GAZ ve KABIZlığın ilacı burada :)

Yuse

Bir MELEK gördüm sanki
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2007
1.749
6
116
43
Adana
2010 Eylul annesiyim
şuanda bebeğim 2,5 aylık

Oğlum ilk ay normal yapıyordu kakasını..daha sonra ben müdahale etmeden yapmamaya başladı..
fitil-sabun-zeytinyağı denemeden yapmıyor..her gece ağlıyordu saatlerce

Erkek çocuğu olduğundan ve fitilin bağırsak tembelliği yapacağından 5-6 gün acı çekiyordu oğlum

Kahvaltıya gelen misafirimize gece uyutmadığını söylediğimde bu otu tavsiye ettiler
Eşim de bayram tatili dolayısıyla benle uyumayıp durumun vehametini anlayınca arefe günü hemen gidip söylenen otları aldı..babası tatil boyunca oğluma içirdi..
şuan gayeet güzel kakasını yapıyor ve gaz sorunumuz kalmadı

Tavsiye edilen ot ACI YAVŞAN OTU( PARİYAVŞAĞI) ..Aktar onun yanında ÇİÇEK TOZU da vermiş eşime
nescafe yapar gibi :
su ısıtıyorsunuz
suya otu katıp bekletip süzüyorsunuz
öyle 5-10 kaşık verin (zaten birazını çıkartacak )
3-4 gün devam edin

Bu otu biz küçükken ne derdimiz olsa içirirdi annem

cnm bende kasım annesiyim oğlum 45 günlük kaka yapıyor ama gaz sancısı var iyi geliyomu gaz sancısınada?

cnm bende kasım annesiyim oğlum 45 günlük kaka yapıyor ama gaz sancısı var iyi geliyomu gaz sancısınada?
Hemde nasıl
bayramdan önce çıldıracak durumdaydım..her gece sebepsiz ağlıyordu

şuan ağlama krizlerimiz bitti şükürler olsun
yanlız biz hem çiçek tozu hemde acı yavşanı aynı anda kullandık..
keramet hangi otta bilemiyorum

kakayı ilk zamanlar yapıyorlar...daha sonra fitil olmadan yapmamaya başlıyorlar..

Bence bir doktora sormak lazım daha kücücük bebek onlar.ben bebegime rezene-anason verirken bile tereddüt ediyorum.siz nasıl böyle otları kullanıyosunuz hayret.ayrıca mümkün oldugunca fitilde kullanmamalı diye biliyorum.bence bu otları bebeklerinize verirken bi kez diye düşünün.:63:

Bence bir doktora sormak lazım daha kücücük bebek onlar.ben bebegime rezene-anason verirken bile tereddüt ediyorum.siz nasıl böyle otları kullanıyosunuz hayret.ayrıca mümkün oldugunca fitilde kullanmamalı diye biliyorum.bence bu otları bebeklerinize verirken bi kez diye düşünün.:63:
ilk 6 ay sadece anne sütü!! diyor tüm drlar
ama gaz vs vs vs vs için vermedikleri ilaç kalmıyor avuç kadar bebeklere..

su bile vermeyin dedikleri halde vücutlarını kimyasallarla dolduruyoruz..
bence bu kadar ilaç yanında bu ot masum kalır!!
üstelik denenmiş formul...
o sancıları günlerce yaşamış bi anne olarak bunu herkese duyurmayı görev bildim kendime..
Onun acıyla yalvaran yüzünü görmemek için herşeyi denerdiniz emin olun..
Rabbim yaşatmasın..

Yavşan otunu geçen gün kayınvalidem göndermişti bana.. Keramet onda yani.. Kızım çok kusuyordu.. Kayınvalidem kusmaya iyi gelir, gazı gider, rahat sindirir dedi. Içirdim ve ardından geğirdi rahatladı :)) banyo suyuna da koy dedi.. Bakalım yaparım artık

Yavşan otunu geçen gün kayınvalidem göndermişti bana.. Keramet onda yani.. Kızım çok kusuyordu.. Kayınvalidem kusmaya iyi gelir, gazı gider, rahat sindirir dedi. Içirdim ve ardından geğirdi rahatladı :)) banyo suyuna da koy dedi.. Bakalım yaparım artık
Neye yarayacak acaba..
Denersen yazabilirmisin..nasıl kullandın..neler oldu.
bende deneyeyim..

İçtikten 5 dk sonra Gaz sesinden odayı inletip AGUya başlıyo...
Ama eşim içirince bebeği dik tut diyo..

