gebe kalamayanlar tedavi süreci

osenay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2007
120
1
96
İzmir
arkadaslar ıkı yılın sonuna baktım gebe kalamıyorum dr a gıdeyım dedım .doktor onc yumurtlıklara bakıyor kıst vs bır sey var mı dıye eger her sey normalse hormon tahlıllerıne bakıyor bes tane tahlıll var e2 tsh vss eger bunlar da normalse yumurtlama surecıne bakıyor her ay duzenlı ymurtlama var mı varsa yeterlı mı yumurta catlıyor mu bır kac bu sekılde takıp edıyor sonra ılacla destekleyıcı tedavı baslıyor tabı hormon yumurtlama ıle ılgılı sorunlar yoksa ben yarın tahlıllerı yaptırcam bır e bu tahlıller adetın 3. gunu yapıylıor dr gıdesenız adetının 2.gunu falan gıdın

ben 3. gün hormon testi verdim eşimin spermogram testi yapıldı. hsg çekildi. herşey normal başladık klomen e 5 ay kullandım. eşim askere gitti. saçlarım çok döküldüğünü için dermatoloğa gittim. onun istediği kan tahlilinde tsh ım çoook düşmüş olduğunu gördüm. sonra iyi endokrin prof hocaya gittim. o da bir sürü test tahlil yaptırdı. sintigrafi de çekildi. doktorun yorumu hsg iyotla çekildiği için tiroid bezimde aşırı iyottan doku bozukluğu oluşmuş. bu durumda sanki hipo tiroidmişim gibi tsh ımı düşürüp t3 ve t4 ü yüksek çıkardı tahlilde. 3 kez kan tahlili verdim tsh ım çok yavaş ama yavaş yavaş yükseliyor. ilaç kullanmadan yükselmesini bekliyorum. ayda bir kan tahlili yaptıracam. demek istediğim ve herkesin dikkatini çekmek istedğim nokta hsg den sonra tekrar bi kan tahlili isteyin doktorunuzdan. bana tekrar tahlil yapılmadığı için tsh ım çok düştüğünü dolayısıyla fsh ı da etki altına aldığını bilmeden 5 ay klomen kullandım. yumurtalarım güzel büyüyordu ama çatlayamadı mı veya nooldu bilmiyorum. bu hafat randevum var konuşcam doktorla. tabiii hatasını kabul etmeyecektir ama bakalım onun yorumu ne olacak? bu arada hiç yumurtlama oluyor mu diye tahlil istemedi ki ben talip etmiştim bir defa. o zamanda adet oluyorsun gerek yok dedi :S yazarım gelişmeleri.

Back
X