GEBELİĞİN İLK HAFTALARI

ZoeVa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2017
22
7
86
Merhabalar öncelikle kendi durumumdan söz edeyim. Ben geçen hafta adetime 4 gün kala idrar testi ile gebe olduğumu öğrendim. Sonrasında BetaHCG testi yaptırdım 48 saatte bir sonuçlat şu şekilde seyretti 203.4-398.0-787.0
Ve ben şuan ne yapmam gerek hiç bilmiyorum. Doktora da hemen gitmek istemiyorum çünkü çok erken. Benimle aynı durumda olanlar var mıdır acaba yada bilgisi tecrübesi olanlar

Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim sorduğum herkes hep 2 katı artmalı dedi yoksa dış gebelik olurmuş vs vs. Bilgiden çok tecrübe daha önemli gibi şu süreçte. Sizce bu dönemde nelere dikkat etmem gerekir. Bebeğimin benimle kalıp doğru yere tutunması için

Merhabalar öncelikle kendi durumumdan söz edeyim. Ben geçen hafta adetime 4 gün kala idrar testi ile gebe olduğumu öğrendim. Sonrasında BetaHCG testi yaptırdım 48 saatte bir sonuçlat şu şekilde seyretti 203.4-398.0-787.0
Ve ben şuan ne yapmam gerek hiç bilmiyorum. Doktora da hemen gitmek istemiyorum çünkü çok erken. Benimle aynı durumda olanlar var mıdır acaba yada bilgisi tecrübesi olanlar
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Reglime 4 gün kala öğrendiğim oğlumu 6 ay önce kucağıma aldım. Folik asit kullanmıyorsanız hemen başlayın. Beklenen adet tarihinizin üzerinden 2 hafta geçtikten sonra doktor kontrolüne gidin. Ben öyle yaptım iyiki de öyle yaptım. Arada gereksiz heyecanlar yaşamadım. Gittim kalp atışını duydum ve süreç devam etti. Git gel git gel olmadı en azından. Kese var embriyo yok embriyo var kalp atışı Yok git gel git gel bana çok daha zor geliyor.

Allah bağışlasın,bereketi ve rızkı ile sağlıcakla büyüsün inşallah. Folik asit kullanıyorum yaklaşık 1 aydır. 4 sene bekledik bebeğimiz olsun diye o yüzden çok büyük heyecanlarım,endişelerim,tereddütlerim var. Müthiş derecede korkuyorum dış gebelik boş gebelik kimyasal gebelik veya düşük olacak diye bu arada cevapladığınız için çok teşekkür ederim

Allah bağışlasın,bereketi ve rızkı ile sağlıcakla büyüsün inşallah. Folik asit kullanıyorum yaklaşık 1 aydır. 4 sene bekledik bebeğimiz olsun diye o yüzden çok büyük heyecanlarım,endişelerim,tereddütlerim var. Müthiş derecede korkuyorum dış gebelik boş gebelik kimyasal gebelik veya düşük olacak diye bu arada cevapladığınız için çok teşekkür ederim
Rica ederim. 3 düşük ve 4 ameliyat sonrası aldım oğlumu kucağıma. 3 seneden fazla bekledim. Stres yapmayın. Kendinizi yormayın ve dinlenin bol bol. Zamanı beklediyse tutunacak inşallah hayırlısıyla. Aklınızı kötüyle doldurmayın kötüyü çağırmayın. İyi düşünün iyi olsun. Biraz sabır. Bu arada çok teşekkür ederim amin inşallah.

