Premature Bebekler gaz ve gerinme problemi

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Nil1988

All is well..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2014
78
30
98
36
Merhaba anneler, 31+4'te doğum yaptım. Kızım şuan düzeltilmiş 2 haftalık, gaz problemi çok var ve sürekli gerinmekten deliksiz uyku uyuyamıyor. Bu problemler düzeltilmiş yaşa göre ne kadar sürede geçer? Tecrübeli anneler yardım edebilir mi?

Yari kundak yapabilirsin.bebekler hep kendinj kollari sayesinde uyandirir.sadece kollarini sarip yatirabilirsin o zmn daha uzun sure uyku uyur.

Kundak yapıyorum ama tam tersi şekilde :) Kollarını dışarda bırakıyorum içeri aldığımda çok rahatsız oluyor gibi ıkınmaları artıyor sanki kollarını hareket ettiremeyince. Sürekli hareket halinde kollarını dışarı çıkarmaya çalışıyor :KK43: Gerinip ıkındığı için kusması da çok oluyor.

Erken doğan bebeklerde gaz problemleri yasaniyo malesef. Karnına hakiki zeytin yağı ile masaj yapmani tavsiye ederim ben öyle yapmıştım ise yaradi. Ve kollarıni da sar bence sıçrayarak uyanmasına engel olacaktir

Kundak yapıyorum ama tam tersi şekilde :) Kollarını dışarda bırakıyorum içeri aldığımda çok rahatsız oluyor gibi ıkınmaları artıyor sanki kollarını hareket ettiremeyince. Sürekli hareket halinde kollarını dışarı çıkarmaya çalışıyor :KK43: Gerinip ıkındığı için kusması da çok oluyor.
ben de sadece kollarını kundaklıyordum çünkü her hareketin de uyanıyordu gaz problemi bebeğe göre değişir benim oğlumun 5. ayında bitmişti

ayrıca ben emzirirken karnına hafif hafif masaj yapıyordum gazını kolay çıkarmasını sağlıyordu

Merhaba anneler, 31+4'te doğum yaptım. Kızım şuan düzeltilmiş 2 haftalık, gaz problemi çok var ve sürekli gerinmekten deliksiz uyku uyuyamıyor. Bu problemler düzeltilmiş yaşa göre ne kadar sürede geçer? Tecrübeli anneler yardım edebilir mi?

Merhaba, sitede yeni sayılırım. Birkaç yere yazdım size de yazayım. Benimde 23 haftalık bir oğlum var ve gaz sancısı ne demek çok iyi bilirim.Gaz damlaları, kimyonlar, yaplar, masajlar, vs. hiçbiri böyle işe yaramadı bizde.

Biz şöyle bir yöntemle tüm gaz sancısından ve kaka yaparken ki zorlanmalardan kurtulduk.

Koltuğun ucuna oturup, bebeğinizi kucağınıza alın. Bebeğinizi oturur pozisyonda bacaklarının altından tutun. Yere tek kullanımlık alt açma örtüsünden koyun (yada gazete). Bir süre bekleyin. İlk defa denerken biraz daha beklemek gerekebilir. Alışkın olmadığı için huzurlanıp ağlayabilir. Ama siz kararlı bir şekilde deneyin.
Ve göreceksiniz ki ne kadar gazı kakası varsa kolaylıkla yapacak.
Eğer yapmıyorsa, demek ki kakası gazı yok. Varsa muhakkak çıkacaktır.

Biz bu yöntemi doktorumuza da sorduk, o da anatomik olarak o pozisyonu çok uygun buldu, hiçbir sakıncası yok dedi, güvenle o şekilde yapıyoruz. Ama sizde kendi doktorunuza danışıp ona göre deneyebilirsiniz.

23 haftalık olduk ve bu yöntemden beri ( 2 haftalıkken sünnet oldu ve sonrasında başladık) altına neredeyse hiç kaka yapmıyor. Kakası geldiğinde bacaklarını kıvranır gibi yapıyor, mızlanıyor, bizde kakası var diye tutuyoruz öyle yapıyor.

Gaz sorunu olan tüm annelere tavsiye ederim. Umarım faydasını gören birileri olur. Sevgiler..

Masajlar zeytinyagi kimyon metsil damla hepsini denedik gazi gecmedi. En sin biogaia diye bir damla aldik 1 hafta kadar kullandiktan sonra işe yaradı deliksiz uykulara başladıbebegim. 3 ayi doldurana kadar kullandim. Tavsiye ediyorum

Back
X