuş. Bu sürede anne sütünü kesip laktozsuz mamaya (piyasada sadece Bebelac LF var) geçenler de var ama bence anne sütünün yerini hiç bişey tutmaz, kesinlikle emzirmek lazım, tabi gerekirse mama takviyesi de yapılabilir. Kısacası laktoz intoleransı dışındaki kolik sancısına bu damlanın tabiki bi faydası olmaz. İlla ki tahlile gerek te yok, bebeğiniz çok ağlıyorsa bu damlayı denemenizde hiç bir sakınca yok, rahatlatmazsa bırakırsınız ve diğer yolları denersiniz.Annelik çok zor bi iş, bebek büyüyünce hepsi unutulacak ama bu arada da ömrümüzden ömür gidecek. Boşuna dememişler cennet anaların ayağının altıdadır diye, bu kadar fedakarlık yapan başka kimse var mı???)))))))))))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?