Gebelik şekeri

Karpatya0180

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2017
484
572
23
Hanimlar umarim bana bir yol gösterebilirsiniz .
3 dusukden sonra cok sukur 16. haftayi kan sulandirci igne haplarla gordum. genel kontrolde aclik sekerim 93 cikinca diyet verdi doktor 5 kg verdim 16 haftada ama sekerm bazen duzene grdi bazen tokluk cikti maalesef.
Cok kacamak yaptgm gunlerde en fazla 160 cikio doktor insulin ve hastaneye yatis dedi. basina boyle bi durum gelen varmi ne yapmaliyim. Acikcasi o gun lahmacunda yesem cikan 160 tarhana corbasida icsem oglen cikan 155 bende anlam veremedm. sekerli bisey surmuyorum agzima ekmekd ekestim .

Tarhana da ve lahmacunda un var bu yuzden sekerin cikiyor
Un ve sekeri birakirsan kisa zamanda duzene girer
Et yumurta yogurt sebze kuruyemis agirlikli beslenmelisin

Şekerli hicbir meyve sebze ekmek hamur isi dışarıdan meyve suyu falan yemeyeceksin,icmeyeceksin. Bol yoğurt tuket bol yürü

Tarhana da ve lahmacunda un var bu yuzden sekerin cikiyor
Un ve sekeri birakirsan kisa zamanda duzene girer
Et yumurta yogurt sebze kuruyemis agirlikli beslenmelisin
tamam dikkat edecegim bugun doktorada goruncem kisa vadede seker bebege zarar veririmi acaba Buhayatbenim Buhayatbenim ....
portakal siyu demir ilaci icin kullaniuorum onun disinda bayagi pimpirikliyim ama anlamiyorum ve cok moralimi bozuo ben az yedikce yukselmesi :(

Portakal suyu yerine az miktar ayva suyu deneyebilirsin
Kisa vadede sorun olacagini sanmiyorum
Ama nefsine cok cok dur demelisin
Allah kolaylik versin

Portakal suyu yerine az miktar ayva suyu deneyebilirsin
Kisa vadede sorun olacagini sanmiyorum
Ama nefsine cok cok dur demelisin
Allah kolaylik versin
tesekkurler yardimlarimiz icin zaten 80.ile hamile kaldim 75 kiloya dustum bebegin kilosu iyi dediler o icimi rahatlatti arada seytana uyuyorum yiorum sonra cefasini ben cekiyorum rakamlari gorunce simdi kahvalti yaptim herzaman yaptigim gbi bakalm kac cikacak. sabah aclik 85 cikti

tesekkurler yardimlarimiz icin zaten 80.ile hamile kaldim 75 kiloya dustum bebegin kilosu iyi dediler o icimi rahatlatti arada seytana uyuyorum yiorum sonra cefasini ben cekiyorum rakamlari gorunce simdi kahvalti yaptim herzaman yaptigim gbi bakalm kac cikacak. sabah aclik 85 cikti
Benimde 3.cocugumda gebelik şekeri çıktı.aclik genelde 90 di. Tokluk 190 200 arasıydı.bende diyet yaptım 5 kilo alarak doğuma gittim.200 u geçmediği için insuline başlamadık.kendim sürekli ölçüyordum.yedigin birseyden oluyordur.bende yazın yediğim bir meyve şekerimi çok yükseliyordu onu kestim biraz düzene girdi.sende yediklerine dikkat et.

Benimde 3.cocugumda gebelik şekeri çıktı.aclik genelde 90 di. Tokluk 190 200 arasıydı.bende diyet yaptım 5 kilo alarak doğuma gittim.200 u geçmediği için insuline başlamadık.kendim sürekli ölçüyordum.yedigin birseyden oluyordur.bende yazın yediğim bir meyve şekerimi çok yükseliyordu onu kestim biraz düzene girdi.sende yediklerine dikkat et.
200 u gecmezee problem olmuyormu diyetle beni doktor cok korkuttu 160 di en yuksek drgerim hastaneye yatis baslatiorum insulinle beraber dedi :( ben 9 ay diyet yaparm problem deil yeterki bebegim saglikli olsun ugneye gerek kalmasin. cok kilo alir ani bebek olumu olur diyabet dogar dendi bana bebekden icin

