Gebelik Şekeri!! bilgilerinize ihtiyacım var !

BettyC

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2008
52
0
286
İstanbul
Arkadaşlar geçen hafta 23+4 günlük iken 50 mg lık şeker yükleme testi yaptırdım. Açlık şekerim 87, tokluk 168 çıktı. Doktorum hemen diyete başladı.. ve birçok şeyi yasakladı.. ama o günden beri sürekli internette araştırıyorum ve birçok yerde 'gebelik şekeri' tanısı koymak için 50 mg lık (PPG) şeker tarama testinin yeterli olmadığı, bu testin yüksek çıkması halinde 100 mg lık (OGTT) şeker tanı testi yapılması gerektiğini okuyorum.. Kafam çok karıştı.. başına böyle birşey gelen arkadaşlar lütfen deneyimlerinizi benimle paylaşın.. emin olmak istiyorum.:uhm:

merhaba benimde şeker değerim biraz yüksek çıktı 50 gr yüklemeki değerlerim 90 ve 151 doktorum yüksek çıktı fakat buna göre değerlendiremyiz 100 gr yükleme yapıcaz dedi 90,187,161,133 çıktı ve bu şekilde tam anlayabildi değerlerimin biri yüksek biri sınırdaymış tehlikeli değilmiş fakat yinede diyetisyene yönlendirecem dedi.şuan iki gündür diyet yapıyorum ve çok memnunum..şekerimi dengelicekmiş bu diyet iyikide başlamışım kendimi enerji dolu hissediyorum...

merhaba benimde şeker değerim biraz yüksek çıktı 50 gr yüklemeki değerlerim 90 ve 151 doktorum yüksek çıktı fakat buna göre değerlendiremyiz 100 gr yükleme yapıcaz dedi 90,187,161,133 çıktı ve bu şekilde tam anlayabildi değerlerimin biri yüksek biri sınırdaymış tehlikeli değilmiş fakat yinede diyetisyene yönlendirecem dedi.şuan iki gündür diyet yapıyorum ve çok memnunum..şekerimi dengelicekmiş bu diyet iyikide başlamışım kendimi enerji dolu hissediyorum...

mutlu hissetmene sevindim canımopuyorumnanaktan ama işte benim doktorumda niye seninki gibi 100lük istemedi benden .. ben emin olamadığım için pekte mutlu sayılmam, emin olsam tamam sonuçta bebeğim için değer...:CüvCüv:

slm arkadaşım bende cuma yaptırdım.açlık 80;yükleme 172 çıktı.drum pazartesi 100mg yükleme istedi pazartesi gel dedi yüksek olursa diyetisyene gidersin dedi.yarın 2.test yapılacak inşallah normal çıkar sen yinede dr una sor 100 mg neden istememiş diye ama diyetönermesi güzel tabii...

yaa tabi sonuçta sağlıklı bir yaşam tarzı diyet denilen şey ama biraz sıkı gibi sanki kaydirigubbakcemile3
seninki de yüksek çıkmış almila umarım 100lük iyi çıkar.. en iyisi ben sorayım doktoruma..

hamileyken benimde şeker problemim wardı.
diyetle düzene giriyor üzülme. kızım sapasağlam karşımda şimdi.

Ben de bugun yaptırdım ogleden sonra sonucları verılecek ınsallah bır sorun cıkmaz

50'lik yüklemede yüksek çıkan şeker değeri için 100'lük yükleme istenmesi gerekir mutlaka diye biliyorum.
ben de hamileliğimde şekerle uğraştım. 2200 kalorilik diyetle hamilelik boyunca 9 kilo alarak doğum yaptım.
sağlıkla alırsınız bebeği kucağınıza umarım

betty sen bence mutlaka doktoruna sor canım çünkü bütün doktorlar 100 gr şeker yüklemesi istiyor...

benimde 50 lik şeker testim yüksek çıkmıştı dr bana 3günlük diyet programı yapıp 100lük test yaptı onda normal çıktı. dr bazen unutabiliyo sen mutlaka sor 100lük testi...

benim de 50 gramlik testim 152 cikmisti. 2 gun sonra 100'lugu yaptirdim, degerler 83, 137, 112 ve 72 cikti. tamamen normal yani. zaten 50 gramlik testi bozuk cikanlarin sadece %15'inde gebelik sekeri oluyormus. mutlaka 100 gramligi yaptirmalisin, normal cikarsa icin rahatlar, sorun cikarsa da erkenden onlemini alirsin ona gore.

cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.. kusura bakmayın kaç gündür cevap yazamıyorum forumda bakım varmış..
sonuç olarak benim yapmam gereken 100lük testi yaptırmak, umarım onda da çıkmaz...

bnm 100 mglık bilee yüksekdi diyet yapmadım sadece şeker ve nişastalı ürünler fazla yemedim bi sorun çıkmadı şükür

bugün tekrar yaptırdım arkadaşlar yaklaşık 10 günlük bi diyet sonrası ve sonuç yine negatif tokluk 160 çıktı, dr.um perşembe günü 100lük istedi o da yüksek çıkarsa insüline başlarız dedi.. umarım o bari yüksek çıkmaz, diyete de razıyım artık :(

bugün tekrar yaptırdım arkadaşlar yaklaşık 10 günlük bi diyet sonrası ve sonuç yine negatif tokluk 160 çıktı, dr.um perşembe günü 100lük istedi o da yüksek çıkarsa insüline başlarız dedi.. umarım o bari yüksek çıkmaz, diyete de razıyım artık :(

