• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Gebelik için tek çözüm aşılama veya tüp bebek :((((

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

foreigntrader

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2013
126
12
48
İyi haftalar kızlar,

9 aydır bebek için uğraşıyorduk... her ay hüsran :( Kayınvalidemin ve komşularının, görümcemin bitmek bilmeyen laf sokmaları da üstlenince cehenneme dönmüştü beklemeler...

Veee malesef eşimin doğal yollarla çocuk sahibi olması imkansız olduğu ortaya çıktı... 10 çocukta yapsak bu yöntemlerle yapmak zorundayız... :14::14::14:

Benim durumumda olan arkadaşlar, ne olur deneyimlerinizi paylaşır mısınız ? Yani kadında sorun yokken daha mı kolay hamile kalınır acaba bu yöntemlerle... :14::14::14:

slm ..

sizi çok iyi anlıyorum .
o yüzden size kendimden örnek vererek içinizi ferah tutmanızı istiyorum
2 yıl denemediğim yöntem kalmadı hamile kalamadım
2 yıl sebepsiz kısırlık dediler her testi yaptırdık
2 yıl sonunda gittiğimiz merkezde benim genetik bir hastalığım olduğu ve doğal yolla gebe kalmamın imkansız olduğuna karar verildi ..
tüp bebek denedik ,ilk tüpte ikizlerime hamile kaldım ,şuan 1 yaşındalar ...
nasıl olsa tıbben hamile kalmam imkansız gibiydi ve biz bu yüzden korunmuyorduk
doğumdan ilk 6ay zaten adet olmamıştım .adet olmaya başladıktan 5 ay sonra da doğal yolla hamile kaldım
şuan hamileyim ,şoklardayız,doktorum da biz de ..
tıbben imkansız olan bir şey ALLAHın istemesiyle oldu ve bize bir hediye gönderdi
biz de bu sıkıntılı süreçleri fazlasıyla yaşadık
ama bu kadar tecrübe sonunda öğrendiğim tek şey bilimin bile bir yere kadar olduğu ve herşeyin nasip kısmet olduğudur.
Rabbim isterse imkansızı da imkanlı kılıyor ..
sadece herşeyin bir zamanı var ve Rabbim hepimiz için en iyi zamanı biliyor ,belki de ondan geciktiriyor..
Sizlere de Rabbim hakkınızda en hayırlısını versin diliyorum ,hiç üzülmeyin ,Ona sığının ,O herşeyin en güzelini biliyor emin olun buna .
Umudunuzu da hiç ama hiç yitirmeyin.
Rabbim kucağınızı doldursun inş.

İyi haftalar kızlar,

9 aydır bebek için uğraşıyorduk... her ay hüsran :( Kayınvalidemin ve komşularının, görümcemin bitmek bilmeyen laf sokmaları da üstlenince cehenneme dönmüştü beklemeler...

Veee malesef eşimin doğal yollarla çocuk sahibi olması imkansız olduğu ortaya çıktı... 10 çocukta yapsak bu yöntemlerle yapmak zorundayız... :14::14::14:

Benim durumumda olan arkadaşlar, ne olur deneyimlerinizi paylaşır mısınız ? Yani kadında sorun yokken daha mı kolay hamile kalınır acaba bu yöntemlerle... :14::14::14:

Lütfen laf sokanları hiç ama hiç takma.. Ne düşüncesiz ne kötü insanlar.. Sana bir zararları olmaz ama zararları kendilerine..Allah görüyor yaptıklarını hiç üzme kendini...

Allah senin yanında,, sevdiği bir kul olduğun için böyle bir sınava tabisin. Bol bol dua et Allah'tan ümidini hiç kesme..

Tüp bebek olsun aşılama olsun imkanın varsa ne fark eder. Ama önce moral...

Lütfen laf sokanları hiç ama hiç takma.. Ne düşüncesiz ne kötü insanlar.. Sana bir zararları olmaz ama zararları kendilerine..Allah görüyor yaptıklarını hiç üzme kendini...

Allah senin yanında,, sevdiği bir kul olduğun için böyle bir sınava tabisin. Bol bol dua et Allah'tan ümidini hiç kesme..

