Kizlar merhaba ben 24 yaşındayım eşim 26 2 yıllık evliyiz ve hiç korunmadik çünkü benim düşüncem şuydu Allah nezman nasip ettiyse ozman olsun ne biliyorum hemen olacağını ki koruncagim diye düşünmüştüm. Ve iyikide korunmadim diyorum çünkü gebelik hiç olmadı doktora gittim yumurtalgimda kist var ama benim vücudum liste müsait bir vucutmus kendiliğinden oluşup kayboluyor sürekli adet duzensiligim vs yok doktor gebeliğe engel birşey göremiyorum dedi hormon testinde proloktin seviyem 31 33 falan cikiyo sağlık ocağında doktor gebeliğini erikler diyor ama doktorum pek üstünde durmadı eşim henüz doktora gitmedi ama nişanlık döneminde variskosel amaliyati oldu ve 6 ay sonra evlendik sperm sayısında falnda problem yoktu çok fazlaymış saglikliydi şuan o kadar üstüne dusnuyorum yaşım gereği ama dusunmuyoda değilim neden olmuyor acaba diye olmucakmi falan sürekli aklıma gekiuo sorular. Ben gibi sorun yaşayanlar varmı nasıl süreci geçirdiniz ?
Yaşınız çok genç, bu çok büyük bir avantaj. Moralinizi bozmayın, mutlaka çaresi bulunur. Ama 2 yıldır olmadığına göre mutlaka daha detaylı bir inceleme yapılmalı. Uzmanlığı infertilite olan bir doktora gittiniz mi? Bence yaklaşımında çok fark oluyor. Eşiniz de mutlaka yeniden muayene olmalı. Spermde dna kırılımı var mı, ileri hızlı hareketli oranı yeterli mi diye detaylıca bakılmalı. Sizin de hormonlarınıza infertilite uzmanının yaklaşımı farklı olabilir. Rahim filmi çektirir.
Vallahi çok korkuyorum bir kadın doğum doktoru da demişti kesinlikle anastezi isteyin acılı bir uygulama diye
İnşallah hiç birine gerek kalmaz diyorum
Dua edin
H