Gaziantep Yemek Ve Püf Noktalarını Öğrenmek İstiyorum

tercumeci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2013
105
52
43
Sevgili antepliler, lutfen buraya....! :) biz antepli değiliz ama antep yemeklerine bayılıyoruz. .. baklavasi, dolmalari, kebaplari..... sizin gibi yapabilmek istiyoruz bunları, lütfen buraya toplaşın, biz soralım, siz de cevaplandirin :) sorduğumuz şeyleri genc antepliler bilmeyebilir, siz de buyuklerinize sorup oyle yazin, bu güzel yemekleri istanbul ankara izmir bursa ve tum turkiyeye yayalim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
anteplı degılım ama memleketım cok yakın 2,5 saat aynı yemeklerı yapıyoruz benım aklıma ılk gelen muhakkat aynı tadı yakalamak ıcın salcanız ve baharatlarınızda yerınden olmalı cunkı zaten yemeklere o lezzetı veren onemlı mazemelerden bırı bunlar bence tabı salcalı olanlardan bahsedıyorum

Yaa, evet işte, su salca baharat meselesi.. :( ya malzemelerimiz ordakiler kadar harika olmasa da bana super bi biber salcasi nasil yapilir bi anlatir misiniz buradaki en kaliteli malzemeleri kullaniriz artik naapalim... :(

Yaa, evet işte, su salca baharat meselesi.. :( ya malzemelerimiz ordakiler kadar harika olmasa da bana super bi biber salcasi nasil yapilir bi anlatir misiniz buradaki en kaliteli malzemeleri kullaniriz artik naapalim... :(

Lezzetli biber salçası için gaziantep biberi gerekli ve bunun mevsimi yaz ayıdır çünkü güneşte kurutuyoruz canım sen şuan mı yapmak istiyorsun

Son düzenleme:
Eger yazin yapilmasi gerekiyosa yazi bekleriz, peki siz bir yillik stok mu yapiyosunuz yani sadece yazin yapiliyosa..?

Canım bende Antepliyim ve henüz çok tecrübeli bir ev hanımı olmasamda yemeklerim herkes tarafından çok fazla beğenilir 😉☺️
Antep yemeklerinin püf noktalarından birisi sizler nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum ama biz antepliler mesela tencere yemeklerinde önce eti -kıymayı kavururuz sonra soğan biber vs. Ve sonra salcayıda kokusu cıkana kadar kavururuz.Salcayı kavurmak Antep yemeklerindeki püf noktalarından en belli başlısıdır.. Çok ufak bir ayrıntı olarak görülsede bu yemeğin tadını gercekten çok değiştiren birşey bence.Bildigim kadarıyla cogu bölgelerde salça sulu yemeklerin suyuna yada sosuna direk katılıyor bizdeki gibi kavrulmadan..

Back
X