gebelik ve böbrek büyümesi ??

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
ben 25 haftalık gebeyim miyom var birde bende 8 cm. olmuş bebek ve miyom sağ böbreğe baskı yapmış ve büyüme olmuş sağ böbrekte grede 2 hidronefroz yazıyo kağıdımda sizdede oldumu ne yapmak lazım korkuyorum :CüvCüv:senağlama

şimdi geldim doktordan benim gibi olan hiç yokmu yardım edin??üre varmı diye test yaptı doktor yrn belli olcak sonuçlar tel takma falan bahsetti yada bebegi erken alma ne yapmalıyım?

geçmiş olsun cnm büyüme senin böbreğindemi bebektemi anlamadım
sendeyse bilgim yok ama bebekteyse benim bebegimdede war genelde takip gerektiren şeyler hayırlısı olsun hakkınızda. korkma ama güveneceğin bi dr. bul gerisini allaha bırak

canım bende sağ böbreğim büyümüş miyom ve bebekden dolayı korkuyorum hiç bilgin yokmu?

malesef yok canım yaa keşke olsa benim bebeğimde war böbrek genişlemesi onu sor söylüyeyim ama yetişkinler için maleseff:( geçici bişey diilmi dr ne dedi yada tedawi aşaması nedir. hemen stres yapma canım üzme bebeğinide bi tahliller falan kesinleşsin hele ona göre muhakkak yapılıcak birşey wardır. ne seni ne bebeğini riske atmaz dr.lar korkma lütfen rahat olmaya çalış

cnm ilerlerse tel takmakdan falan bahsetti doktor jinokolojik muayene gibi idrarın çıkış yerinden tel sokup böbregi bulup takıyolarmış çok agrılı bişey tabi ama gebelerede gerek varsa yapılıyo istersen çok az miktarda narkoz verilir falan anlattı korktum çok ben korkudan bebegimi kaybederim zaten o an allh korusun son 3 ay kaldı doğuma off ya:'(

bende deolmuştu korkma büyüme devam ederse tel takıyorlar sana.biraz agrılı oldugu dogru ama böbreğini kaybetmektense yada erken doğum yapmaktansa tel daha iyi.biraz metanetli ol korkma.bol su iç gün de 3 litre enaz büyümeyi engelliyo

Benimde sağ böbreğimde büyüme var.Hamilelikten dolayı pek bişey yapamayız dedi doktor.28. haftada fark edilmişti olmazsa bebeği erken alırız demişti.şimdi 38 haftalığım 39 da sezeryanla alıcaklar bebeği doğum sonrası ilaçla küçültülücek.hemen tel takılmıyor her ay ultrasonda takip ediliyor en fazla.

sağolun arkadaslar bu ağrılı ya ne kadar sürüyo bu işlem ve ne derece agrılı birde korkudan erken doğum yada bbek kötü etkilenebilir dimi??bende grede 2 hidrefnoz yazıyo kagıdımda birde uyuşturma falan yapılmıyomuş korkuyorum çok ultrasonla bakılıyor ya benim mayısın 2. haftası doğum olacak o zmana kadar çok mu büyür birde benim ağrılarım baya azaldı büyüse agrı olurdu dimi?

arkadaslar birde ben izin alamıyorum çalışcam yani öğretmenim yarım gün çalışcam çok yorucu değil yani bi sorun olurmu çalışak böbregi büyütürmü?

doğa6 nerdesin cevap yaz bana ne olur nasıl acıma olayı seninki ne kadar büyümüşdü kaç ayda işlem ne kadar sürüyo nasıl uygulanıyor?

canım bendede var böbrek büyümesi sag böbreimde bugün cıktım hastaneden ,6 gün yattım serumler fılan bende cok korkuyorum büyüme devam ederse tel ile mudahale edeceini söyledi dr allah şifamızı versin ..birde agrısı cok kotu oluyor ben ömrümde böyle agrı cekmemiştim şimdi iyiyim ama cok korkuyorum hakkımızda hayırlısı....

canım bendede var böbrek büyümesi sag böbreimde bugün cıktım hastaneden ,6 gün yattım serumler fılan bende cok korkuyorum büyüme devam ederse tel ile mudahale edeceini söyledi dr allah şifamızı versin ..birde agrısı cok kotu oluyor ben ömrümde böyle agrı cekmemiştim şimdi iyiyim ama cok korkuyorum hakkımızda hayırlısı....

yaaa demek sendede var hastanede niye yatırdılarki seni anlamadım ya benide yatırsınlar ama tel takılmasın ya ben korkudan doğum olur ya ben dayanamam zaten sezeryen olacakmışım onun korkusuyla yaşıyorumsenağlama

tatlım bende bugün dr gittim ve sağ böbreğimde 8mm lik büyüme var..
21 haftalık hamileyim önümüzdeki ay büyüme devam ederse stent takacaklar..
sol böbreğimdede 4mm lik taş var o çok ağrı yapıyor..
ben hiç korkmuyorum bebeğim sağlıkla olsunda stent de taktırırım sezeryanda olurum..
bu arada 37. hafta bebeğimi vereceklermiş kucağıma..
Allahım beterinden korusun...
:teselli:

tatlım bende bugün dr gittim ve sağ böbreğimde 8mm lik büyüme var..
21 haftalık hamileyim önümüzdeki ay büyüme devam ederse stent takacaklar..
sol böbreğimdede 4mm lik taş var o çok ağrı yapıyor..
ben hiç korkmuyorum bebeğim sağlıkla olsunda stent de taktırırım sezeryanda olurum..
bu arada 37. hafta bebeğimi vereceklermiş kucağıma..
Allahım beterinden korusun...
:teselli:

üzüldüm cnm geçmiş olsun ama cesaretli olman çok güzel tebrik ederim seni walla ben acayip korkak birisiyim canım çok ama çok tatlı bana doktorum tel dediginden beri hep kabus görüyorum inş gerek kalmaz her gece dua ediyorum takılmasın diye bende çok agrılar yaşadım şuan agrımıyor allha şükür belkide büyümesi durdu birde senin ebegini neden 37. haftada doğurtuyolar erken değilmi benimde sezeryen olcak ama 38. hafta dolunca senin neden böyle cnm?

