Bebek Beslenmesi Gaz sorununu atlattık.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Maskeli_balon

Naz'ın Annesi.
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2012
136
27
48
İstanbul
Yapmadığımız şey kalmadı, bebeğim kolikti,, kimyonu denediK kuru dut suyu denedik hepsi geçici etki gösterdi,, kullanmadığımız ilaç gitmediğimiz doktor kalmadı düşüünki bebeğim ıkınmaktan fıtık bile oldu =((,, ama nihayetinde bu sorunu %75 atlattık. Doktorumuz günde 4 sefer sap (7'er damla) ve gene 4 sefer zinco (4'er damla) kullanmamı söyledi beslenme saatlerine denk gelerek 3'er saat arayla ve ayrı ayrı birlikte değil. Sorunumuz çözüldü gibi. Sap daha kimyasal ve zincoda tamamen bitkisel olduğu için birlikte kullanımlarında herhangi bir sıkıntı oluşturmuyormuş, siz genede doktorlarınıza danışın lakin bizde çözüm bu oldu,, bebişim güzel güzel uyuyabiliyor her zaman olmasada =))) Bir'de Humana'nın rezene kimyon çayı var, ben bebeğime günde 50ml.-yarım çay kaşığı olmak kaydıyla veriyorum. Bunların hepsi birleşince kolik olan bebeğimin sıkıntıları geçti.. Gazlı bebek bakmak çok zormuş =((

Oğluşumun gaz sorunu için zinco almıştım bir kaç haftadır kullandım pek bir faydasını gördüm diyemem. Dün canıma tak etti eczaneden başka bir ilaç almaya gittim bana sab simplex tavsiye etti en iyisi bu diğerlerini boş yere alma dedi onu aldım. 2 gündür kullanıyorum. Faydası oluyor gibi sanki. Ama düzenli olarak kullanacağım bakalım inşallah çözüm olur.

Oğluşumun gaz sorunu için zinco almıştım bir kaç haftadır kullandım pek bir faydasını gördüm diyemem. Dün canıma tak etti eczaneden başka bir ilaç almaya gittim bana sab simplex tavsiye etti en iyisi bu diğerlerini boş yere alma dedi onu aldım. 2 gündür kullanıyorum. Faydası oluyor gibi sanki. Ama düzenli olarak kullanacağım bakalım inşallah çözüm olur.

Zinco tek başına bende de çözüm olmamıştı, içerisindeki melisa bitkisinden dolayı biraz kızımı uyutuyordu ki zaten o uykuda sancıyla bölünebilen cinstendi =( ama 4'er sefer zinco+sap yapınca (beslenmeden 30 dakika önce veriyordum) işe yaradı. Dr2muzun yarı yarıya yapmasının sebebi; Zinco'nun tamamen bitkisel Sap'ın ise tamamen kimyasal olması. Bence sende canım benim iki ikili kullan sırf bebişe kimyasal(yani ilaç verme) çünkü inan bana işe yaradı =)) rezene+kimyonuda tavsiye ederim ben bu 3'ü birleşince dediğim gibi huzur buladik ailecek =)

valla ben ümidi kestik zincoyu denemedim ama onun dişinda ne kadar ilaç varsa denedim çare yok akışına bıraktım yoruldum iyice artık ne bitmek tükenmez gazmış
al benden de okadar.kafayı yemek üzereyim,psikoloji filan kalmadı herşey altüst oldu.evde yanlızım eşim gün boyu işte,evin hiçbir işini yapamıyorum,bırak iş yapmayı afedersiniz tuvalete gitmeye fırsat bulamıyorum,emzir gazını çıkar altını değiştir saatlerce salla tam uykuya geçti galiba deyip yatagına bırak 2 dakika sonra başlasın ağlamaya,sonra bidaha emzir gazını çıkar gezdir yatır hooopppp bidaha.zaten sütüm az mama vermek zorunda kalıyorum moralim iyice çökmüş durumda,bide derler iyi beslen bol sıvı tüket sütün gelsin,iyi düşün dinlen uyu sütün gelsin.ne beslenmesi ne sıvısı ne uykusu......sabah kahvaltısını yapmak için kocamın öğlen işten eve gelmesini bekliyorum.biriyle dertleşmeye kalksan geçer bu günler üzülme sabırr zamannn,biliyorum geçer de zor geçer,uykusuz geçer yorgun geçer...

valla ben ümidi kestik zincoyu denemedim ama onun dişinda ne kadar ilaç varsa denedim çare yok akışına bıraktım yoruldum iyice artık ne bitmek tükenmez gazmış

Zincoyu muhakkak dene, ve bak benim yaptığım gibi yap sende,, günde 4 sefer 7 şer damladan sap,, ve yine 4 sefer 4'er damladan zinco.. Benim kızımın kolik sancısı tuttuğunda 6 katlı apt. inkiyordu resmen komşularım geliyorlardı okadar sıkıntılıydıki ama bu formul bizi kurtardı,, elektrik süpürgesi sesi yadigar kaldı, oda alışkanlığı oldu kızımın =))

