Gebeliğin ilk kontrolüne ne zaman gittiniz?

NaNa_

Guru
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2012
268
231
303
Selam kızlar :KK25:gebeliği öğrendikten sonra ilk kontrole ne zaman gittiniz acaba, burda paylasirsaniz cok yardımınız dokunur.
Ben 1 Aralık Cuma gunu kanda hcg 1326 gördüm. Halen doktor arayışındayım. P.tesi gitsem mi yoksa biraz bekleyip c.tesi mi gitsem bilemedim. Kalp atışını yaklaşık hangi değerlerde duyarız. Bir hafta beklememin bir sıkıntısı olur mu? Tecrubelerinizi paylaşırsanız hamileliğini yeni öğrenmiş anne adaylarını aydınlatmış olursunuz.
Şimdiden teşekkürler:KK54:

Öncelikle gözün aydın hayırlı olsun :) ben değerlerden anlamıyorum ama hafta olarak söyleyeyim sen anla :) Bana sağlık ocağın da ki doktor 7. Haftan da git demişti öyle de yapmıştım gittiğim de görmüştüm hemencecik :) zaten kalp atışı da duyuluyor 7. Hafta da . Ama dersen ki içim rahat edemiyor sabredemiyorum 6. Hafta da iyi gibi en azından görebilirsin bebişini:) tabi ilk bebeğinse bekleyememen normal benim 2. Olduğu için biraz daha rahattım. 5. Haftada sadece kese görünüyor sonra muhtemelen sana iki hafta sonra tekrar gel diyecek. Karar senin :)

Öncelikle gözün aydın hayırlı olsun :) Bana sağlık ocağın da ki doktor 7. Haftan da git demişti öyle de yapmıştım gittiğim de görmüştüm hemencecik :) zaten kalp atışı da duyuluyor 7. Hafta da . Ama dersen ki içim rahat edemiyor sabredemiyorum 6. Hafta da iyi gibi en azından görebilirsin bebişini:) tabi ilk bebeğinse bekleyememen normal benim 2. Olduğu için biraz daha rahattım. 5. Haftada sadece kese görünüyor sonra muhtemelen sana iki hafta sonra tekrar gel diyecek.
Canım cok tesekkur ederim cevabin için. Ben henuz doktorda karar veremedim. Ilcedeyim sehre gitmem gerekecek. Aslinda beklemek ve gidince kalbi de duymak istiyorum. Ama ilk bebiş olunca heyecan ve merak oluyor. Bir hafta 10 gun gec gitmem sıkıntı olmaz degil mi? Bat geçeli 4 gun oldu henüz. Allah bağışlasın bu arada, sağlıkla hayirla kucagina alırsın insallah kuzunu:nazar::nazar:

BEn testte öğrendiğimde tahmini 4 haftalıktı 8. Haftada gittim direk kalp atışını ve bebişi görmek için . Erken gittiğinde de zaten yolluyor kalp atışı için çağırıyor erken gitmenin bi anlamı YOk bana göre tabi benimde 2. Hamileliğim o yüzden gerçi kızımıda 11. Haftada öğrenmiştim bekle bence

Canım cok tesekkur ederim cevabin için. Ben henuz doktorda karar veremedim. Ilcedeyim sehre gitmem gerekecek. Aslinda beklemek ve gidince kalbi de duymak istiyorum. Ama ilk bebiş olunca heyecan ve merak oluyor. Bir hafta 10 gun gec gitmem sıkıntı olmaz degil mi? Bat geçeli 4 gun oldu henüz. Allah bağışlasın bu arada, sağlıkla hayirla kucagina alırsın insallah kuzunu:nazar::nazar:

Amin canım cümlemizinkini inşallah:) şöyle dikkat et kendine, kanaman olursa aşırı bel ağrısı aşırı kaşık ağrısı ve ya anormal bi durum hissedersen hemen gidersin aksatmadan. Eğer normal seyrediyorsa doktora da gitsen 6/7 haftadan önce duyulmayacak kalbi doktor da onu bekleyecek sağlıklı bir gebelik için. Gerek Yok şimdilik bi sorun olmaz Allah'ın izniyle. Dediğim gibi dikkat et kendine ama ağır kaldırmamaya çalış yorma dinlen bu ara. Rabbim sağlıkla kavuştursun

