Gebelik oncesi ilac kullanimi

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.374
11.988
498
İstanbul
kizlar size bir sorum var

Gecen hafta adetliyken cok agir grip oldum antibiyotik ve aoguk alginligi ilaclari kullaniyorum ama bir yandan da cocuk dusunuyoruz.

Genetik doktorum bir onceki kayipli gebeligimde hamilelik gerceklesmeden onceki 2 hafta icerisinde kullanilan ilaclarin ( o esnada yumurta gelisimi oldugu icin) gebelikte olumsuz etkiler hirakabilecegini soylemisti. Ama ben bir ay daha korunmak istemiyorum yeteri kadar zaman kaybettim zaten.

Sizce yumurtlamadan kisa sure once kullanilan ilaclarin dollenme olusursa problem yaratmasi muhtemel midir? Var mi bu tarz durum yasayanlar?

Can'ım Dr iyi bilir tabiki ama şunu söyleyim ilk kızım geç döllenme olmuş ben test yaptım falan gebelik Yok diye boğazım şişmişti bi tane agumentin binlik antibiyotik içtim. Anam bi hafta sonra bi baktım hamileyim. Benim paçalar tutuştu yavruma bişey olcak diye. Dr a sorduk hemen . Şuan bi hücre o hiç bişey olmaz korkma dedi. Hakkaten çok şükür bişey olmadı

Sagol canim ya :) bende korunmayi birakayim o halde bu ay yeteri kadar zaman kaybettim zatrn hemen hamile kalamam muhtrmelen bari zaman kaybetmeyeyim:)

Ben 2-3 haftalik hamileymisim, yazlıkta bir güzel sofra kurup ictik bütün gece kuzenler teyzemler kızkardesim falan. 2 hafta sonra öğrendim hamile oldugumu :)
8. hafta sonuna kadar bebek bizden birseyler almaya baslamadıgı icin sorun olmuyormus :) Cok arastırmıstım. Icinizi rahat tutun.
Az önce yazdım baska bir arkadasa. Sizede faydası olur belki :)

Yani şimdi kusura bakma doktora sormamış olsan burada sormanı anlardım da GENETİK DOKTORU iki hafta öncesinden kullanma demiş etkisi olur demiş şimdi biz olmaz desek ne olacak? Tecrübelerden yararlanılacak bir konu değil çünkü öncesinde sorunlu bir gebeliğin olmuş risk almaya değer mi? doktorun burdaki herkesten daha tecrübelidir

Yani şimdi kusura bakma doktora sormamış olsan burada sormanı anlardım da GENETİK DOKTORU iki hafta öncesinden kullanma demiş etkisi olur demiş şimdi biz olmaz desek ne olacak? Tecrübelerden yararlanılacak bir konu değil çünkü öncesinde sorunlu bir gebeliğin olmuş risk almaya değer mi? doktorun burdaki herkesten daha tecrübelidir
Daha dogrusu doktorumla sunu konustuk. İlk gebelik oykumu anlatiyordum. Dedim ki 4 ay adet olmadim test yaptim negatif cikti tarlusal ictim sonra hap bitti 12 gun yine adet olmayinca bi daha test yaptim ve hamile oldugumu ogrendim dedim. Hapi hamileyken icmissen olabilir dedi hayir dedim hamileyken icmedim muhtemelen icerken hamile kaldim. Yumurta catlama oncesinde alinan ilaclar yumurtaligi etkileyebilir o yuzden belki tarlusalin etkisi olmustur bilemem dedi. Grip ilaclari ile ilgili birsey konusulmadi.

Eger gebelik oncesi hormonlari etkileyen bir ilac kulanmissak yumurtaliklar ve rahim etkileniyorsa acaba grip ilaclari da risk teskil edermi diye dusundum

Doktorlar sana bırakıyor hiç bir şey bilmediklerini söyleyip işi senin omuzlarına yukluyorlar

Back
X