Gebelik şekeri teşhisi konan anneler buraya.. Birbirmize destek olalım

gizemli83

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2009
7.010
3
0
42
İstanbul
Herkese merhaba

gebelikte şeker teşhisi konan anneler birbirimize destek olalım...

bende 25+3 haftalık hamileyim geçen hafta 50 gr lık şeker yükleme testim yüksek çıkınca doktorum 100 gr lık şeker yükleme yaptırmamı söyledi onunda değerleri maalesef yüksek çıktı araya bayram girdiği için diyetisyene gidemedim yarın gideceğim.ama doktorum bu süreçte şeker çikolata ve prinç makarna gibi ürünler tüketmemem gerektiğini günde 3 kere ana öğünlerden 1 saat sonra kan şekerimi ölçmemi istedi..

bende pazartesiye kadar beklediğim süreçte kendime bir diyet buldum sağlıklı beslenme diyeti onu uyguluyorum ana öğünlerden 1 saat sonrada şekerimi ölçüyorum..

nette okuduğum şeyler pek iç açıcı değil canım çok tatlı istiyor ama ağzıma sürmedim..BEBEĞİME bişey olucak diye çok korkuyorum..

benim gibi olanlar varsa duygularımız ölçümlerimizi paylaşalım..birbirimize destek olalım

ben de vardı şeker insülin kullandım günde 4 kere diyet yaptım şimdi oğlum 2 yaşında stres en büyük etken stres yapmayın

100'lük yüklemeden sonra tokluk kan şekerim 245 çıktı.
doktor 2200 kalorilik diyet verdi. diyetisyene gittim. tiksindiğim bi şey oldup olmadığını sordu. o dönemde tavuktan nefret etmiştim. verdiği diyeti uyguladım. 7. aydan sonra her hafta sonu kurumumda kan şekerimi ölçtürdüm. hamileliğimi 9 kilo alarak tamamladım. oğlum 3.5 kilo doğdu.
pirinç, şekerli gıdalar özellikle dondurma, hamur işi, patates, kavun, havuç, muz, beyaz ekmek vs. kan şekerini yükseltecek gıdalar. ben bir oturuşta 2 kilo dondurmayı rahatlıkla yiyebiliyordum. aman dikkat.
diyetisyene başvurarak gayet sağlıklı hem de ideal kiloyu alarak hamileliği tamamlayabilirsin.
doğumdan sonra da 2 ay diyetini devam ettirmen gerekiyor kendi sağlığın için.
sağlıklı günler dilerim.

bir de ara öğün yapmak çok önemli diyette.
miden kazınmaya başladığı anda şeker yönünden seni etkilemeyecek gıdalardan atıştırabilirsin.

kızlar hepinize merhaba

o felaket tellalı ilk gittiğim diyetisyenden sonra biliyorsunuz ki bunalıma girmiştim salak kadın bana çantanızı hazırlayın yok erken doğum yok erken ölüm diyince insan ister istemez bunalıma giriyor...

Ben dün akşam yeni diyetisyenime gittim haftada bir gideceğim için evime yakın bir hastane olsun istedim medicalpark bahçelievlerdeki diyetisyene gittim tek kelimeyle SÜPER bir kadın sayesinde dün sayesinde karnım doydu

Öncelikle şunu sordum bu değerler çok mu yüksek?Oda bana yani yüksek ama uyguladığın diyetle görüyoruz ki bişeyleri başarmışsın ama bu diyet çok fazla gelmiş ve tokluk kan şekerin çok düşmüş dedi...

Açlık kan şekeri ölçmüyordum ben sadece tokluk kan şekeri ölçüyordum mesela tokluk kan şekerin 90 ken açlığında 85 se sorun var demektir o yüzden artık hem tokluk hem açlık kan şekerime bakacağız dedi....

Yani 3 ana öğün ve 3 ara öğün olmak üzere bi listem var
süt ürünleri yerine ne yiyebilirim
her ara öğünden hangi meyvayı yiyebilirim öğlen yemeğinde ne yersem akşam yemeğinde ne yiyebileceğimin yazdığı alternatifli bir liste..

