GEBELİK ŞEKERİ (lütfen tecrübelerimizi paylaşalım)

ozge33

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2010
49
0
36
İçel Mersin
Daha önce alt konuların içinde benzer başlık açılmış ancak yeterince ilgi görmemiş. halbuki gebelerin %20 sinde şeker görülüyormuş. ancak yeterince paylaşım yapılmamış gibi. Ben kendi tecrübelerimi aktarayım katkıda bulunan ve tecrübelerini aktaran arkadaşlar olursada sevinrim.

Gebeliğimin 31 . haftasında iken 50gr lık şeker tarama testi yapıldı ve sonuç maalesef 202 çıktı. 2 gün sonrasında 100gr lık şeker yükeleme testi yapıldı ve 4 defa kan alındı. sonuçlar şöyle çıktı:
açlık: 94
1 saat: 176
2 saat: 203
3 saat: 188

Bunun üzerine endokrin uzmanına yönlendirildim. Ordanda diyetisyene. Bir diyet listesi verildi. şimdi onu uygulamaya başladım ve hergün 3 öğünde aç ve tok toplam 6 defa evde ölçüm yapmam istendi. 4 gündür not alıyorum ve Açlıklar ortalama 87 tokluk ise ortalama 152 çıktı.

Bu değerlere göre korkmam gerekirmi?
aynı durum başından geçmiş arkadaşların değerleri nasıldı ve sonuç ne oldu? bebek sağlıklı doğdumu?

Belki içinizden bu soruları doktoruna sor diyorsunuz ama doktarlarada pek güvenim kalmadı açıkcası. Damdan düşenin halinden en iyi Damdan düşen anlarmış diye sizlere sormak istedim. Lütfen konuya ilgisiz kalmayalım. Benim durumumda olan birçok arkadaş vardır. şimdiden hepinize Teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:

Canım bende gebelik şekeri yaşadım... 50'lik ve 100'lük yüklemelerimde değerlerim yüksekti fakat çok aşırı değildi... Yine de diyet uyguladım ve doktorumun istediği zamanlarda şeker ölçümleri yaptırdım.
Zaten doktorun seni diyetisyene yönlendirmiş... Eğer diyetine harfiyen uyarsan ne bebeğinde ne de sende bir sorun olmaz... Ben diyet konusunda ilk takibimi yapan doktorumdan dolayı biraz geç kaldım...
Muhtemelen şekerden ötürü karaciğerim fazla zorlandı ve gebelik kolestazı yaşadım (karaciğer enzimlerim çok yükseldi ve safra asitlerim kanıma karışmaya başladı). Bu sebepten dolayı 38. haftada bebeğimi doğurdum... Çünkü gebelik kolestazı bebekte ani ölüme yol açabiliyor.
Fakat bu seni endişelendirmesin.Benim bu durumu yaşamamın tek nedeni ilk baştan itibaren diyet uygulamamış olmam... eğer sana verilen diyeti güzel bir şekilde uygular ve şekerini dengede tutarsan çooook güzel bir hamilelik geçireceğine eminim.
Allah hayırlı ve vakitli doğumlar nasip etsin.

Teşekkür ederim. içimi rahatlattın. ben 32. haftadayım diyete yeni başladım ancak öncesinde öyle fazla tatlı filan yemiyodum. Kilom ve bebeğin haftasına göre kilosu normal.
sende değerler kaçıncı haftada iken ölçüldü? ve kaç çıktı? insilün iğnesi filan verildimi? Bebeğinde herhangi bir problem oldumu?
kusura bakma çok soru sordum ama biraz endişelendiğim için herşeyi enine boyuna öğrenmek istedim. kusurumu, korkuma verip, sorularımı cevaplandırırsan çok sevinirim.
Umarım hepimiz bebeğimizi sağlıklı büyütürüz.
Allah razı olsun