Mama kullanıyormusun? ve kullanıyorsan hangi mama canım?

al benden de okadar.kafayı yemek üzereyim,psikoloji filan kalmadı herşey altüst oldu.evde yanlızım eşim gün boyu işte,evin hiçbir işini yapamıyorum,bırak iş yapmayı afedersiniz tuvalete gitmeye fırsat bulamıyorum,emzir gazını çıkar altını değiştir saatlerce salla tam uykuya geçti galiba deyip yatagına bırak 2 dakika sonra başlasın ağlamaya,sonra bidaha emzir gazını çıkar gezdir yatır hooopppp bidaha.zaten sütüm az mama vermek zorunda kalıyorum moralim iyice çökmüş durumda,bide derler iyi beslen bol sıvı tüket sütün gelsin,iyi düşün dinlen uyu sütün gelsin.ne beslenmesi ne sıvısı ne uykusu......sabah kahvaltısını yapmak için kocamın öğlen işten eve gelmesini bekliyorum.biriyle dertleşmeye kalksan geçer bu günler üzülme sabırr zamannn,biliyorum geçer de zor geçer,uykusuz geçer yorgun geçer...

İnan bana seni okadar iyi anlıyorum ki,, bu kolik krizlerimiz döneminde, eşim eve gelmeden lavaboya bile giremiyordum ben bütün gün tutuyordum, çünkü benim kızımın birde estradan katılma huyu vardı 0_o_? biz ilk SMA kullanıyorduk,, bebeğim SMA bize hiç yaramadı, mafoldu bebeğim.. Şimdi Golden Goat/keçi sütlü mama hazmı inek sütüne göre daha kolaymış/ ve aptamil conformil 1 , 8 öğün toplam 4'er sefer.. Benim denediğim formulü yap derim banada çocuk doktorum önerdi.. Benim kızım gibi kroniklşmiş bir kolik bebeği toparladı,, inan etkisini göreceksiniz bebişte sende =)))

evet benim oğlum da şu an 50 günlük ve doğduğundan beri gazlı bi bebek . bu acı gerçeği doktorumuzdan öğrenince başımdan aşağı kaynar sular döküldü çünkü kızımın çok nadiren yaşadığımız sıkıntılar harici hiç gazı olduğunu bilmem. doktorumuz da bize günde 3 er saat arayla sab simplex i ve zincoyu dönüşümlü kullanmamızı söyledi. böylece 4 kez sab simplex i ve 4 kez zincoyu kullanıyoruz günde. gaz problemimizi çözdü kesinlikle . öyle ki dünden beri sab simplex imiz bitti ve eşim eczanelerde bulamadı inşallah bugün bulur. ve oğlumun tekrar düzeni bozuldu. kesinlikle doktorun önerdiği şekilde ve aralıkta kullanmak şart yoksa herşey eski haline dönüyor. arayı 3 saat ten fazla tutmak bile bebişimi eski gazlı haline döndürüyor. düzenli kullanınca da sanki gaz sorunumuz hiç yokmuş diye düşünüyorum oyüzden kullanmaya devam edicem. bize oğlum 4 aylık olana kadar kullanmamızı söyledi. aslında ben de bu kadar uzun kullanıcaz bi zararı olur mu diye tereddütteydim ama tümüyle kana karışmayan ve sindirimle atılan ilaçlarmış oyüzden zararı yokmuş kullanma miktarı ve süresinin. gaz derdimiz de inşallah biran önce biter. tüm gazlı bebiş annelerine sabırlar diliyorum

evet benim oğlum da şu an 50 günlük ve doğduğundan beri gazlı bi bebek . bu acı gerçeği doktorumuzdan öğrenince başımdan aşağı kaynar sular döküldü çünkü kızımın çok nadiren yaşadığımız sıkıntılar harici hiç gazı olduğunu bilmem. doktorumuz da bize günde 3 er saat arayla sab simplex i ve zincoyu dönüşümlü kullanmamızı söyledi. böylece 4 kez sab simplex i ve 4 kez zincoyu kullanıyoruz günde. gaz problemimizi çözdü kesinlikle . öyle ki dünden beri sab simplex imiz bitti ve eşim eczanelerde bulamadı inşallah bugün bulur. ve oğlumun tekrar düzeni bozuldu. kesinlikle doktorun önerdiği şekilde ve aralıkta kullanmak şart yoksa herşey eski haline dönüyor. arayı 3 saat ten fazla tutmak bile bebişimi eski gazlı haline döndürüyor. düzenli kullanınca da sanki gaz sorunumuz hiç yokmuş diye düşünüyorum oyüzden kullanmaya devam edicem. bize oğlum 4 aylık olana kadar kullanmamızı söyledi. aslında ben de bu kadar uzun kullanıcaz bi zararı olur mu diye tereddütteydim ama tümüyle kana karışmayan ve sindirimle atılan ilaçlarmış oyüzden zararı yokmuş kullanma miktarı ve süresinin. gaz derdimiz de inşallah biran önce biter. tüm gazlı bebiş annelerine sabırlar diliyorum

