merhaba hanımlar. bazı arkadaşlar hamile kalmadan önce folik asite veya bazı takviyelere başladıklarını söylüyorlar.kolay hamile kalmaya yardımcı olduğu için.folik asite başlayanlar doktor kontrolünde mü başlıyorlar? veya başka ne gibi takviye yapıyorlar ?
Korunmayı bırakıp hamile kalmayı planlıyorsanız, hiçbir takviye verilmeyecek olsa dahi doktora gitmeli ve muayene olmalısınız.
Bazen iltihap,enfeksiyon vs olduğu durumlarda doktor bunlarla ilgili ilaç verip bir ay daha korunmayı öneriyor.
Bazen de herşey yolundaysa, bahsettiğiniz gibi folik asit vs veriyor. Yani kısacası doktora gitmelisiniz mutlaka.
5-6 aydır bebek düşünüyoruz ama olmadı malesef.cuma günü doktora gideceğim bende. fakat daha bir yıl dolmadı diye test yapmaz mı diye ondan korkuyorum . bazı arkadaşlar folık asıt kullanınca kolay hamıle kaldıklarını yazmısta onu merak etmıstım tesekkur ederiim
canım folik asit hamile kalmaya yardımcı olmuyor sadece doğacak bebeğin bazı sakatlık veya anormalilerini önlemede yardımcı. bende hamile kalmayı düşünüyorum doktora gittim bazı tahliller istedi benden bu tahlil sonuclarına göre ilaçlar verecekti mesela kansızlık varsa kan hapı vs gibi. folik asit ise daha farklı hamile kalmayı düşünüyorsanız hemen baslayın diyorlar. ben daha baslamadım cunku doktor folik asit tahlilide istemişti değerim normal çıktı kullanmana gerek yok dedi ama yinede kararsızım cunku herkes kullandı cevremde