Kızlar inanın dün akşam ceviz elma ve kepekli girsini yedim diye ne kadar sevindim az az ısırdım hep çabuk bitmesin diye

Şimdi ana yemeklerden 15 dk önce açlık yemeğe başladıktan 1 saat sonrada tokluk olmak üzere günde 6 kere parmağımdan kan alıp şeker değerlerimi ölçüyorum..

günde en az 3 lt suyuda unutmamak lazım ve tabiki hafif yürüyüş..

inşallah herşey yolunda gider

100'lük yüklemeden sonra tokluk kan şekerim 245 çıktı.
doktor 2200 kalorilik diyet verdi. diyetisyene gittim. tiksindiğim bi şey oldup olmadığını sordu. o dönemde tavuktan nefret etmiştim. verdiği diyeti uyguladım. 7. aydan sonra her hafta sonu kurumumda kan şekerimi ölçtürdüm. hamileliğimi 9 kilo alarak tamamladım. oğlum 3.5 kilo doğdu.
pirinç, şekerli gıdalar özellikle dondurma, hamur işi, patates, kavun, havuç, muz, beyaz ekmek vs. kan şekerini yükseltecek gıdalar. ben bir oturuşta 2 kilo dondurmayı rahatlıkla yiyebiliyordum. aman dikkat.
diyetisyene başvurarak gayet sağlıklı hem de ideal kiloyu alarak hamileliği tamamlayabilirsin.
doğumdan sonra da 2 ay diyetini devam ettirmen gerekiyor kendi sağlığın için.
sağlıklı günler dilerim.

her hafta sonu yazmışım yanlışlıkla haftada bir yazacaktım

bir de ara öğün yapmak çok önemli diyette.
miden kazınmaya başladığı anda şeker yönünden seni etkilemeyecek gıdalardan atıştırabilirsin.

çok teşekkür ederim ilginiz için allah oğlunuzu size bağışlasın

benim içimi rahatkattınız

dediğiniz gibi bende dikkat edicem diyetime bakalım nasıl sonuç vericek...

slm bende de şeker çıktı açlık 100 üzeri tokluk 200 üzeri olunca doktorum endekolojiye vede diyetisyene yönlendirdi diyete pek uymuyorum aslında 7 aylık oldum ve sürekli aç hissediyorum kendimi çalıştığım içinde ara öğünlere pek dikkat edemiyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun

slm bende de şeker çıktı açlık 100 üzeri tokluk 200 üzeri olunca doktorum endekolojiye vede diyetisyene yönlendirdi diyete pek uymuyorum aslında 7 aylık oldum ve sürekli aç hissediyorum kendimi çalıştığım içinde ara öğünlere pek dikkat edemiyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun

diyete uymuyormusun
cnm çok önemli 7 aylık olsan bile bence dikkat etmeye çalış
bebeğin için en azından

canimm cok gecmis olsun..stres yapma kendine bu kadar..
bende günde sayamadigim kadar sekerimi ölcüyorum maalesef..bazen sinir bozucu cikiyor ama napalim..
meleklerimiz iyi olsun diye dikkat edicez mecbur...
senin degerler nasil cikmisti?

canimm cok gecmis olsun..stres yapma kendine bu kadar..
bende günde sayamadigim kadar sekerimi ölcüyorum maalesef..bazen sinir bozucu cikiyor ama napalim..
meleklerimiz iyi olsun diye dikkat edicez mecbur...
senin degerler nasil cikmisti?

bnm

50 gr lık 140 olması gerekirken üst sınır 167 çıktı

100 grlık ta

60 dk 180 olması gerekirken an fazla 194
120 dk 140 olması gerekirken en fazla 168
180 dk en fazla 140 olması gerekirken 113

dengesiz biraz anlayacağın

akşam açlık şekerim 89 tokluk 78 çıktı
düşün doktorum doymamışsın dedi ek yiyecekler ekledi
zaten eti zorla yedim 2 dilim esmer ekmek bide salata iyice düşmüş şeker takviye yaptık işte

senin nasılsı durumlar

selam, benimde şekerim yüksek...diyet listem var pek uymasamda öğünleri arttırdım.Şeker ölçümü yapıyorum.bu sabah kahvaltıdan 2 saat sonra 122 çıktı.140 altı normal kabul ediyor sanırım.Kahvaltımda beyaz ekmek yedim, az da reçelde vardı.Buna rağmen 122 fena sayılmaz herhalde..

selam, benimde şekerim yüksek...diyet listem var pek uymasamda öğünleri arttırdım.Şeker ölçümü yapıyorum.bu sabah kahvaltıdan 2 saat sonra 122 çıktı.140 altı normal kabul ediyor sanırım.Kahvaltımda beyaz ekmek yedim, az da reçelde vardı.Buna rağmen 122 fena sayılmaz herhalde..