200 u gecmezee problem olmuyormu diyetle beni doktor cok korkuttu 160 di en yuksek drgerim hastaneye yatis baslatiorum insulinle beraber dedi :KK43: ben 9 ay diyet yaparm problem deil yeterki bebegim saglikli olsun ugneye gerek kalmasin. cok kilo alir ani bebek olumu olur diyabet dogar dendi bana bebekden icin
3. Çocuğumda şeker çıktı ben 3 dogumumuda erken yaptım şekerle alakası yok benım doğumların.
Dıyet yaparsan düşüyor sorun olmuyor o zaman. Dıyete rağmen düşmezse ınsulın kullanırsın bebegın ıcın bu önemli

Benimde açlık 83, 50 mg şeker yüklemesinden sonra 175 çıktı. Doktorum endokrine yönlendirdi. İnsülin başlatmasından çok korkuyorum. Umarım dediğiniz gibi 200'ün altında olanları başlatmıyorlardır. Erken doğum riski olduğu için yürüyüş yapamıyorum, hareketsizim, acaba ondan yükseliyor olabilir mi?

Benimde açlık 83, 50 mg şeker yüklemesinden sonra 175 çıktı. Doktorum endokrine yönlendirdi. İnsülin başlatmasından çok korkuyorum. Umarım dediğiniz gibi 200'ün altında olanları başlatmıyorlardır. Erken doğum riski olduğu için yürüyüş yapamıyorum, hareketsizim, acaba ondan yükseliyor olabilir mi?
insuline ben iyi yaklasamiyorum gebelikde olusan bi seker ise eger gebelik bitince vucudun o igneye alismasinj sekeri onun kontrol altina almasi mantkli gelmiyor. 175 cok asiri yuksek bi deger degil tabi 140 alti istio doktorlar buda bi gercek bana kalirsa ki ben oyle yaptim 10. haftadan beri erken farkedildi diyet yapiorum seker olcum cihazi aldm evde olcuyorum arada kacamak yapiyorum yukselio tabi ama en fazla 160 i gordm. evde bi o sekilde deneyin ama diyetle olmuosa maalesef ne kadar istemesekde insulin sart olcak

insuline ben iyi yaklasamiyorum gebelikde olusan bi seker ise eger gebelik bitince vucudun o igneye alismasinj sekeri onun kontrol altina almasi mantkli gelmiyor. 175 cok asiri yuksek bi deger degil tabi 140 alti istio doktorlar buda bi gercek bana kalirsa ki ben oyle yaptim 10. haftadan beri erken farkedildi diyet yapiorum seker olcum cihazi aldm evde olcuyorum arada kacamak yapiyorum yukselio tabi ama en fazla 160 i gordm. evde bi o sekilde deneyin ama diyetle olmuosa maalesef ne kadar istemesekde insulin sart olcak
Cevabınız için teşekkür ederim, umarım benimde diyetle düzelir de, insüline gerek kalmaz.

Canım ben de kadın doğuma ilk gittiğimde gebelik için kan testi şeker testi gibi rutin testler yapılıyor ya, o zaman açlık şekerim 100 çıktığı için doktor ya dahiliye ya da endokrinolojiye git dedi. Dahiliyeye gittim. Doktor daha gebeliğin erken döneminde böyle ise, ileriki aylarda yüksek ihtimal insülin vurulman gerekebilir dedi. Diyetisyene yönlendirdi. Şimdi şeker odaklı diyet yapıyorum. Diyetimde tüm taze sıkılmış ve hazır meyve suyu yasak. Tüm kuru meyveler, tüm bal reçel pekmezler, patates bezelye, muz, olgunlaşmış sulu meyveler, şeftali armut, hatta limon bile yasak. Limonda çok fazla şeker varmış. Sadece açlık şekerim çok yüksek çıkarsa 1 su bardağına 1-2 damla limon damlatma hakkım var. Ayrıca eve şeker ölçüm makinesi aldırdılar günde 7 defa aç tok aç tok olarak ölçüm yapıyorum. Doktor açlık 90 üstü, tokluk 140 üstü olmamalı dedi ve beni 5.ayda ayrıntılı ultrasonla birlikte ayrıntılı kalp için gönderecekler. Çok endişeliyim.

Back
X