Neye yarayacak acaba..
Denersen yazabilirmisin..nasıl kullandın..neler oldu.
bende deneyeyim..

İçtikten 5 dk sonra Gaz sesinden odayı inletip AGUya başlıyo...
Ama eşim içirince bebeği dik tut diyo..

Geçen gün banyo yaptırırken suyunu koydum demleyip. oturdu biraz içinde. sonra normal banyosunu yaptırdım.. Ara ara da içiriyorum. rahatlatıyo..
suyu kaynatıyorum içine bi tutam ot atıyorum 1-2 dk sonra ocağı kapatıyroum. ılıyınca içiriyorum.

slm benimde kızım henüz 3.ayına yeni girdi .doktor önce zinco diye bir gaz ilacı var bitkisel onu verdi fayda etmedi daha sonra metsil verdi oda kesmedi enson bitkisel şurup var nurse harvey's günde 6 tatlı kaşığı veriyorum 4 saat arayla şuan hiçbir problem yok sonuç mükemmel bunu doktorumuz tavsiye etti gaz sancısı falan kalmıyor güzel güzel geyiriyorda sper bir şurup tavsiye ederim zaten reçetede yazıyor kullanma talimatı ..ama her eczanede bulunmuyor .........

selam kızlar benim bebeğim henüz 15 günlük dediğiniz otu kullanabilir miyim acaba
İlk 20 gün bebeklerin en güzel günleridir..
21.gün kıyameti kopartırlar..
kurt adama dönüşürler...içlerindeki canavar çıkar ortaya..
sizinki erkenmi başladı yoksa??

daha 5 muhteşem gününüz var doya doya yaşayın

eğer gaz sorunuyla dra giderseniz size içinde ne olduğunu bilemediğiniz kimyasallar verecekler..

bence ot bundan daha masum

Bitkileri de 1-2 günlük kullanabilirim ama sürekli kullanamam.
Bende oğluma nurse harvey verdim iyi geliyor ama bir süre sonra etki etmedi benimkine sonra zinco kullandım. Zinco yağ karışımı bir damla, doğal yani ve belirli damla sayısı kadar veriyorsun.
Eğer kabızlık varsa çoçuğa bol bol su içirin.(Ben takip edemiyodum en sonunda kendim ne zaman su içsem onada su vermeye başladım).
Ve çoook zor durumlarda çoçuğa zeytinyağı içirin.bebekse mama biberonuna 1 çay kşğ veya biraz daha büyükse çorba içirirken kasesine 1 tatlı kşğ ekleyip yedirin. 3 yaşındaysa 1 yemek kşğ içirin hemen arkasından tadını alsın diye çoçuğa bir parça çikolata,lokum verin.Miktarını ayarlamak size düşüyor.

Benim kanımca bol bol su içirin ve bunu alışkanlık haline getirin zaman içinde zaten bağırsakları düzeliyor.3-4 yaşında bile çoçukların aklına su içmek gelmiyor, yine takip edip çoçuğun su içmesini sağlamalıyız, hep hamur türü şeyler yerine meyve sebze ile beslemeliyiz.
Hepimize kolay gelsin :)

2010 Eylul annesiyim
şuanda bebeğim 2,5 aylık

Oğlum ilk ay normal yapıyordu kakasını..daha sonra ben müdahale etmeden yapmamaya başladı..

Erkek çocuğu olduğundan ve fitilin bağırsak tembelliği yapacağından 5-6 gün acı çekiyordu oğlum

Kahvaltıya gelen misafirimize gece uyutmadığını söylediğimde bu otu tavsiye ettiler
Eşim de bayram tatili dolayısıyla benle uyumayıp durumun vehametini anlayınca arefe günü hemen gidip söylenen otları aldı..babası tatil boyunca oğluma içirdi..

Tavsiye edilen ot ACI YAVŞAN OTU( PARİYAVŞAĞI) ..Aktar onun yanında ÇİÇEK TOZU da vermiş eşime
nescafe yapar gibi :
su ısıtıyorsunuz
3-4 gün devam edin

Bu kalıcı bir çözüm mü ?yoksa her sancısı tuttugunda mi yapcaz bunu?araştırdım acıyavşan otunun faydalarını gerçekten iyi geliyormuş ve zararları yok bu oyun. ..Eşimi gönderdim aktara inşallah çare olur...

2010 Eylul annesiyim
şuanda bebeğim 2,5 aylık

nescafe yapar gibi :
su ısıtıyorsunuz
3-4 gün devam edin

merhaba ben de bebeğime icirdim ama içirir icirmez kustu bi faydası olur mu yinede

Back
X