Sakın üzülme canım......
Tokluk şekeri 160 mg olan birine insülin başlanmaz diye biliyorum.....
Tokluğu 200 mg civarında olan gerçek şeker hastalarına bile önce diyetle beraber ismini burada yazamayacağım ve beslenme ile alınan karbonhidratları elemine eden bir ilaç öneriliyor...
160 mg şekere insülin önerisini ilk defa duyuyorum.Doktorun daha iyi tabii.Sonuçta ben doktor değilim ama tam 26 yıl biokimya lab da çalıştım ve sayısız yükleme yaptım ve özellikle bu hastaları takip ettim ne öneriliyor diye çünkü eşiminde açlığı normal,tokluk şekeri yüksektir.
Sana nacizane önerim HbA1C diye bir test var ve kan şekerinin 3 aylık geçmişini gösteriyor.Yani geçirdiğin 3 ay boyunca şekerinin yükselip yükselmediğini gösteriyor.

Genel olarak bu testin referans aralığı 6.0 dır.6.0 dan ne kadar yüksekse tedavinin nasıl olacağı bu değere göre ayarlanır.....(sonucun yanında referans aralığı veya normal değer diye yazar..Kullanılan kimyasala göre bu aralık değişebilir mutlaka yanına yazılır.Sen zaten sonucu anlar ve değerlendirebilirsin.)

Çok güvendiğin bir laboratuvara yaptırmanı tavsiye derim.
Geçmiş olsun canım.Gebelerde sık rastlanan bir durum umarım bundan sonra çok iyi değerler çıkar.
HbA1C Testini tok karnınada yaptırabilirsin.Açlık,tokluktan etkilenmez sonuçları.
Birde başka bir doktorun görüşünü alsan diyorum...
Sevgiler.

benim 100'lük yüklemede tokluk şekerim 245 çıktı. doktor hiç insülin falan demedi. diyete başlayacaksın. gerekirse hastaneye yatarsın orada kontrol ederiz şekerini dedi. diyet de gerçekten işe yaradı, yarıyor. bi başka doktora gitsen, bi başkasına danışsan...

Sakın üzülme canım......
Tokluk şekeri 160 mg olan birine insülin başlanmaz diye biliyorum.....
Tokluğu 200 mg civarında olan gerçek şeker hastalarına bile önce diyetle beraber ismini burada yazamayacağım ve beslenme ile alınan karbonhidratları elemine eden bir ilaç öneriliyor...
160 mg şekere insülin önerisini ilk defa duyuyorum.Doktorun daha iyi tabii.Sonuçta ben doktor değilim ama tam 26 yıl biokimya lab da çalıştım ve sayısız yükleme yaptım ve özellikle bu hastaları takip ettim ne öneriliyor diye çünkü eşiminde açlığı normal,tokluk şekeri yüksektir.
Sana nacizane önerim HbA1C diye bir test var ve kan şekerinin 3 aylık geçmişini gösteriyor.Yani geçirdiğin 3 ay boyunca şekerinin yükselip yükselmediğini gösteriyor.

Genel olarak bu testin referans aralığı 6.0 dır.6.0 dan ne kadar yüksekse tedavinin nasıl olacağı bu değere göre ayarlanır.....(sonucun yanında referans aralığı veya normal değer diye yazar..Kullanılan kimyasala göre bu aralık değişebilir mutlaka yanına yazılır.Sen zaten sonucu anlar ve değerlendirebilirsin.)

Çok güvendiğin bir laboratuvara yaptırmanı tavsiye derim.
Geçmiş olsun canım.Gebelerde sık rastlanan bir durum umarım bundan sonra çok iyi değerler çıkar.
HbA1C Testini tok karnınada yaptırabilirsin.Açlık,tokluktan etkilenmez sonuçları.
Birde başka bir doktorun görüşünü alsan diyorum...
Sevgiler.

Beyzus çok teşekkür ederim canım cevabın için çok güzel anlatmışsın, hatta ben belirtmeyi unutmuşum doktorum benden HbA1C testini de istedi, 100 lükte yüksek çıkarsa insüline başlarız dedi. Dediğin doğru normalde bu değere insülin verilmez ama ben gebe olduğum için bu tarz ilaçları kullanamıyorum o yüzden insülin tedavisi olacak yani, ki umarım olmaz diyetle geçiririm bu dönemi Çok üzgünüm çoook

benim 100'lük yüklemede tokluk şekerim 245 çıktı. doktor hiç insülin falan demedi. diyete başlayacaksın. gerekirse hastaneye yatarsın orada kontrol ederiz şekerini dedi. diyet de gerçekten işe yaradı, yarıyor. bi başka doktora gitsen, bi başkasına danışsan...

canım sana da geçmiş olsun, senin bebeğin ne kadarlık şimdi ?

bende bu gün yaptırdım açlık 86 tokluk 150 çıktı doktorum 100 gr.lık da yaptırcaz mecburen 3 gün tatlı şeylerden hamur işinden uzak dur dedi sonra ona göre takip ederiz ne yapcağımıza karar veririz dedi.

Back
X