gebelik mantarı ve pembe akıntı

gourde

Guru
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
17
2
286
merhaba ben 30+6 haftalık hamileyim gebeliğimin başından beri o kadar yoğun mantar sıkıntısı yaşıyorum ki günde 4 kez çamaşır değiştiriyorum,gitmediğim doktor,doktor kontrolünde de olsa kullanmadığım fitil antibiyotik kalmadı.vajinal muayeneden sonra doktorum eşime de bana da ornidone verdi kullandık,bana sefpoteks,azeltin verdi kullandım, gynoflor,gyno lomexin,zalain,biokadin sırasıyla hepsini doktor önerdi günlerce kullandım,10 gün iyi geçtiyse sonra yine tekrar etti,ben bir de behçet hastasıyım,mantarım düzelir gibi oldu genital yaralar çıktı bir ay da onlarla uğraştım,şu anda da pembe katı peynir kesiği şeklinde akıntım var doktora gittim nidazol fitil verdi ama fitili derine yerleştiremiyorum mantarım o kadar yoğun ki hem kuruluk hem de daralma oluşturuyor fitili kullanmaya çalıştıkça tahriş oluyorum bel ağrısı çok sık idrara çıkma idrar yaparken zorlanma yaşıyorum bu kadar yoğun mantar erken doğuma sebep olursa diye korkuyorum:( inşallah bu fitiller fayda eder çünkü hangini kullandıysam en fazla 20 gün sonra tekrar ediyor bir bildiği olan varsa Allah rızası için söylesin,çünkü artık azıcık olsun düzelmek istiyorum aylardır canımdan bezdirdi bu illet.

Sevgili Gourde,
Gebeligin basinda bende mantar rahatsizligi yasamistim, ne denli sIkIntILI bir rahatsizlik biliyorum.
Banada doktor fitil vermisti fitili ilk 2-3gun kullanamadim bile acidan.
Sonra fitille beraber kaynamis 1 litre suya 1 tatli kasigi sirke atip karistirdim ve bu suyu sogutup gunde 2 sefer sabah aksam mantarli bolgeyi yikadim.
Doktorda sirkeli suyun gebelikte zarari olmayacagini soylemisti.
Dilerseniz sizde deneyebilirsiniz, fakat oncesinde doktorunuza danismaniz da guzel olur.
Bunun haricinde mutlaka biliyorsunuzdur genital bolgeyi nemli birakmamak, pamuklu camasirlar giymek, gunluk ped kullanmamak gerekli.
Insallah biran once iyilesirsiniz, sifa diliyorum size, saglikla kalin.

hamile kaldığımı öğrendiğimden itibaren mantar problemim vardı hatta muayene olurken bile canım çok yanıyordu.
dr um plaklar oluşturmuş demişti,çok kötüydü günlük yaşantımı çok etkiliyordu.
6. ayımda erken doğum riskimde varken,birgün pembe akıntı gördüm ve kanama sandım,
mantardanmışş.
dr en sonunda 7 günlük bir fitil ve ağızdan 1 kez alınan hap verdi artık dayanılmayacak hale gelmişti ve bütün fitilleri kremleri denemiştim çünküü..
çoook şükürrrr geçttiii tamamen,fitili kullandığım ilk 3 gün mantarı söktü attıı..
ama adlarını yazmak istemem dr unuzla görüşünn o 7 günlük fitil çok iyi gelmişti banaaa..

korkacak bişey yok bebeğe hiçbir etkisi yok mantarın içiniz rahat olsun..
tabii normal doğum istiyorsanız kesin tedavi edilmesi gerek diye biliorm..
sağlıkla bebeğinize kavuşursunuz inş.

kızlar benimde ayaklarımda mantar problemi oluştu.doktora göstermedim henüz ama çok rahatsız edici

Back
X