Gebelik te yapilan kan testleri ve Toksoplazma ;(

simsimm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2010
62
1
48
Merhaba 8 haftalik hamileyim dr um rutin testeri yapti ve toksplazma pozitif cikti ve tekrar baska bir test daha yapti eger buda poztif cikarsa bebekte sagirlik,korkuk vb sorunlar yaratabiliyormus dahs once basina boyle birsey gelen oldumu neler yaptiniz?

iyi geceler canım. diğer testi bilemicem ama toksplazma bendede pozitifti. sadece yeme içmeme dikkat ettim ilk 6ay. çiğ et sucuk salam çiğ köfte ve tavuk yemedim. yersem düşük yapma olasılığı artıyor. sende yemezsin. inşallah sağlıklı bi şekilde yavrunu kucağına alırsın.

iyi geceler canım. diğer testi bilemicem ama toksplazma bendede pozitifti. sadece yeme içmeme dikkat ettim ilk 6ay. çiğ et sucuk salam çiğ köfte ve tavuk yemedim. yersem düşük yapma olasılığı artıyor. sende yemezsin. inşallah sağlıklı bi şekilde yavrunu kucağına alırsın.

Merhaba diger test adivite adinda bunu ne zaman gecirdigim ile ilgiliymis kafam karisti peki size bi antibiyotik falan vermedimi?

yoo hayır toksplazma denen şey bazı gıdalara karşı alerjinin olması gibi bişey. bem hamileyken çok severim tavuk döneri ilk 6 ay ağızıma sürmedim. o dediğin testi bilmiyorum.:44:

Toksoplazmada iki değerine bakılıyor canım. Birisi daha önce geçirdiğin bir enfeksiyonu işaret eder diğeri halihazırda geçirmekte olduğunu. igg pozitifse bu enfeksiyona daha önce yakalanmışsın demektir ve bağışıklık kazandığını gösterir. büyük itimalle bir daha enfekte olmayacaksın. igm pozitif ise şu anda ya da çok yeni geçirdiğini işaret eder ki bu tehlike yaratabilir. benim igg pozitif çıktı örneğin, doktor dedi rahatız. sende hang, değer pozitif? ayrıca her şeyi kafana takma. sağlıkla kucağına al bebeğini inşallah.

Merhaba diger test adivite adinda bunu ne zaman gecirdigim ile ilgiliymis kafam karisti peki size bi antibiyotik falan vermedimi?

Bende bu yüzden bebeğimi aldırmak zorunda kaldım, çok ciddiye alınmayan ama bir o kadarda önemli bir durum. Öncelikle igm ve igg değerlerine bakılıyor her ikiside pozitif ise ne zaman geçirdiğinize bakmak için avidite testi yapılıyor. Bende oda düşük çıktı yani ya yeni geçiriyorum ya da son 4 ay içinde geçirmişim demek.bebeğe çok ciddi zararları olabiliyormuş. Bu sürede antibiyotikte verdi doktor ama ben bu riski alamadım maalesef. 1 hafta oldu hala her aklıma geldiğinde gözümden yaşlar akar. Çok zormuş bunu yaşamak, En kısa zamanda iyileşmek ve tekrar bebek sahibi olmak dileğim. Ama ilk bebeğimin acısı hiç geçmeyecek gibi şu an. Siz ne yaptınız? Sonuçlarınız nasıl? İnşallah sağlıkla alırsınız bebeğinizi kucağınıza.

