Gaziantep yöresine ait yemek tarifleri bekliyorum

kissoid

Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2013
5
0
16
İstanbul
Yemek yapmayı çok seviyorum. Özellikle yöresel yemekler öğrenmeye bayılıyorum. Son zamanlarda Gaziantep mutfağına fena sardım. harika yemekleri var. İnternette bazı tarifler var ama çok detaya girilmemiş. Gaziantep mutfağından tarifler bekliyorum.

en beğendiğim mufak antep mutfağıdır
dolmaları(etli kuru dolması)
köfteleri(mercimek köftesi, yağlı köfte, çiğ köfte, omaç..)
lahmacunu(diğerlerinden farklı olarak soğan bol değil sarımsak boldur)
patlıcan kebabı
yoğurtlu yuvarlaması
patlıcan doğraması
tabi ki baklavası
hepsini yerinde işinin ehli kişlerin elinden yedim
ve denediğim onca mutfaktan bayıla bayıla yediğim tek yöresel mutfak antep mutfağı oldu
evde kendi kendime uğraşıyorum netten tariflerini alıp ama salçası olsun, kurutulmuş patlıcanı olsun çoğu malzemeyi antepten temin etmek gerekiyor, marketten aldığımız biber salçalarıyla aynı lezzeti almak zor oluyor
bu başlığı takipe alıyorum :56:

en beğendiğim mufak antep mutfağıdır
dolmaları(etli kuru dolması)
köfteleri(mercimek köftesi, yağlı köfte, çiğ köfte, omaç..)
lahmacunu(diğerlerinden farklı olarak soğan bol değil sarımsak boldur)
patlıcan kebabı
yoğurtlu yuvarlaması
patlıcan doğraması
tabi ki baklavası
hepsini yerinde işinin ehli kişlerin elinden yedim
ve denediğim onca mutfaktan bayıla bayıla yediğim tek yöresel mutfak antep mutfağı oldu
evde kendi kendime uğraşıyorum netten tariflerini alıp ama salçası olsun, kurutulmuş patlıcanı olsun çoğu malzemeyi antepten temin etmek gerekiyor, marketten aldığımız biber salçalarıyla aynı lezzeti almak zor oluyor
bu başlığı takipe alıyorum :56:

Tarif bekliyor Asimela, yemek ismi degil :1:

başlıkta antep mutfağı yazmıyormuş, slm yazıyormuş
ben nerden geldim buraya nasıl buldum bu konuyu :ssz: açlıktan mı tevafuk oldu acaba

Aslında tariflerinin yanında isimlerini öğrenmek de güzel. Onlarca çeşit yemekleri var. Araştırdıkça çıkıyor. Ama denildiği gibi sadece tarifi bilmek de yetmiyor. malzemeleri Antep'ten getirmek gerekiyor sanırım. Komşularımdan birinden Gaziantep'ten gelen salça aldım ve onu yemeklerime katmaya başladım. belki bana öyle geliyordur ama lezzet konusunda müthiş fark etti. Şimdi nereden malzeme getirtebilirim diye internetten araştırma yapmaya başladım.

Link paylaşımı yasak olduğundan verdiğiniz link kaldırılmıştır,bilginize...

Back
X