Tüp bebek olsun aşılama olsun imkanın varsa ne fark eder. Ama önce moral...

bol bol dua ediyorum.. Laf sokanlara ağzının payı var, sorunun kimde olduğu ile ilgili ama eşim üzülür diye ses çıkarmıyorum işte...:14:

slm ..

sizi çok iyi anlıyorum .
o yüzden size kendimden örnek vererek içinizi ferah tutmanızı istiyorum
2 yıl denemediğim yöntem kalmadı hamile kalamadım
2 yıl sebepsiz kısırlık dediler her testi yaptırdık
2 yıl sonunda gittiğimiz merkezde benim genetik bir hastalığım olduğu ve doğal yolla gebe kalmamın imkansız olduğuna karar verildi ..
tüp bebek denedik ,ilk tüpte ikizlerime hamile kaldım ,şuan 1 yaşındalar ...
nasıl olsa tıbben hamile kalmam imkansız gibiydi ve biz bu yüzden korunmuyorduk
doğumdan ilk 6ay zaten adet olmamıştım .adet olmaya başladıktan 5 ay sonra da doğal yolla hamile kaldım
şuan hamileyim ,şoklardayız,doktorum da biz de ..
tıbben imkansız olan bir şey ALLAHın istemesiyle oldu ve bize bir hediye gönderdi
biz de bu sıkıntılı süreçleri fazlasıyla yaşadık
ama bu kadar tecrübe sonunda öğrendiğim tek şey bilimin bile bir yere kadar olduğu ve herşeyin nasip kısmet olduğudur.
Rabbim isterse imkansızı da imkanlı kılıyor ..
sadece herşeyin bir zamanı var ve Rabbim hepimiz için en iyi zamanı biliyor ,belki de ondan geciktiriyor..
Sizlere de Rabbim hakkınızda en hayırlısını versin diliyorum ,hiç üzülmeyin ,Ona sığının ,O herşeyin en güzelini biliyor emin olun buna .
Umudunuzu da hiç ama hiç yitirmeyin.
Rabbim kucağınızı doldursun inş.

İnşallah bize de yaşatır rabbim bu mucizeyi... Moral verdin gerçekten, Allah razı olsun...

oo bu çok büyük bir problem değil emin ol buna
RABBİM isterse tek sperm yeter ..
hiç umudunu kaybetme

umarım rabbim bize de o mutlu haberleri almayı nasip eder... eşime o kadar üzüldüm ki, doktor yüzüne karşı açık açık söyledi, ilaçla da yapabileceğimiz birşey yok, kaç evlat isterseniz isteyin, hepsini bu yöntemle elde edebilirsiniz dedi... tabiki öncelikle Rabbimin bizim için ne düşündüğünü bilemiyoruz... inşallah güzel şeyler vardır alın yazımızda...:14:

İyi haftalar kızlar,

canım hiç üzülme bi tane bile canlı sperm olduktan sonra olur inşallah. Allahımıza sıgınmaktan başka yapacak bişey yok bizdede sorun yok ama olmuyor 3 yıl oldu bende buna aglıyorum peki sorun yoksa neden olmuyor. canım rabbimin sınavı herkese farklı sabretmek gerekli sadece.. birgün bizimde yüzümüz gülecek buna inanıyorum azcık sabır

umarım rabbim bize de o mutlu haberleri almayı nasip eder... eşime o kadar üzüldüm ki, doktor yüzüne karşı açık açık söyledi, ilaçla da yapabileceğimiz birşey yok, kaç evlat isterseniz isteyin, hepsini bu yöntemle elde edebilirsiniz dedi... tabiki öncelikle Rabbimin bizim için ne düşündüğünü bilemiyoruz... inşallah güzel şeyler vardır alın yazımızda...:14:
yok canım üzülme doktorlar biraz abartıyorlar ..hamile kalmasam ben kalmazdım emin ol buna.
RABBİMEE çok dua et ,tedavi olacaksan ol tabiki ama hiç ümidini kırma ..

Benim yerimde olsanız siz ne yaparsınız Allah aşkına bi akıl verin bana da... Biz aile şirketinde çalıştığımız için görümcem eşim vs aynı yerde çalışıyoruz. Görümcemin ve kayınvalidemin sürekli çocuk dayatmasından dolayı konuyu bi parça açtım görümceme. Sen bu konuya fazla dahil oluyorsun ama durum bundan ibaret, kardeşini üzüyorsun dikkatli konuş dedim... Verdiği tepki aynı şu şekilde;

