Gebelik şekeri 153 çıkanlar

inciliboncuklu

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2018
114
43
13
34
Günaydın herkese. Dün 50 gram glikoz yükleme testi yaptırdı doktorum. Yüklemeden önce açken 95 yani normal çıktı. 50 gram glikoz içtikten 1 saat sonra 153 çıktı. Sanırım 100 gram glikoz olarak tekrarlanması gerekiyormuş ama doktorum gerek yok dedi ve gebelik şekeri tanısı koyup diyetisyene gönderdi. Diyetisyen o kadar az yiyecek verdi ki bu kadar yersen bebeğimin beslenmesi mümkün değil gibi geliyor. Aynı şey başına gelen oldu mu? 100 gram glikoz ile tekrarlanması gerekmez miydi? Birde gebelik şekeri tanısı için açken ilk verdiğim kanın da yüksek olması gerekmez miydi?

Şöyle ki, aslında açlık değeriniz de yüksek çıkmış. En fazla 90olmalıydı zaten... En düşük doz olan 50mg yüklemeden 1saat sonra 153 çıkması da çok yüksek malesef... Ekstradan 100mg şeker yükleyip size ve bebeğinize zarar vermek istememiş olabilir doktorunuz, çünkü genel tablonuz gebelik şekeri var olarak görünüyor. Eğer sınırda değerler olsaydı o zaman tekrar 100lük yükleme isterlerdi... Doktorunuza güvenin derim. İçinize sinmiyorsa da bir endokrin doktoruna da gidip danışın...

Açlık şekeriniz 95 oldukça yüksek aslında. Bence yeniden şeker yükletip kendinizi ve bebeğinizi yormayın. Diyetisyenin verdiği menüye uyarak devam edin. Korkmayın bebeğiniz sizin depolarınızdan besleniyo zaten. Geçmiş olsun

Açlık kan şekeriniz yüksek ,yükleme sonucu zaten yüksek 100 grama gerek yok çünkü zaten diyabetiniz var .Diyetisyenin menüsüne uyun ,az gibi görünebilir ama besleyici menü vermiştir gebelik olduğu için .Şeker çok tehlikeli hamilelikte o nedenle çok dikkatli olmanız gerekiyor .

Şöyle ki, aslında açlık değeriniz de yüksek çıkmış. En fazla 90olmalıydı zaten... En düşük doz olan 50mg yüklemeden 1saat sonra 153 çıkması da çok yüksek malesef... Ekstradan 100mg şeker yükleyip size ve bebeğinize zarar vermek istememiş olabilir doktorunuz, çünkü genel tablonuz gebelik şekeri var olarak görünüyor. Eğer sınırda değerler olsaydı o zaman tekrar 100lük yükleme isterlerdi... Doktorunuza güvenin derim. İçinize sinmiyorsa da bir endokrin doktoruna da gidip danışın...
Açlık 70 ile 100 arasında olması gerekiyor 95 normal dedi doktor. 1 saat sonraki de en fazla 140 olması gerekiyor dedi

Açlık 70 ile 100 arasında olması gerekiyor 95 normal dedi doktor. 1 saat sonraki de en fazla 140 olması gerekiyor dedi
Bir hamileye yeme demek gerçekten zor ama şeker çok tehlikeli malesef... Az önce de dediğim gibi, eğer ki içinize sinmiyorsa da bir endokrin doktorundan randevu alıp görünün. Gebelik şekeri çıkınca zaten endokrin takibinde olmanız daha sağlıklı olur.

Şekerim 140-150 arasıydı.diyetisyen kontrolünde 5 ay geçirdim. Eğer şekerimi düşüremeseydi diyet insülin olacaktım. Hangisi daha iyi?

Diyetisyen sizi zayıflatmıyor sağlıklı ve dengeli besliyor. Gebeliğimi 9kilo ile bitirdim.
Bebeğimde sağlıklı doğdu. Bende şekerden eser kalmadı.

Aclik kan sekeri ust sinira yakin cikmis. Seker yuklemesini dogru bulmuyorum ben sadece tokluk kan sekerine bakilsaydi yeterli olurmus aslinda. Doktorunuzun dediklerine uymak lazim maalesef cunku gebelik sekeri oldukca tehlikeli bir durumdur

Tamamen normal yaşadıklarınız.
İlk 12 haftada 12 kilo aldım. Tamamen keyfime,ayı gibi yedim.
Sonra doktorum bu gidiş gidiş değil değil. Tahlil yaptırdık. Gebelik şekeri çıktı, sadece diyet verdi. İnsülin kullanmadığıma hala şaşkınız.
Tanıyı aldığımda bebek yarım kilo falandı. Tanıdan sonra kendime hiç kilo almadım gibi bir şey. 13 38 haftalar arası sadece 4 kilo aldım çünkü. Bebeğim de 4 kiloya yakın doğdu. Az yedim evet, yeri geldi kaçamak yaptım yalan yok. Ama gayet gelişti kızım. Boyu da kilosu da %97 persentilde doğdu.