Bende bu yüzden bebeğimi aldırmak zorunda kaldım, çok ciddiye alınmayan ama bir o kadarda önemli bir durum. Öncelikle igm ve igg değerlerine bakılıyor her ikiside pozitif ise ne zaman geçirdiğinize bakmak için avidite testi yapılıyor. Bende oda düşük çıktı yani ya yeni geçiriyorum ya da son 4 ay içinde geçirmişim demek.bebeğe çok ciddi zararları olabiliyormuş. Bu sürede antibiyotikte verdi doktor ama ben bu riski alamadım maalesef. 1 hafta oldu hala her aklıma geldiğinde gözümden yaşlar akar. Çok zormuş bunu yaşamak, En kısa zamanda iyileşmek ve tekrar bebek sahibi olmak dileğim. Ama ilk bebeğimin acısı hiç geçmeyecek gibi şu an. Siz ne yaptınız? Sonuçlarınız nasıl? İnşallah sağlıkla alırsınız bebeğinizi kucağınıza.
canım çok geçmiş olsun öncelikle. ben bu sebebden dolayı hiç bebek aldırmadım. ama 2 düşük vr 1 dış gebelik geçirmiştim. bebeğini kaybetmenin ne kadar zor olduğunu gayet iyi bilirim. sana tavsiyem kaybettiğin bebeğin için üzülmeyi bırakmalısın. eğer tekrar gebe kalırsan bu rahatsızlığın yine sorun oluyor mu tedavi görmen gerekli mi buna yoğunlaş iyice araştır tekrar hamile kalacaksın buna inan. ben 4üncü bebeğimi ilk bebeğim olarak kucağıma aldım. inşallah sende alacaksın çok dua et asla isyan etme. bende dua ederim senin için. Rabbim bütün isteyenlere evlat nasip etsin.

Teşekkür ederim sağlıkla büyütün bebeğinizi. Zamanla alışıyor zaten insan. Şimdilik geçmesini beklemekten başka yapacak birşey yok maalesef. 2 ay sonra tekrarlayacağız testleri. Şimdilik endişem kürtaj sonrası olabilecek sıkıntılar rahim yapışıklığı falan olmuş mudur gibi. Onun için regli olmayı beklemem gerekiyor sanırım.

Toxo bende de cikmisti, cig ete dokunmadim, illa ki dokunmam gerekse ellerimi hicbir yere surmeden cok guzel bolca sabunladim, salam sucuk sosis yemedim, Kedi kopek gibi tuylu hayvanlarla hasir nesir olmadim. Cok sukur bi problemimiz yok. Umarim sizin de olmaz bi sorun.

Toxo bende de cikmisti, cig ete dokunmadim, illa ki dokunmam gerekse ellerimi hicbir yere surmeden cok guzel bolca sabunladim, salam sucuk sosis yemedim, Kedi kopek gibi tuylu hayvanlarla hasir nesir olmadim. Cok sukur bi problemimiz yok. Umarim sizin de olmaz bi sorun.
Ben hamileliğin ilk ayında yakalandım o yüzden maalesef bebeği aldırdık; şimdi geçmesini bekliyoruz. Tabi en az 3 ay bekleyeceğiz, arada testi tekrarlayacağız tabi. Siz de hamileyken mi yakalandınız bu enfeksiyona ? Sizde negatif mi çıktı ? Çünkü zaten bir kere geçirince bağışıklık kazanılıyormuş. Sizde de çıktıysa sonradan da mı dikkat ettiniz bu gibi şeylere?

Ben hamileliğin ilk ayında yakalandım o yüzden maalesef bebeği aldırdık; şimdi geçmesini bekliyoruz. Tabi en az 3 ay bekleyeceğiz, arada testi tekrarlayacağız tabi. Siz de hamileyken mi yakalandınız bu enfeksiyona ? Sizde negatif mi çıktı ? Çünkü zaten bir kere geçirince bağışıklık kazanılıyormuş. Sizde de çıktıysa sonradan da mı dikkat ettiniz bu gibi şeylere?

Yanlis ifade ettim sanirim, ben gecirmemisim. Dr sakincali sorunlu olur daha once gecirmemissin cunku, dikkat etmen gerek dedi. Gecirmedigim icin de bu tip seylere mumkun mertebe dikkat etmeye calistim. Uzuldum adiniza :(

Gerçekten çok zor günler geçirdim. Aman siz dikkat edin. Ben hiç bilmiyordum be aklımdan bile geçmedi böyle birşey, yıllardır böyle birşey başıma gelmemiş fakat bu zamana denk geldi. Çok sorguladım çok geçmişe döndüm nereden geçmiştir diye ama boşuna. Allah size ve bebeğinize sağlık versin insan bir kez daha sağlığın ne kadar önemli olduğunu anlıyor.

Back
X