Gebelik için adetten sonra ne zaman ilişki..

kupkub

Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2024
45
9
6
25
Selam kızlar yaklaşık 1 senedir gebelik planlıyoruz ama henüz nasip olmadı. Adetten kaç gün sonra ilişki yapılması gerekiyor yani belli bir günü var mı yumurtalama zamani falan Rica etsem bilgilendirir misiniz..

Adetten sonra kendinizi takip edin.belli bir rakam vermek doğru olmaz bence.takvim uygulamasını indirip oradan takip edebilirsiniz. Yada ovulasyon testi alıp kullanabilirsiniz.
Ama kendinizi takip etmeniz de gerekir.yumurtlqma olduğu gün kadınlarda akıntı çoğalır cinsel istek artar ,az bir miktar ateşi yükselebilir gibi

Selam kızlar yaklaşık 1 senedir gebelik planlıyoruz ama henüz nasip olmadı. Adetten kaç gün sonra ilişki yapılması gerekiyor yani belli bir günü var mı yumurtalama zamani falan Rica etsem bilgilendirir misiniz..
Selam. Eczaneden ovülasyon testi diye bir test var ondan 10 tane alırsan yumurtlama gününü takip etmeni kolaylaştırır. Her gün aynı saatte o testi yap üstüne yaptığın günü saati not et. İkinci çizginin en koyu olduğu gün ve sonraki 2 3 gün birliktelik yaşarsan ihtimal çok artıyor. Başka bi şey sormak istersen yardımcı olurum. Bu arada düzenin örneğin 28 günse 14.güne denk geliyor genelde yumurtlama günü :)

iki günde bir düzenli ilişki öneriliyor. ben reglin hemen ertesi günü girdiğim ilişkiden hamile kaldım mesela. yani su gün demek yanlış olur. en yüksek şans için iki günde bir düzenli ilişki ideal

Selam. Eczaneden ovülasyon testi diye bir test var ondan 10 tane alırsan yumurtlama gününü takip etmeni kolaylaştırır. Her gün aynı saatte o testi yap üstüne yaptığın günü saati not et. İkinci çizginin en koyu olduğu gün ve sonraki 2 3 gün birliktelik yaşarsan ihtimal çok artıyor. Başka bi şey sormak istersen yardımcı olurum. Bu arada düzenin örneğin 28 günse 14.güne denk geliyor genelde yumurtlama günü :)
Ha bu arada testi yapmaya adetten bir hafta sonra başlayabilirsin

Peki bidee vitamin vs hakkında bilgin var mı gebeliği kolaylaştıran ezcaneden alabilecegim :)

Peki bidee vitamin vs hakkında bilgin var mı gebeliği kolaylaştıran ezcaneden alabilecegim :)
Gebeliği kolaylaştıran bi vitamin malesef yok, folik asit için bunu söylüyorlar ama yanlış bilgi. Folik asit olası gebeliğin sağlıklı geçmesine destek oluyor. Ama kadın doğum gidip bir eksiğiniz var mı kanda ona baktırabilirsiniz. Bu arada folik asiti hamile kalmayı düşündüğünüz günden itibaren kullanmaya başlayın diyorlar hiçbir zararı yok hatta saça, cilde iyi geliyor aynı zamanda gebeliğe hazırlıyor vücudu :) bir de omega 3 kullanıyorum ben yanında

Gebeliği kolaylaştıran bi vitamin malesef yok, folik asit için bunu söylüyorlar ama yanlış bilgi. Folik asit olası gebeliğin sağlıklı geçmesine destek oluyor. Ama kadın doğum gidip bir eksiğiniz var mı kanda ona baktırabilirsiniz. Bu arada folik asiti hamile kalmayı düşündüğünüz günden itibaren kullanmaya başlayın diyorlar hiçbir zararı yok hatta saça, cilde iyi geliyor aynı zamanda gebeliğe hazırlıyor vücudu :) bir de omega 3 kullanıyorum ben yanında
Gittimmm defalarca bı sıkıntı olmadığını söyleyip duruyorlar Hatay'da yaşıyoruz burda Dr o kadar az ki şuan olan da hiç ilgilenmiyor kendi kendimize çare arıyoruz her bölümde aynı.. kendim bişeyler yapmaya çalışıyorum artık :)

Merhaba kızlar birsey sormak istiyorum yardimcı olabilirseniz çok sevinirim,regli zamanlarım çok düzensiz bundan dolayı yumurtlama tarihleriminde takibi zor oluyor,asıl konuya gelecek olursam bayramın son günü iç çamaşırimda 3-4 damla pembe leke gördüm o günden bu zamana kadar da göğüs ucu hassasiyeti,alt karın ağrısı ara ara yoklayan,hafif hafif bazen can acıtıcı kasık batmaları,özellikle gece mide bulantiları 2 gündür de baş dönmesi yaşıyorum,test yaptım erken gebelik negatif,bugünde bebetime kaset test yaptım sanki gölgeli neden olur sizce

Adet olman gereken tahmini bir tarihin yok mu bazen ben adetten önce kendimde hepp hamilelik belirtileri arıyorum midem bulansa ayy içim kıpır kıpır oluyor psikolojik.. biraz bekle tekrar test yap inşallah hamilesindir. :)

Cevabın için teşekkür ederim 🙂 ben düzensizliklen dolayı soğan kürü uyguladım 15 ine denk geldi daha sonra dr gittim tarlusal kullandım 1 ine denk geldi 😀 geçen ay ay başında lekelenme tarzı yaşadım bu ay 14 ünde yine lekelenme gibi oldu ondan dolayı net tarih veremiyorum ancak bugün test yaptım anlamadım silik çıkardı kaset test

Her ay birumut bizim için kendini hirpalama testlerle bi kan tahlili ver bakalım gönlündeki olur inşallah 🌸

Back
X