Gebelik takibi her ay gitmek şart mı

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.610
598
Arkadaşlar şu an 12.haftaya yeni girdim doktorum gelecek hafta için çağırmıştı, aylık kontrol için.
Benim aşırı mide bulantısı hariç bir şikayetim şu anda yok. Onun için de hem kullandığım bir ilaç var hem de zamanla yavaş yavaş azalıyor. Yemek yiyip içmediğim durumda da aile hekimim eve serum takviyesi veriyor.
Pandemi sebebiyle de çok sık hastaneye gitmekten açıkçası çekiniyorum. Bulunduğum ilde sayı çok fazla, yakında vefat haberi çok aldım. Korkuyorum.
Ayın sonuna yada mayısın ilk haftasında gitmek istiyorum her hangi bir acil durum olmazsa. Hem genel kontrol hem cinsiyete o vakte belli olur gibi düşünüyorum.
Sizce sıkıntı olur mu? Aile hekimim tarafından vitaminlerim vs takip ediliyor.

12 haftayı sağlıkla tamamlamış olduğunuzdan emin olun bence. Diğer randevuları seyrekleşririrsiniz.

12 haftayı sağlıkla tamamlamış olduğunuzdan emin olun bence. Diğer randevuları seyrekleşririrsiniz.

Başka bir sıkıntım sebebiyle 9. Haftada kontrole gittim biraz o yüzden gitmek istemiyorum sanırım.
Bir de doktorum gittikten 10 gün sonra tekrar kesin çağırıyor iki kez gitmiş oluyorum hastaneye. Biraz vakalar sakinlese belki içim rahat edecek ama.

Anlıyorum şimdiye kadar öyle olmuştur. Beni de haftalık çağırıyolar şu an daha yeni diye. Ama dediğim gibi ilk riskli dönemin son günleri tamamlayın hayırlısıyla zamanında muayeneyle bence.

Anlıyorum şimdiye kadar öyle olmuştur. Beni de haftalık çağırıyolar şu an daha yeni diye. Ama dediğim gibi ilk riskli dönemin son günleri tamamlayın hayırlısıyla zamanında muayeneyle bence.

Teşekkür ederim.

Aslında ikili test zamanı bu zaman,yaptırmayı düşünmüyor musunuz eger öyleyse ve onceki kontrolünüzde her şey yolunda dediyse doktorunuz aile hekiminiz tarafından da yakın takipteyseniz araligi uzatadabilirsiniz ama arkadaşın da dediği gibi her şeyin yolunda olduğundan emin olmak lazım

Tüm tedbirleri alıp giderdim ben şahsen. Çünkü ilk üç ay bitiyor, ikinci trimestera giriyorsunuz, ben şahsen merak ederdim :) 9.haftada nokta gibi gördüğünüz bebek şimdi elli kollu bir bebek yani ben giderdim.

İkili test yaptırmayı düşünmüyorum.
İnşallah iyidir oralarda :)
Aile hekiminim beklemediğim kadar iyi takip ediyor.

Yaa böyle deyince bilemedim şirin gelse de. çok sık gitmek çok zorluyor, bulantım zaten çok, hastaneye girince kokudan kusuyorum, yol tutuyor sanırım kendime gelmek istiyorum biraz da.

12. haftada ense kalınlığı ölçülüyor, ikili test falan yapılıyor. İkili test yaptırmayacaksanız bile muhakkak burun kemiği varlığı ve ense kalınlığı ölçümü yaptırın. Yani çift maske takıp gitmenizi öneririm.

mutlaka gitmelisiniz.16.haftada hic bir sorunum olmayan kontrole gittigimde bebeginin suyunun fazla arttigini gorduk mesela hic bir sikayetim vs yoktu erken mudahale oldu .Allah korusun bir sorun olmasin ama yine de dikkat etmej lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…