İki hamileliğimde de gebelik şekerim çıktı. Diyet sayesinde hayatımın en sağlıklı dönemini geçirdim. Üstelik asla aç falan da kalmadım. Çok enerjik ve çok sağlıklı hissettim kendimi. Eğer diyetime ıymasaydım gebeliğimde ve sonrasında insülin kullanmak zorunda kalacaktım. Size tavsiyem diyetinize mutlaka dikkat edin. Çocuğunuzun ve kendi sağlığınız için bununyapmanız şart. Geçmiş olsun

Ben damar ve kan pıhtı hastasıyım.
Hamile olduğumda öğrendiğim hastalıklarımı.
Kadın doğum üstü olan perinatoloji doktoru kontrolündeyim.
Bırakın bı kaç ay istediğimi yemeyi direk diyetle hamilelik geçiriyorum.
Bebekte haftasından önde gidiyor hatta.
Bana doktor 95 sınır dedi.
Sizin şekeriniz açlıkta yüksek değil sınır çıkmış, yüklemede yükselmiş.
Diyet hem vücudumuzu hafifletiyor hemde hafif bı beslenme ile sağlıklı geçiyor günlerimiz.

283 cikti benim 50 gr yuklemede.insulin kullandim.diyetle dusmez dediler.dogum aninda bebegin kalbi durabilir dediler.bi ton olasilik soylediler.gayet saglikli bir bebegim var.3 yasina girecek.insulin kullanmak bebek icin gerekliyse onerilir.endokronoloji ile gorusmelisiniz.diyet yetiyormu bakacaklar yetmiyorsa insulin kullanacaksiniz.en onemli olay yemekten sonra hareket etmeniz.en az yarim saat tempolu yuruyun mutlaka.korkacak bisey yok

Günaydın herkese. Dün 50 gram glikoz yükleme testi yaptırdı doktorum. Yüklemeden önce açken 95 yani normal çıktı. 50 gram glikoz içtikten 1 saat sonra 153 çıktı. Sanırım 100 gram glikoz olarak tekrarlanması gerekiyormuş ama doktorum gerek yok dedi ve gebelik şekeri tanısı koyup diyetisyene gönderdi. Diyetisyen o kadar az yiyecek verdi ki bu kadar yersen bebeğimin beslenmesi mümkün değil gibi geliyor. Aynı şey başına gelen oldu mu? 100 gram glikoz ile tekrarlanması gerekmez miydi? Birde gebelik şekeri tanısı için açken ilk verdiğim kanın da yüksek olması gerekmez miydi?
Bir arkadaşım sizin gibi 1 aydır diyetisyenle uğraşıyor aslında şekeri yediklerinden yüksek çıkmış. Şeker yüklemesi yaptırmadan 3 gün öncesi diyet yapmaya başlıyormuşsunuz yani fazla şekerli gıda tüketmemeye. Başka bir yerde tekrar ölçüm yaptırın öyle emin olursunuz. Sağlıklı doğumlar

bende diyet yaptim seker vardi. iyikide yapmisim. bebegin beslenmesi sizin cok yemenizle alakali değil. basta zorlanirsiniz bikac haftada diyet menusu yeterli gelmeye baslar

Bu arada benim gebelikte şekerim 64 civarlarındaydı açken. Tokken de 75 falan. Deli gibi şekerim düşüyodu ben de homini gırtlak yedim:D 18-19 kilo aldım:D bebe doğdu 3 kilo bile değil:D maşallah kendime güzel güzel yemişim:D emin olun diyetisyenin verdiği menü gayet sağlıklıdır. Düşük olması da iyi değil ama yüksek olması büyük risk. Su fazlalığı, iri bebek sendromu gibi bi çok risk var. Aman dikkat

Yanlış hatırlamıyorsam aynısı bana çıktı.Ve 100 lük denedi.
Sonra herşey normal çıktı.
Diyetisyene gitmene gerek yok dedi.
Sizede geçmiş olsun dr un işine karışılmaz ama bence yapmalıydı

benim de 50 mg lik yuklemede 149 cikmisti doktorum yuksek oldugu icin endokrine yonlendirdi.. 100 mg lik yukleme yapildi ve sonuclar gayet normal cikti diyete gerek gorulmedi hatta 3 saat sonra fazlasiyla dustugu icin sekerim doktorum ara ogunleri atlamami soyledi..
bence sizi de endokrine yonlendirmeliydi.. 50 mg sonuclarindan ziyade 100 mg lik test sonuclari daha guvenilir oluyor demisti doktorum..

Back
X