ay ne güzel benim listemde reçel meçel yok tatlıyı sadece meyvadan alabiliyorum ki ben asla öle bir değer görmedim düşük bile benimki

bak dur listemi ekliim

Uploaded with ImageShack.us

bende 1.5 aydır diyetteyim
artık sıkıldım ölçmekten bıraktım ama diyete devam tabi şeker ne alemde bilmiyorum yüklemede yaptırmadım

ama senin listende haşlanmış yada fırın patates var benmi yanlış gördüm :1shok:
benim listemde patates yasak ki
senin şeker oranlarından daha düşük çıkmıştı bnm yüklemelerimde

bende 1.5 aydır diyetteyim
artık sıkıldım ölçmekten bıraktım ama diyete devam tabi şeker ne alemde bilmiyorum yüklemede yaptırmadım

ama senin listende haşlanmış yada fırın patates var benmi yanlış gördüm :1shok:
benim listemde patates yasak ki
senin şeker oranlarından daha düşük çıkmıştı bnm yüklemelerimde

evet cnm listede var ama minicik ve soğuk yeniyormuş ben daha hiç tercih etmedim ara öğünümde onu

benim tüm sülale şeker hastası
e bende yumurtalık kanseriyim bebeğime bişey olur diye harfiyen uyguluyorum
ama inan bende sıkıldım
son zamanlarda ölçmeyi unutmaya başaladım falan sen ihmal etme ama cnm bak ciddi bişey bu

zaten ben bu şeker olayında bişey anladıysam arap oliim

bu arada sen 33 haftalıksın
o haftalarda sanırım bende senin gibi bezicem

bende 7 eylülden beri diyet yapıorum buda 13 eylülden beri olan listem
yarın tekrar randevum var bakalım ne dicek diyetisyen

evet cnm listede var ama minicik ve soğuk yeniyormuş ben daha hiç tercih etmedim ara öğünümde onu

benim tüm sülale şeker hastası
e bende yumurtalık kanseriyim bebeğime bişey olur diye harfiyen uyguluyorum
ama inan bende sıkıldım
son zamanlarda ölçmeyi unutmaya başaladım falan sen ihmal etme ama cnm bak ciddi bişey bu

anladım cnm geçmiş olsun
işin garibi bizim sülalede şeker hastası yok bende çıktı =)
diyeti tabiki ihmal etmiyorum sadece ölçüm yapmıyorum
benim kilom normal 8 kilo aldım şu ana kadar bebeğin kilosu ve suyuda normal sadece 2 gün ilerideydi en son gittiğimde
şeker bebeğin iri olmasına sebep oluyo biliyosun
herşey yolunda olduğu için takmıyorum artık
en büyük etken stres unutma ne kadar çok düşünür kafaya takarsan o kadar yüksek çıkıyo çok denedim
ama takmayıpta yediğim zaman tokluğum 100-106 çıktığı oldu
bu arada tokluk 140 ın altında değil 120 nin altında olması gerekiyo (makinada yani kendi ölçümünde) açlığında 90 ın altında
kolay gelsin sana daha doğrusu hepimize şafak 49 az kaldı =)

zaten ben bu şeker olayında bişey anladıysam arap oliim

bu arada sen 33 haftalıksın
o haftalarda sanırım bende senin gibi bezicem

bende 7 eylülden beri diyet yapıorum buda 13 eylülden beri olan listem
yarın tekrar randevum var bakalım ne dicek diyetisyen

ben 5 ağustostan beri yapıyorum
ve cidden bezdim =)
ama yapıcak bişi yok =)

anladım cnm geçmiş olsun
işin garibi bizim sülalede şeker hastası yok bende çıktı =)
diyeti tabiki ihmal etmiyorum sadece ölçüm yapmıyorum
benim kilom normal 8 kilo aldım şu ana kadar bebeğin kilosu ve suyuda normal sadece 2 gün ilerideydi en son gittiğimde
şeker bebeğin iri olmasına sebep oluyo biliyosun
herşey yolunda olduğu için takmıyorum artık
en büyük etken stres unutma ne kadar çok düşünür kafaya takarsan o kadar yüksek çıkıyo çok denedim
ama takmayıpta yediğim zaman tokluğum 100-106 çıktığı oldu
bu arada tokluk 140 ın altında değil 120 nin altında olması gerekiyo (makinada yani kendi ölçümünde) açlığında 90 ın altında
kolay gelsin sana daha doğrusu hepimize şafak 49 az kaldı =)

ben 5 ağustostan beri yapıyorum
ve cidden bezdim =)
ama yapıcak bişi yok =)

offf sende haklısın kolay değil tabiki peki bebeğin tonti mi gerçekten kilosu nasıl

Back
X