Doğuma Hazırlık Gebeliği boyunca vitamin hapı kullanmayan var mı ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Crn07

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2016
1.277
1.048
133
Selam kızlar ben hap yutamıyorum bu sebeple de o multivitamin haplarını yutamadım vicdan da yapıyorum ama olmuyor . Var mı aranızda benim gibi olan

Ezip suya falan karıştırsanız.. yada şeker gibi olanları var jelibon gibi onlardan falan alın vitamin onemli hamilelikte..

Kirip yutun minik minik 8 parcaya bolun ama yutun.. folik asit bebegin sinir gelisimi icin cok cok onemli. diger vitaminler de hem siz hem bebek icin. kalsiyumunuz azalsa dislerinizden gidecek kalsiyum, kemiklerinizden gidecek. O bebek bir sekilde besleniyor sizin sagliginizdan gidiyor. Epey de ilerlemis gebeliginiz bir an once baslayin. Her sebzeden meyveden yiyorum diye dusunmeyin. Gunumuz gidalari artik besleyici degil. On yillar once bir tane elma yendiginde alinan vitamini almak icin simdi bir kilo elma yenmeliymis. arastirin..

Son düzenleme:
Ben içemedim bi tablet zorla bitirmiştim.
Ama her öğün semiz otu tükettim, yeşil mercimek hergün yedim canım istiyodu ztn. Badem fındık fıstık ceviz bol yedim. Kase kase yoğurt yedim. Gece kalkıp ayran içerdm. Canım istiyodu ztn zor olmadı.
Multivitaminler önemli ama geçen bi doktorda dedi, sağlıklı beslenmek daha önemli diye. Ki hapları kullanamayınca doktorumda beslenme önerileri vermişti. Oğlum bir yaşında. İkinci gebeliğim ve oda 5 ay bitti.
Bu defada ıspanak canım istiyor tabak tabak limonlayp yiyorm salatasını çiğ çiğ😂 heralde vücut öyle istiyor

Bende de ayni problem var,dogal yollardan halletmeye calisacagim 8.haftaya girecegim ins gebelikte,zaten dr değerlerimi görmeden ezbere verdi folik asit, bu da sacma geliyor acikcasi,once degerlere bakmak gerekmez mi😔

Ezip suya falan karıştırsanız.. yada şeker gibi olanları var jelibon gibi onlardan falan alın vitamin onemli hamilelikte..
Doktor söylüyor mu yoksa biz kendimiz mi vitamin almalıyız hangi vitaminleri alalım diye dusuncez ?

Bende de ayni problem var,dogal yollardan halletmeye calisacagim 8.haftaya girecegim ins gebelikte,zaten dr değerlerimi görmeden ezbere verdi folik asit, bu da sacma geliyor acikcasi,once degerlere bakmak gerekmez mi😔
Hayır folik asit her şartta verilir

Folik asit her türlü kullanılıyor zaten onu zorunlu tutuyor doktorlar bildiğim kadarıyla . Ben multivitamin haplarından bahsetmiştim . Şu an içmiyorum yiyeceklerle hallediyorum . Doktorum şu süreçte önemli olan Demir ilacı dedi vitamini önemsemedi içemiyorsan zorlama dedi

Doktor söylüyor mu yoksa biz kendimiz mi vitamin almalıyız hangi vitaminleri alalım diye dusuncez ?
Turkiyede doktorlar yaziyor diye biliyorum Ben yurtdisindayim burda yazmiyorlar kendim karar veriyorum hangisini kullanacagima ama genelde hepsinin icerigi birbirine benzer..

Turkiyede doktorlar yaziyor diye biliyorum Ben yurtdisindayim burda yazmiyorlar kendim karar veriyorum hangisini kullanacagima ama genelde hepsinin icerigi birbirine benzer..
Neden yazmıyorlar gerekli görmedikleri için mi ? Ya da şöyle sorayım yurt dışındaki doktorların vitamine bakış açısı nasıl illa kulanılmalı diyorlar mı ? İçemiyorum ya rahatlamak adına soruyorum

Neden yazmıyorlar gerekli görmedikleri için mi ? Ya da şöyle sorayım yurt dışındaki doktorların vitamine bakış açısı nasıl illa kulanılmalı diyorlar mı ? İçemiyorum ya rahatlamak adına soruyorum
Ben de yurtdışındayım. Marketten alır gibi kendin alıp eczaneden parayla içiyorsun. Sebebi de Sağlık Sistemi!! Dr un vitamine bakış açısı vs değil. Sağlık sistemi sadece senin herhangi bir vitamin değerinin seni hasta edecek kadar düştüğü durumlarda ödüyor vitamini.
Bir diğer sebebi sağlık sistemi tr deki gibi ücretsiz değil. En ufak bir hastalık için gittiğinde tonla para ödüyorsun. İnsanlar burada hasta olmamaya para harcıyor. Yani önleyici ilaçlara, vitaminlere. O sebeple yasal izin verilmiş markette, eczanede satılıyor.
Yurtdışında dr un vermemesinin diğer sebebi de bebek anneden ihtiyaclarını karşılıyor. Anneden gidiyor değerler. Bebeğe öncelik verildiği için annenin kendine bırakılıyor içip içmemesi.
Şöyle de bir şey var. Gerek görmedikleri için vermiyor değil dr. Reçeteyle yazmaya sağlık sistemi uygun değil. Sadece anneyi bebeği hasta edecekse bir vitamin eksikliği o zaman yazar zorunlu tutar. Diğer türlü yazmıyor ama daha hamile kalmaya çalışırken sık sık sorarlar prenatal vitamin alıyor musun diye. Bana göre zorunda olmaktan farkı yok. Sadece sen paranla alıyorsun.
Diğer mesajımda size sebze meyvelere güvenmeyin vitamini oradan alıyorum diye demiştim. Hata yapıyorsunuz.

Tabiki gerekli goruyorlar ve ilk sorduklari sey vitaminlerini duzenli aliyormusun oluyor ama herhangi bir marka onermiyorlar kendin istedigini alip kullanabilirsin..

Back
X