Gebeliğe engel mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi zlnzln
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

zlnzln

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2025
43
1
1
27
Kızlar merhaba. 14 aylık evliyim ve hiç korunmadım ama hiç de hamile kalamadım. 2 ay önce doktor kontrolüne gittim kan testi istedi ve vajinal ultrasonla kontrol etti. Pcos olduğumu söyledi ama kan sonuçlarımla ilgili hiç yorum yapmadı.
Tsh:1.529
Lh:8,98
Fsh:4,95
E2:56,71
Prolaktin:10,91
Acaba değerlerim anormal mi? Gebeliğe engel mi? Yardımcı olur musunuz

Gayet normal, gebeliğe engel bir durumunda yok.. amh da baktır biara bence o da önemli onu özellikle söylemen gerekiyor yoksa bakmiyolar

Ya şimdi gerçekten saygı duyduğum bir meslek ama işini sevmeyen kadın doğum doktoru olmasın ya. Değerleriniz gayet normal bu değerler ile doğal yolla hamile kalma şansınız çok yüksek. Genel olarak doktorlar uğraşmak istemedikleri için pcos diyip gönderiyorlar. Önemli olan adet düzeniniz var mı uok mu ama düzenden kastm şu 28 günde bir olmasa da 50 günde bir mi oluyorsunuz yani tamam normal bir kadına göre daha geç veya uzun adet zamanları olabilir ama kendinize göre bir düzeniniz var mı önemli olan bu . Ultrason da gözüken prk çok folikul veya artmış yumurta hacmi olabilir. Ama sizin degerlerinizde belli bir duzende yumurtladinjz belli. Ablama da aynı taniyi koydular sadece ultrason ile daha sonra başka bir doktora gitti hormon takibi ile yumurtlama günlerini belirledir normal insanlar 14 veya 16. Günde yumurtlarken ablam 24. Günde yumurtluyormus 2 ay sonunda da hamile kaldı. Diğer ablama ise pcos tanısı koyup senin asla çocuğun olmaz dediklerinden bir ay sonra kontrol için gittiği hastanede hamile olduğunu öğrendi yeğenim.suan 9 yasinda

Her zaman aynı düzende olmasam da genelde 35 günde bir gibi adet oluyorum. Zaten direkt pcos dedi ve yumurta büyütmek ve çatlatmak için tedavi uyguladı büyüdü ve çatladı ama malesef o da ilk aydan kiste dönüştüğü için 1 ay ara verdik. Aynı doktordan devam etmeyi düşünmüyorum. İnşallah bana da nasip olur çok teşekkür ederim

Gayet normal, gebeliğe engel bir durumunda yok.. amh da baktır biara bence o da önemli onu özellikle söylemen gerekiyor yoksa bakmiyolar
Çok teşekkür ederim evet kan testi diyince ona da bakmışlardır diye düşündüm ama yoktu. Peki bu değerler amh’ı etkiler mi yani ortalama bir tahminde bulunabilir miyiz acaba bilginiz var mı

Bence de doktorunuzu değiştirin. Umitsizligide kapılmayın belki vakti değildi veya olacak evlat size hayır getirmeyecekti vardır rabbimin bir bildiği kafanıza takıp kendinize dert etmeyin her şeyin bir çözümü var ,doğal yolla bile olmasa pek çok yöntem var ben de daha önce bir düşük yaptım şuan gebelik için uğraşıyorum 6 aydır nasip olmadı ama duam hep sağlıklı olsun geç olsun

Öyle tabi ki. Kolaylıkla sağlıkla nasip etsin ama işte maalesef öyle bir toplumda yaşıyoruz ki insanların baskısından çıldırmamak mümkün değil. Zaten olan şeylere bir üzülürken onlar da konuşunca bin üzülüyoruz. İsteyen herkese kolaylıkla sağlıkla nasip etsin rabbim inşallah

Çok teşekkür ederim evet kan testi diyince ona da bakmışlardır diye düşündüm ama yoktu. Peki bu değerler amh’ı etkiler mi yani ortalama bir tahminde bulunabilir miyiz acaba bilginiz var mı
Hayır tabiki amh i etkilemez. Amh yumurtalık rezervini gösterir.. yaş kilo gibi bazı durumlar etkiler amh i.. ya da yumurtalık rezervinin doğal azalması olursa .. ki sana pcos demisse muhtemelen amh da yüksektir diye düşünüyorum senin.

Teşekkür ederim ona da baktırayım

Döngüsü kac gundu ablanizin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…