Amin canım cümlemizinkini inşallah:) şöyle dikkat et kendine, kanaman olursa aşırı bel ağrısı aşırı kaşık ağrısı ve ya anormal bi durum hissedersen hemen gidersin aksatmadan. Eğer normal seyrediyorsa doktora da gitsen 6/7 haftadan önce duyulmayacak kalbi doktor da onu bekleyecek sağlıklı bir gebelik için. Gerek Yok şimdilik bi sorun olmaz Allah'ın izniyle. Dediğim gibi dikkat et kendine ama ağır kaldırmamaya çalış yorma dinlen bu ara. Rabbim sağlıkla kavuştursun
Çok şükür şu an icin normal seyrediyor her şey, aksi bir durum olsa saniye durmam zaten. Dikkat etmeye calisiyorum canim ama calisiyorum sabah 5bucuk kalkış 8 saat ayaktayim ogleden sonra uzaniyorum tamamen. Insallah hicbir seycik olmaz gittigimde duyarim kalp atisini da. Cok teşekkür ederim ya ne guzel aciklamissin❤

Tebrikler canım benim hadi gözün aydjn senin de . Benim de ilk bebeğim ve şuan doktorun hesabına göre 6 haftalık oldu . 10 gün sonra Randevum . Sormuştum öncesinde geleyim mi arada alsanız filan Gelsen de birşey belli olmaz henüz demişti bende şimdilik bebeğimle keyif li zmaan geçip sürekli kendimi dinliyorum onunla konuşuyorum filan delirmedim Ama heyecan işte :anneadayı::dondurma: sende fırsat buldukça dinlen yat kalsın işler güçler . Umarım bebeğine sağlıkla kavuşursun

BEn testte öğrendiğimde tahmini 4 haftalıktı 8. Haftada gittim direk kalp atışını ve bebişi görmek için . Erken gittiğinde de zaten yolluyor kalp atışı için çağırıyor erken gitmenin bi anlamı YOk bana göre tabi benimde 2. Hamileliğim o yüzden gerçi kızımıda 11. Haftada öğrenmiştim bekle bence
Tesekkurler cevabin icin cnm ben de beklemekten yanayim aslinda. Acele karar verip rastgele bir doktora da gitmek istemiyorum. 10 gun beklememin bir zarari olmaz herhalde:-)

Tebrikler canım benim hadi gözün aydjn senin de . Benim de ilk bebeğim ve şuan doktorun hesabına göre 6 haftalık oldu . 10 gün sonra Randevum . Sormuştum öncesinde geleyim mi arada alsanız filan Gelsen de birşey belli olmaz henüz demişti bende şimdilik bebeğimle keyif li zmaan geçip sürekli kendimi dinliyorum onunla konuşuyorum filan delirmedim Ama heyecan işte :anneadayı::dondurma: sende fırsat buldukça dinlen yat kalsın işler güçler . Umarım bebeğine sağlıkla kavuşursun
Hayirli olsun canim senin bebişin de. Sag salim alırsın inşallah kucağına:nazar: ben de senin gibi beklemeyi düşünüyorum. Dedigin gibi erken gitsem 10 gun sonra tekrar gel diyecek. Su an icin ağrım, lekelenmem yok cok şükür, guzel gidiyor. Bekleyeyim.
Ayni sen gibiyim inan surekli dua okuyorum konusuyorum bebegimle insallah saglikla aliriz kucagimiza:KK200:

Herkese hayırli olsun kizlar
Ben de bekleyemedim sanirim 5 hafta civarinda persembeye randevu aldim napim :)

5 haftalikken ogrendim
6. Haftada tekrar cagirdi kese olusmus
7 haftada kalp icin gittim ama yok dedi
8 haftada acilde kalp atimi oldugunu ogrendim

Herkese hayırli olsun kizlar
Ben de bekleyemedim sanirim 5 hafta civarinda persembeye randevu aldim napim :)
Tebrikler canim hayirli uğurlu olsun melegin:nazar: aynı sayılırız seninle ben de 5 hafta civariyim. Persembe gidince yazar mısın ne diyecek doktorun, kesesi kalbi nasil:emir_bebek::KK200:

5 haftalikken ogrendim
6. Haftada tekrar cagirdi kese olusmus
7 haftada kalp icin gittim ama yok dedi
8 haftada acilde kalp atimi oldugunu ogrendim
Saglikla gelir Insallah bebişin:nazar: peki ilk gittiginde gerekli tahlilleri yapti mi yoksa daha sonra gittiginde mi yaptırdın canım?

Tebrikler canim hayirli uğurlu olsun melegin:nazar: aynı sayılırız seninle ben de 5 hafta civariyim. Persembe gidince yazar mısın ne diyecek doktorun, kesesi kalbi nasil:emir_bebek::KK200:

Çok sağol canim Ay Insallah kese görülür...Kalp icin erken de yazarim mutlaka :)

Back
X