Gebelik sonrası haşimato hastası olduğumu öğrendim bana kürtaj önerdiler !!! Yardımm!!!

BESD

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2020
250
167
103
İyi akşamlar herkeze. Konu hakkında bilgisi olan yaşayan bilen gören varsa lütfen yardımcı olsun. Bundan 3 ay önce gebelik öncesi kontrole gittim özel bir hastaneye normalde tüm testlerin yapılması lazım bana sadece smear yapıp gebelik için hazır olduğum bir problem olmadığını söyledi doktor. Bundan 1,5 ay sonra hamile olduğumu öğrendim ve testler yapıldı benim tiroid hormonu TSH 36 ya fırlamış olması gereken en yüksek değer 4,94 gibi birseydi. Hemen endokrin bölğmüne yönlendirildim. Ertesi gün tekrar kan verdim değer 1 günde 45 olmuş. Endokrin bölümündeki doktor bana bebeğin yeterli hormonu alamadığını doğduğunda ıQ su düşük doğma ihtimalinin yüksek olduğunu ve kürtaj önerdiğini söyledi. Dünya başıma yıkıldı kulaklarım patlatacak gibi birşeyler oldu doktor konuşuyor ama ben anlamıyorum. Hemen tedaviye başlandı tabi kürtajı istemediğimi belirttim. 3 gün içerisinde değer 22 ye düşmüş. Böyle bir durum yaşayan var mı? Evlatlarını sağ Salim kucağına alan? İçim içimi yiyor. Burada benim durumumda olanlar varsa fikir paylaşmaları belki içimi rahatlatabilir

Haşimatoyum gebelik yok durumlar hakkında hiç bir bilgim de yok hatta böyle bir konuyu ben de açtım ilgisi nedir diye Allah şifa versin beklenilen bir bebek miydi? Sadece şunu biliyorum hamilelik isterseniz önceden dahiliyeye gel kontrollerin yapılsın denmişti.

Doktorunuzun dediklerine kulak verin kürtaj olun bence. Bu keyfi bir kürtaj olmayacak, tiroid düzensizliği , hashimoto ciddi bir durumdur , tsh değerleri takip edilmeli , gebe kalmadan bu değerler normal aralıkta olmalı. Hangi anne baba bile bile bu riski alır , çocuğunuzun zihinsel engelli ya da başka ciddi hastalıklarla doğmasını ister ? Kaç haftalık bebek ?

Kürtaj önerildiğine göre 10 haftalıktan küçük herhalde ? Elbet üzüleceksiniz ama bebeğiniz sağlıksız doğarsa ömür boyu da vicdan azabı duyacaksınız , inşallah sağlıklı bir gebeliğiniz olur ve mantıklı bir karar verirsiniz.

Not: Hashimoto ciddi bir hastalık değildir , tedavisi çok basittir , sabah aç karnına hormon ilacı alırsın doktorun önerdiği dozda , ben de 12 sene önce tesadüfen bu hastalığa sahip olduğumu öğrendim ve 3 yaşında bir çocuğum var. Daha önceden hastalığımı bildiğim için daha dikkatliydim gebelik döneminde ve çok rahat bir gebelik geçirdim. Herhangi bir sorunuz olursa yardımcı olmak isterim.

Benimde hamilelikte hipotiroid cikti tsh ellilerdeydi hatta.dr kontrolu altinda duzenli ilacimi icerek sorunsuz dogum yaptim.zekasinda bir problem de yok kizimin.sasirdim biraz hemen kurtaj denilmesine.farkli doktorlardan da gorus alin bakalim hemen moralinizi bozmayin.ihtimal diyerek kurtaj mi onerilir kesin de degil yani.

Kürtaj önerildiğine göre 10 haftalıktan küçük herhalde ? Elbet üzüleceksiniz ama bebeğiniz sağlıksız doğarsa ömür boyu da vicdan azabı duyacaksınız , inşallah sağlıklı bir gebeliğiniz olur ve mantıklı bir karar verirsiniz.

Not: Hashimoto ciddi bir hastalık değildir , tedavisi çok basittir , sabah aç karnına hormon ilacı alırsın doktorun önerdiği dozda , ben de 12 sene önce tesadüfen bu hastalığa sahip olduğumu öğrendim ve 3 yaşında bir çocuğum var. Daha önceden hastalığımı bildiğim için daha dikkatliydim gebelik döneminde ve çok rahat bir gebelik geçirdim. Herhangi bir sorunuz olursa yardımcı olmak isterim.
Çok merak ettim gebelik düşünmüyorum ama ya bu durum geç farkedilirse. Konu sahibi sizden de özür dilerim sizin konunuzda soru sormuş bulundum.

Benimde hamilelikte hipotiroid cikti tsh ellilerdeydi hatta.dr kontrolu altinda duzenli ilacimi icerek sorunsuz dogum yaptim.zekasinda bir problem de yok kizimin.sasirdim biraz hemen kurtaj denilmesine.farkli doktorlardan da gorus alin bakalim hemen moralinizi bozmayin.ihtimal diyerek kurtaj mi onerilir kesin de degil yani.
Çook teşekkür ederim bu yoruma o kadar ihtiyacım vardı ki 🙏🏻 Bugün farklı bir doktorda randevum var 2 gün önce başka doktor baktı o tedaviye başlanmış kürtaja gerek yok herhangi bir problem olmaz dedi. Bugünkü farklı bir doktor randevum 10.30 da bakalım bugün ne duyacağım.

