Gebelik Şekeri!! bilgilerinize ihtiyacım var !

almiracım umarım 100lük testin iyi çıkar.. ben 100lük yaptırdım 3 kez kan alındı, açlık 77 1. saat 188, 2. saat 139 çıktı... aynı zamanda HbA1C de yaptırdım o da 5,4 çıktı (maksimum 6 olması gerekiyormuş) yani şimdilik insülinlik bişi yok ama diyete devam tabi.. gerçi ben bu sonuçlardan sonra biraz daha esnettim umarım sorun olmaz..ohaoldumsmile:nazar:

doktorum bana sadece hamur işi ve şekerli şeylerden uzak dur bi kaç gün sonra test yaptır sonucunu getir dedi ama ben tam bilemiyorum şekerli şeyler yemiyorum cumartesiden beri ama pilav yiyebilir miyim mesela veya beyaz ekmek ne yapmalıyım meyve yemeye devam et ordaki virtamin den eksik kalmanı istemiyorum dedi

canım bana doktorum tarafından önerilen diyette, pirinç, patates, havuç, beyaz ekmek, hamur işleri vb. de yasak :( bu arada kepek ekmeği de yeme demir emilimini azaltıyormuş onun yerine tam buğday ya da çavdar öneriliyor... bu arada meyveyi de 1 porsiyon veriyorlar 1 elma yanında süt gibi yani oturup 1 muz yanında üzüm yanında armut falan yok :D velhasıl eğer 100lükte de çıkarsa ki umarım çıkmaz o zaman da bi diyetisyene git bence doğru liste için.. ben gidicem inşallah..

Son düzenleme:
almira bu arada hangi hastaneye devam ediyorsun hangi doktora ? yanlış hatırlamıyorsam sen de Ümraniye Üsküdar civarındaydın.. benim hala hastane bulmam gerekiyor :D yani aslında buldum bir yere devam ediyorumda onda da epidural doğum yapılmıyormuş artık yine arayıştayım yani :(

canım ben çengelköyü ülkü yeni adıyla safa hastanesine gidiyorum doktorum oraya geçtiği için normalde ümraniye elmalıkentte oturuyorum. perşembe izin alıp gidip yaptırıcam 100 lüğü bakalım şekerli şeyler yemiyorum içmiyorum cumartesiden beri ben zaten sadece kahvaltıda yerim ekmek artık zaten doğru dürüst yemekte yiyemiyorum karnım iyice büyüdü nefes almakta zorlanıyorum hemen tıkanıyorum perşembe günü 30.haftaya başlıcaz bişeyde kalmadı inşallah kurban bayramındada izne çıkıcam dayanabilirsem

bana da 50 gr lık yapıldı açlık 87 tokluk 107 galiba tamolarak hatırlamıyorum ama düşük normal yani değerlerim

umarım sonuçlarınız iyi çıkar arkadaşlar...diyet çok zor...peki merak ediyorum 100lüğü normal çıkan arkadaşların doktorları diyete devam etmelerini mi yoksa bırakmalarını mı söyledi?..
almiracım Allah yardımcın olsun ( ve tüm diğer hamişlerin :)) ben nispeten daha iyiyim.. doktorun erdemdeki diler hanım mı ? onun da oraya geçtiğini duydum da..

ben 100'lük yüklemeyi yaptırdım
glukoz 95
1. saat 142
2. saat 100
3. saat 103 çıktı doktoruma gösteremedim ama referans aralığına göre sonuçlar normal gözüküyor .

yok bettyc ben meltem hanıma devam ediyorum benim doktorum o dün bende yaptırdım 100 lük ve çok iğrençmiş yaa gözümden yaş geldi baya bi boğazım yandı şekerden. aç karnına yine alındı kan bide idrarda aldı kadın. sonra şekerli su 1saat arayla 3 kerede kan verdim kollarım delik deşik daha cumartesi olanlar geçmemişti morardı her yerim resmen eroinmanlar gibi. sonuçlarım temiz çıktı allahtan doktorum bi problem yok kafamız rahat olmuş oldu en azından dedi.
açlık :86
1.saat:156
2.saat:124
3.saat 95 çıktı ilk saat sınırda çıkıyor ama 100 lük olmasına rağmen iyi çıkmış dedi
eğer ilk testte 50 gr.lık 150 çıkmasaydı 140 çıksaydı zaten istemiycektim dedi.
ama ben genede dikkat edicem şekerli şeylere biraz abartmıştım çok tatlı şeyler aşeriyodum çünki

Çarşamba günü 50 mg yükleme yaptırdım. Açlık 60 toklul 163 çıktı. Doktorum ertesi gün 100 mg yaptırdı. O normal çıktı ama yine de diyetisyene gönderdi. Tuz diyeti yapıyordum zaten şimdi de şeker diyetine de başladık. Üstelik tatlıyla hiç ilgisi olmayan bir insanım. İlgisi yokmuş demek ki ama meyve de yiyemiyoruuuum:(

hogatoee geçmiş olsun.. aynı durumdan muzdaribim.. ama napalım mecbur :( arada kaçamaklar yapıorm aslında hiç yapmasam iyi de.. bu arada neden meyve yiyemiyorsun anlamadım, meyveyi her halukarda yemen lazım ki şu anda şeker ihtiyacını da kesio bi nebze..

merhabalar bende 23+4teyim.dün 50grlık şker yükleme yapıldı açlık 99 yükleme sonrası 172 çıktı.moralim gerçekten çok bozuldu.aslında şu ana kadar 5kilo aldım çokta değil.doktor tatlıyı,balı pekmezi kes 15gün sonra 100lük yapalım dedi.ne diyet verdi ne bişi.zaten tiroit hastasıyım bi de üstüne bu gelince tedirgin oldum işte:(

ya arkadaşlar bende 23+6 da doktora gittim.Sabah midem kazınınca biraz bir şeyler atıştrdım doktorda şeker yüklemesi yapacğz dedi ben bir şeyler yemiştm dedim farketmez dedi.50 gr sonucu açlık değeri 96 çıktı ama doktor bana hiç bir şey demedi.sizinkilere bakınca değerimi yüksek gördm ama sabahki yediklerim etkiler mi acaba

Back
X