- benim çocuğumu kardeşim kıskanıyorsa söyle de ben sürekli çocuğumdan bahsedip kardeşimi üzmeyeyim, anlayışla karşılarım.
- Anneme bu durumdan bahsedip onu hastanelik ederseniz karışmam bak !
- Senin yaşında 32 oldu, aşılama sende tutar mı ki, burda tek sorun kardeşim de değil..

ağzıma geleni saydım, hatasını anlayıp kuyruğunu kıstırdı ama ben benden gittim yine... ne yaprsınız Allah aşkına bi akıl verin...
:14::14::14:

Merhaba,öncelikle bu kadar umutsuz olma. Benim eşiminde sperm sayısı vs sorunlu. Kadındoğumcu direkt tüp bebek dedi. Ürolog bitkisel ilaç verdi 6 ay deneyelim dedi. 3 ay sonra bakalım dedi. Geçen gün gittik 3 ay doldu. 12 milyondan 23 milyona çıkmış. Morfoloji %2 olmuş. Aynen devam yakında kendiliğinden olacağını tahmin ediyorum dedi. Sana görümcen yaşın 32 aşılama tutar mı demiş ama bizim doktorda daha 32 yaşındasın hemen öyle aşılama tüp bebek denemeye gerek yok, gençsiniz daha dedi:-) görümceyi falan boşver. Cahil oldukları belli. Hayatta bu kadar acımasız insanlar var maalesef. Eşinizin sperm sayısı kaç iyi bir doktora gittiniz mi

küfürü basardım ben.Benim Kayınvalidem sordu geçen sanırım bende pko varmış dedim o da güldü iyi bende de torun bakacak güç yok dedi..Güldü geçti arada akıl da verdi. Eşine kardeşin böyle böyle yaptı desen tabi biraz yumuşatıp o konussa belki adam olur da yola gelir. Bu arada aşılama ile hamile kalan 48 yaşında tanıdıgım var.

Benim yerimde olsanız siz ne yaparsınız Allah aşkına bi akıl verin bana da... Biz aile şirketinde çalıştığımız için görümcem eşim vs aynı yerde çalışıyoruz. Görümcemin ve kayınvalidemin sürekli çocuk dayatmasından dolayı konuyu bi parça açtım görümceme. Sen bu konuya fazla dahil oluyorsun ama durum bundan ibaret, kardeşini üzüyorsun dikkatli konuş dedim... Verdiği tepki aynı şu şekilde;

- benim çocuğumu kardeşim kıskanıyorsa söyle de ben sürekli çocuğumdan bahsedip kardeşimi üzmeyeyim, anlayışla karşılarım.
- Anneme bu durumdan bahsedip onu hastanelik ederseniz karışmam bak !
- Senin yaşında 32 oldu, aşılama sende tutar mı ki, burda tek sorun kardeşim de değil..

ağzıma geleni saydım, hatasını anlayıp kuyruğunu kıstırdı ama ben benden gittim yine... ne yaprsınız Allah aşkına bi akıl verin...
:14::14::14:

canım daha çok yeni evlisin ayrıca yaşın tüp yada aşılama için geç degil bence 35 yaşında başırız iki aşılama sonrası ilk denemede tüp bebekle hamile kaldım ben 5düşük yaşadım sonra hamile kalamamaya başladım eşimdede sorun vardı stres çok önemli sen boş ver görümceyi iyi bişe olsa adı görümce olmazdı bizimkinin tüp oldugu üç kişi hariç kimse bilmiyo bence sende söyleme rabbim hakkında hayırlısını versin seni bebege götürecek dogru tedaviyi nasip etsin inşallah ben hep böyle dua ettim

Spermlerinin yüzde 80 i anormal. Kalan sağlamların da sadece yüzde 10 u hareketli :(

Esiniz zadece bir kezmi sperma testi yapildi?
benim esimde bundan bir kac ay once ilkez sperm testi yapildi ve sizin gibi dogal yolarla hamile kalmaniz zor dediler.
Asilama islemi icin ne kadar sansimiz var diye tekrar sperma kontroli istenildi ( yikanma) henuz bir hafta oldu.
doktor hanim esin turp gibi dedi, yuzde 13% zadece hareket varken bu sever tam terzi cikti.
neden birden buyuk bir fark oldu anlamadik. ama ben esime cok dikat ettim. folik asit bile veriyordum adama:)

yani bence siz bir ay sonra tekrar yapin bu testi ve esinde yedigine ictigine dikat etsin.
asiri sicaktanda kacinsin:)

bence hic korkmayin:)

Back
X