Gebelik kolestazı yaşayanlar ?

25 haftalıkken gebelik kolestazı yaşayan varmi sürec nasil ilerliyor ?
26.haftada kaşıntılarım başladı 28.haftada yapılan kan tahlilleri sonucu kolestaz teşhisi kondu.Ursactive kullanıyorum 34. Haftadayım çok şükür 1 ay süren kaşıntıalr ilaç kullandıktan sonra geçti şimdi 38.haftayı bekliyoruz dogum için ama bebek yakın takip ediliyor eger değerler tekrar yükselirse 37 de dogum olacak.İlaç tedavisi ve yakın takip şart olan bi durum önemsenmeli yoksa bebekte ani kayıp yaşanabiliyormus .Neyseki siz de erken farketmişsiniz

19.haftada gebelik kolestazi yaşayan var mı çok şiddetli gece kasintilarim başladı dermotoloji bişey bulamadı kolestazdan şüpheleniyor doktorum

19.haftada gebelik kolestazi yaşayan var mı çok şiddetli gece kasintilarim başladı dermotoloji bişey bulamadı kolestazdan şüpheleniyor doktorum
Merhaba bende gebelik kolestazı geçiren bir anneyim tam olarak benimde 19.,20. Haftalarda başladı. Ellerimin içi ve ayaklarımın altı kaşınmaya başladı sonra ise vücuduma yayıldı ilk önemsemedim sonra ise doktor kontrolüne gittiğimde doktoruma bu durumu paylaştım ast alt değerlerime baktılar yüksek değerlerim çıkıyordu açlık safra asidi test verdim ve o değerimde yüksek gelmişti ardından kolestaz tanısını koydular ve tedavi sürecine başladık ursative kullanıyordum değerim yükseldikçe ilaç alımımı arttırıyorlardı değerim düştükçe geri eksiliyordu ilaçlarım öyle böyle korku dolu bir hamilelik geçirdim ve 37 haftalıkken doğuma alındım inşallah bu süreci sağlıklı bir şekilde sonlandırırsınız.

Merhaba ilacın dozunu hangi branş doktor düzenliyordu? Ben 3x500 mg kullanmama rağmen 10 gündür 23 den 43 e çıktı değerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…