Kesinlikle etkililer, benim kızım teşhisi konulmuş kolit'ti ve bu sistemle çözüldü ben yavaş yavaş dengeli bir şekilde ilaçların oranlarınıda düşürdüm artık günde 2 defa zinco 2 defada sab yeter hale geldi ama alıştıra alıştıra yaptım ben canım biranda azaltmadım. Banada doktorum zararı olmadığını söylemişti ama yinede sende istersen benim gibi baktın bebişin durumu iyi azalta azalta gitmeyi dene, ben biraz evhamlıyım da =)))

Son düzenleme:
kzlar bi de ben konu da açtım gerçi de burdan da soriyim. kaka yapamıyor oğlum. fitil veriyorum. hergün bir tane muhakkak vermek zorunda kalıyorum çünkü ıkınmaktan fıtık olcak diye korkuyorum. gliserin fitili kullanıyorum bişey olur mu bi de erkek bebeklere zararlı diyenler var. sizce napmam lazım???????????????

kzlar bi de ben konu da açtım gerçi de burdan da soriyim. kaka yapamıyor oğlum. fitil veriyorum. hergün bir tane muhakkak vermek zorunda kalıyorum çünkü ıkınmaktan fıtık olcak diye korkuyorum. gliserin fitili kullanıyorum bişey olur mu bi de erkek bebeklere zararlı diyenler var. sizce napmam lazım???????????????

Canım benim kızımda en başlarda kabızlık cekmisti, ben fitil kullanmak istemedim, çekindim. Kulak temizleme pamuguna zeytin yagi surup hafif makattin icine doğru degdiriyordum kızım hemen kakasini yapiyordu. Bir.dene istersen bende cok ise yaramisti.

Canım benim kızımda en başlarda kabızlık cekmisti, ben fitil kullanmak istemedim, çekindim. Kulak temizleme pamuguna zeytin yagi surup hafif makattin icine doğru degdiriyordum kızım hemen kakasini yapiyordu. Bir.dene istersen bende cok ise yaramisti.

teşekkür ederim. aslında o yöntemi burda çok okudum ama denemedim. gerçi yine müdahale etmiş oluyoruz ama dediğim gibi fıtık olmaısndan iyidir diyorum ben de. bi de senin bebişinde fıtık olmuş galiba nasıl geçti acaba? ya da nasıl atlattınız?

Kesinlikle etkililer, benim kızım teşhisi konulmuş kolit'ti ve bu sistemle çözüldü ben yavaş yavaş dengeli bir şekilde ilaçların oranlarınıda düşürdüm artık günde 2 defa zinco 2 defada sab yeter hale geldi ama alıştıra alıştıra yaptım ben canım biranda azaltmadım. Banada doktorum zararı olmadığını söylemişti ama yinede sende istersen benim gibi baktın bebişin durumu iyi azalta azalta gitmeyi dene, ben biraz evhamlıyım da =)))

evet ben de aynı şeyi uyguluyorum araları 3 saatten 4 e çıkardım bi süre sonra 6 ya çıkariyim diyorum. gerçekten işe yarıyor. inşallah tamamen bıraktığımız günleri de görürüz. çok iginç yaaa. kızımda 1 şişe zinco bitmemişti. bunda ikinciyi yarıladık .......

teşekkür ederim. aslında o yöntemi burda çok okudum ama denemedim. gerçi yine müdahale etmiş oluyoruz ama dediğim gibi fıtık olmaısndan iyidir diyorum ben de. bi de senin bebişinde fıtık olmuş galiba nasıl geçti acaba? ya da nasıl atlattınız?

Kesinlikle iyidir, müdahale ediyoruz ama tamamen doğal yollarla canım mutlaka dene derim ben sana, ıkınmasını gerektiricek durumlardan onu koruyarak, gaz sancısını önleyerek, çok fazla ağlattırmayarak canım. Varolan fıtığımızda daha fazla ilerlemeden geçmiş bulundu =)

Bir çay kaşığı saf zeytin yağını içirmeye çalış bebeğe, şayet o şekilde içmezse mamasına katarak ver. Ben öyle yapıyorum. Oğluşum 2 aylık.

Kizlar benim bebegiminde gaz problemi var 2 aylik sancidan uyuyamiyo.poposuna yag suruyorum sivi yagini iciriyorum ama yok yinede kakasini yapamiyo.doktorumuz gliserin fitil verdi yarisini ver dedi.verdim ama hicbir ise yaramadi.acaba bitaneyi tam versem bi sorun olurmu sizce

Okurken acaba ben mi yazdım diye baktım ☺ al benden de o kadar

Back
X