canım benim 50lik yüklemem yüksek çıkınca hemen 100lük yapıldı 20li haftalardan birindeydik... Bebeğim hep haftasına göre ileride gözüküyordu.Hatta son haftalardaki ultrasonlarda kilolu olacağı falan söylendi.Bende 33. haftadan itibaren sıkı diyete girmiştim...
38+4 te sezeryan ile doğum yaptım.bebeğim 3250gr doğdu yani gayet normal bir kiloda.Çok şükür hiç bir sağlık sorunu yok.Fakar dediğim gibi bende 36. haftada falan gebelik kolestazı çıktı.Yani karaciğer enzimlerim çok yükseldi ve safra asitlerim de çok yüksekti.Bu durumu gebelik şekerinin tetiklemiş olabileceğini söylediler.Şeker karaciğeri yorarmış çünkü.
Gebelik kolestazından dolayı hastaneye yatırıldım doğum amaçlı.Suni sancı verildi ama bebeğim kanala girmedi o nedenle sezeryan ile doğurttular.Eğer doğurmasaydım gebelik kolestazı bebekte ani ölüme neden olabilirmiş...
yani diyeceğim o ki çok fazla endişe yapma şekerden ötürü fakat diyetini de sakın aksatma... Şekeri ne kadar düzende tutarsan o kadar sağlıklı devam edersin.
Ben ilk başlarda dikkat etmedim sonrasında da geç kalmıştım....
Benim değerlerim insülin gerektirecek kadar yüksek değildi.Diyet uyguladığımda kontrol altında olabildiği için insülin kullanmadım.Sana da diyet verdiklerine göre diyetle idare edebileceğin değerlere sahipsin.
karbonhidrattan uzak dur... şekerle alakanı kes... doğumdan sonra yersin hepsini

merhaba arkadaşım
bu gebelik kolestazı nasıl anlaşıldı acaba?

bendede gebelik şekeri çıktı.28.haftada yapıldı benim şeker yüklemem.50 lik 170 çıktı 100 lük ise
açlık:85
1 saat:185
2.saat:190
3.saat 155 çıktı.
gittiğim bi diyetisyenim vardı zaten kendisi cerrahpaşa tıp fakültesindede çalışıyo beni oraya diabet bölümüne yönlendirdi.diyetimi kendisi yazmıştı zaten.cerrahpaşadakilerde sabah öğle akşam aç ve tok evde ölçüm yapmamı istediler.doğuma kadar bu şekilde devam edicekmiş her hafta kontrole gidip ölçümlerimi gösteriyorum.şuanlık bi sorunum yok diyetle devam ediyorum insüline başlamaya gerek görülmedi ama 1.saat tokluklarım 140 ı geçerse başlarız ufakta olsa insüline dedi doktor.

Nazik cevabın için teşekkür ederim. 1 haftadır diyet uyguluyorum ve düzelmeye başladı gibi. Karbonhidratın şekerle alakası varmıki? diyetisyen bana her öğün 5 dilim normal ekmek yiyeceksin dedi. perşembe doktora gidicem. gelişmeleri burdan yazmaya devam ederim.

Son düzenleme:

bende bazen 140 üzeri çıkıyor ama son günlerde 125 civarlarında geziniyor. bakalaım perşembe ne diyecek doktor. İnşallah bebişlerimizi sağlıklı şekilde kucağımıza alırız.

Dün doktora gittim. Akşamları ölçtüğüm şeker değeri biraz yüksek çıktığı için ufak dozda insilün iğnesine başlayalım dedi. Ancak bebeğin kilosu filan normal olduğu için doktorun dediğini yapmadım ve insilün iğnesini almadım. Bilmiyorum doğrumu yaptım? Gebelik şekerinde İnsilün iğnesi kullanan kimse yokmu?

cnm benim bence doktorunu dinlemelisin.tekrar kontrole gittiğinde ne diceksin?
benim gittiğim diyetisyenim gebeliğinde şeker çıktığı için insülin kullanmış.hemde yüksek dozlarda.akşamların neden yüksek çıktı acaba yediklerinden olabilirmi?eğer imkanın varsa her yemekten sonra hemen yürüyüşe çık.20-25 dk yürümek çok faydalı oluyo ve düşük çıkarıyo şekeri.dışarı çıkamıyosan bile evde yürü derim ben çok faydasını gördüm.

kızlar şeker tarama testini kaçıncı haftalarda yaptırdınız ve aç karnına mı yapılıyor?

normalde 24-28. haftalarda yapılıyor. ilk testde aç-tok farketmez diyor doktor ancak aç iken düşük çıkıyor bence. gebelik boyunca abur-cubura, şekerli yiyeceklere dikkat etmek gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…