Bi süre bekleyin, önümüzdeki hafta sonuna doğru ya da ondan sonra gidip keseyi görebilirsiniz muhtemelen kalp atışını da duyarsınız. Bu süreçte bol bol dinlenin, bitki çayı içmeyin, çok sıcak suyla banyo yapmayın, bol su icin, maydanoz ve nane tuketmemeye çalışın, hareketlerinize dikkat edin çok yurumeyin, yukariya uzanmaya çalışmayın, beslenmenize dikkat edin. Aklıma şimdilik bunlar geliyor, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin:KK200:

Hıc endıselenme benegınıdenstrese sokma bıraz sanırösadece benımde kahve lekem oluyo progestan kullanıyorum takmıyprum suan allahın oznıyle buyuvekler

Canım öncelikle hayırlı uğurlu olsun değer artışı kişiden kişiye değişir %60 normaldir %60 altında bir ihtimal korkabilirsin ama senin değerlerin gayet iyi artmış. Mesela benim 1 günde 2 katı artıyor. Ama arkadaşımın 2 güne 1 2 katı artmıyor. Ama ikimizinde gebeliği çok iyi
Çok şükür. Doktora gitmeni şu açıdan tavsiye ederim sana vitamin verecek. Sadece folik asit vermiyorlar. Mesela bana içerisinde bir
Sürü vitamin olan bir hap verdi tek hapta hepsi var (isim yazmıyorum hani sormadan kullanan olmasın diye) onun dışında doktor son değerine bakıp kaç gün sonra geleceğini söylüyor. Yine de gitmende fayda var. Hayırlı olsun tekrardan sağlıkla kucağına alırsın inşallah (birde ne yapman gerektiğinide detaylı anlatır doktorun )

Çoooookkk ama çooook teşekkür ederim hepinize de söyledikleriniz çok güzel ve huzur veren şeyler. Söylediklerinizi dikkate alacağım. :KK200::KK200:

Bende önümüzdeki cumaya falan gideyim diyordum. Cevap verip ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim gerçekten

Ya çok teşekkür ederim geeçekten. Bu yazışmalar hem içimi rahatlatıyor hemde güzel bilgiler ediniyorum. :KK200:

Evet elimden geldiğim kadar takmamaya çalışıyorum. Şuan kendimi hiçbirşey bilmiyormuş gibi hissediyorum. Aslında ben tıbbi laboratuvar teknikeriyim. Lakin şuan benim için bilim değilde herkesin yaşadığı tecrübeler çok çok daha önemli. Çok teşekkür ederim gerçekten cevap verdiğiniz için :KK200:

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Reglime 4 gün kala öğrendiğim oğlumu 6 ay önce kucağıma aldım. Folik asit kullanmıyorsanız hemen başlayın. Beklenen adet tarihinizin üzerinden 2 hafta geçtikten sonra doktor kontrolüne gidin. Ben öyle yaptım iyiki de öyle yaptım. Arada gereksiz heyecanlar yaşamadım. Gittim kalp atışını duydum ve süreç devam etti. Git gel git gel olmadı en azından. Kese var embriyo yok embriyo var kalp atışı Yok git gel git gel bana çok daha zor geliyor.

Tecrubeli annelerden faydalanmak cok iyi oldu, ben de henuz doktora gitmedim yarin bat 2 hafta gecmis olacak daha once kimyasal gebelik yasadim o yuzden bekleyip gitmeyi tercih ettim ay sonuna kadar beklemeyi dusunuyordum, beklemeli miyim gitmeli miyim son adet tarihim 8 ocak

Tecrubeli annelerden faydalanmak cok iyi oldu, ben de henuz doktora gitmedim yarin bat 2 hafta gecmis olacak daha once kimyasal gebelik yasadim o yuzden bekleyip gitmeyi tercih ettim ay sonuna kadar beklemeyi dusunuyordum, beklemeli miyim gitmeli miyim son adet tarihim 8 ocak
Eğer 28 günde bir adet oluyorsanız haftaya gidebilirsiniz bence aysonunu beklemeye gerek Yok. Eğer adet döngünüz daha uzunsa o zaman bekleyin ay sonunu. Benim de önceden düşüklerim olduğundan gitmemiştim. Önceki seferlerde öğrenir öğrenmez gittim 2-3 günde bir doktora gitmek o stres beklemekten çok daha zor. Benim adet döngüm 28 günde birdi. İlk kontrolümü 6+1 de oldum ve hem bebeği hem de kalp atışını almış oldum. Tabi doktor ve kullandığı cihaz da önemli ama genelde duyuluyor. Sağlıkla alırsınız inşallah kucağınıza

Back
X