Haşimatoyum gebelik yok durumlar hakkında hiç bir bilgim de yok hatta böyle bir konuyu ben de açtım ilgisi nedir diye Allah şifa versin beklenilen bir bebek miydi? Sadece şunu biliyorum hamilelik isterseniz önceden dahiliyeye gel kontrollerin yapılsın denmişti.
Amin Canım beklenen planlı bir bebekti hatta gebelik öncesi kontrol oldum doktor tiroidlere bakmamış. Hakkımı helal etmiyorum hiç bir zaman o doktora. Gebelik öncesi kontrol olmasam neyse gittimde yani. Sadece smear testi yaptı bana

Doktorunuzun dediklerine kulak verin kürtaj olun bence. Bu keyfi bir kürtaj olmayacak, tiroid düzensizliği , hashimoto ciddi bir durumdur , tsh değerleri takip edilmeli , gebe kalmadan bu değerler normal aralıkta olmalı. Hangi anne baba bile bile bu riski alır , çocuğunuzun zihinsel engelli ya da başka ciddi hastalıklarla doğmasını ister ? Kaç haftalık bebek ?
5+3 te öğrendik şuan 6+3 teyiz

Sen kaç haftalık öğrendin canım hastalığını?

Günaydın. Ben hasimato hastasiyim. Iki sağlıklı evladım var sukurler olsun.
Hemen kurtaj denmesine ben de şaşırdım. Tabi dr.lar daha iyi değerlendirirler. Baska bir gorus almaniz daha iyi olur tabiki de.
Ben ilac kullanirken gebe kaldim. Değerim biraz yükselirdi ve ilac dozu artardı. Her ay kanla takip edilip doz ayarı yapildi hep. Ilk 3 ay önemli diye biliyorum tsh için.

Merhabalar,
Kayınvalidemde tiroid rahatsızlığı varken hamile kalmış eşimin en küçük kardeşine. Doktoru kürtaj önermiş aynı sizde olduğu gibi. Engelli doğma ihtimali çok yüksek demiş ve çok da ısrar etmiş. Kayınvalidem kürtaj olmak istememiş, başka doktora giderek bir de ilaçlarını çok düzenli kullanarak tamamen sorunsuz bir doğum gerçekleştirmiş. Eşimin küçük kardeşi şuan 13 yaşında ve çok şükür çok da sağlıklı. Ben sizin yerinizde olsam başka doktorlarla da görüşürdüm.

Bizi de durumdan haberdar eder misin 🤲🏼

Bugün 3. Doktordu kadın doğumda . Yarı. Son bir tanesine randevum var . Bugünkü doktor problem olmaz tedaviye başlanmış. Eğer tedavi edilmeseydi 9 ay bu şekilde olsaydı belki bir sıkıntı çıkardı dedi.

Çok merak ettim gebelik düşünmüyorum ama ya bu durum geç farkedilirse. Konu sahibi sizden de özür dilerim sizin konunuzda soru sormuş bulundum.
Gebelik düşünmeden önce bu değerleri düzene sokup , planlı hamile kalmak gerekli . Risk almaya değmez , ciddi bir durum bence...Düzensizlik varken gebe kalındığında %1 lik ihtimal bile benim hamileliğimi zehir ederdi, sürekli kafamda kurar dururdum ben mesela, herkesin evham derecesi farklı...sizce ?

Bugün 3. Doktordu kadın doğumda . Yarı. Son bir tanesine randevum var . Bugünkü doktor problem olmaz tedaviye başlanmış. Eğer tedavi edilmeseydi 9 ay bu şekilde olsaydı belki bir sıkıntı çıkardı dedi.
İnşallah sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız bebeğinizi,birden fazla doktora görünmek mantıklı...

Tiroidi olmayıp sadece gebelikte yükselen de var. Endişe etmeyin. İlacı ihmal etmeyin, her ay düzenli kan verip ilaca devam etmeniz lazım sadece.

Tiroidi olmayıp sadece gebelikte yükselen de var. Endişe etmeyin. İlacı ihmal etmeyin, her ay düzenli kan verip ilaca devam etmeniz lazım sadece.
Yani ilk hamileliğimde böyle bir problem yoktu hiç. Ve bu planlı bir gebelikti. Doktorun dikkatsizliği işte sadece smear testi alıp tiroid hormonlarına bakmamış. Çok teşekkür ederim yorumunuz içimi rahatlattı gerçekten. Yarın farklı bir doktor da daha randevum var ama şuan içim o kadar rahat ki 🙏🏻 Bugün kü doktor gayet açık ve kendinden emin konuştu.

Kanama başladı. Beta hcg 1 gün önce 7000 küsurken 2000 lere düşmüş . Bugünkü doktorda kese gelişmemiş olması gereken boyut bu haftada 16mm fakat benim kesem 6 mm kalmış. Çok ufak kan gelmiş az önce. Yarın doktora tekrar gideceğim

Back
X