üzüldüm cnm geçmiş olsun ama cesaretli olman çok güzel tebrik ederim seni walla ben acayip korkak birisiyim canım çok ama çok tatlı bana doktorum tel dediginden beri hep kabus görüyorum inş gerek kalmaz her gece dua ediyorum takılmasın diye bende çok agrılar yaşadım şuan agrımıyor allha şükür belkide büyümesi durdu birde senin ebegini neden 37. haftada doğurtuyolar erken değilmi benimde sezeryen olcak ama 38. hafta dolunca senin neden böyle cnm?

canım onu tel diye düşünme öle aklına getirme böbreğini kurtaracak bir aparat diye düşün..
ben daha öncede 16 tane böbrek taşı düşürdüm ve bir tanesinden operasyon geçirmiştim seneler önce..
ondada idrar yolumdan böbreğime kadar olan bir telle aldılar taşı..
ben hiç birşey hissetmedim bile narkoz veriyorlar zaten..
bebeğede zararı olmaz dedi dr narkozun ...
37. hafta sezeryanla alırız bebeği dedi doktor böbreğime daha fazla baskı yapmaması için..
ama inşallah 1 ay sonra büyüme durmuştur ve gerek kalmaz..
benim hiç ağrı yapmıyor taş olan böbreğim ağrıyor nadiren...
birde patoloji,üroloji ve kadın doğum doktorum sağ böbreğimde büyüme olduğu için sol tarafıma yatmamı istediler..sağ tarafa yatarsan büyüme devam eder dediler..
zaten göbeğimden düz yatamıyorum geriliyor bende sola yatıyorum zor oluyor tek tarafa yatmak ama napalım sıkacağız dişimizi...

canım onu tel diye düşünme öle aklına getirme böbreğini kurtaracak bir aparat diye düşün..
ben daha öncede 16 tane böbrek taşı düşürdüm ve bir tanesinden operasyon geçirmiştim seneler önce..
ondada idrar yolumdan böbreğime kadar olan bir telle aldılar taşı..
ben hiç birşey hissetmedim bile narkoz veriyorlar zaten..
bebeğede zararı olmaz dedi dr narkozun ...
37. hafta sezeryanla alırız bebeği dedi doktor böbreğime daha fazla baskı yapmaması için..
ama inşallah 1 ay sonra büyüme durmuştur ve gerek kalmaz..
benim hiç ağrı yapmıyor taş olan böbreğim ağrıyor nadiren...
birde patoloji,üroloji ve kadın doğum doktorum sağ böbreğimde büyüme olduğu için sol tarafıma yatmamı istediler..sağ tarafa yatarsan büyüme devam eder dediler..
zaten göbeğimden düz yatamıyorum geriliyor bende sola yatıyorum zor oluyor tek tarafa yatmak ama napalım sıkacağız dişimizi...

cnm banada soluna yat dedi doktorlar ama narkoz işine neden doktorun olur gözüyle baktı hiç anlamadım çok zararlı aman sakın narkoz alma ben kadın doğum üroloji doktorlarına danıştım hemde 4 -5 doktora gittim ayrı ayrı her biri asla kullanamaız narkoz dedi sezeryende bile narkozu verip 5 dakka içinde çocugu alıyoruz ki zarar gelmesin bebeginize dediler asla kullandırtma narkoz agrı konusuna gelince üzerine yatmadıgım sürece benimde agrımıyor o yüzden büyümedigini düşünüyorum ki inş öyledir birde bebegin cigerleri 37. haftada ala gelişimini sürdürürmüş 38. haftanın bitişi sezeryen için en uygunmuş doktoruna sor bakalım 38. haftanın sonunda yapsın eger önemli bi ayrıntı yoksa bende 10 martta böbrek ultrasonuna gircem bakalım ne olcak sonuç?:CüvCüv:

cnm banada soluna yat dedi doktorlar ama narkoz işine neden doktorun olur gözüyle baktı hiç anlamadım çok zararlı aman sakın narkoz alma ben kadın doğum üroloji doktorlarına danıştım hemde 4 -5 doktora gittim ayrı ayrı her biri asla kullanamaız narkoz dedi sezeryende bile narkozu verip 5 dakka içinde çocugu alıyoruz ki zarar gelmesin bebeginize dediler asla kullandırtma narkoz agrı konusuna gelince üzerine yatmadıgım sürece benimde agrımıyor o yüzden büyümedigini düşünüyorum ki inş öyledir birde bebegin cigerleri 37. haftada ala gelişimini sürdürürmüş 38. haftanın bitişi sezeryen için en uygunmuş doktoruna sor bakalım 38. haftanın sonunda yapsın eger önemli bi ayrıntı yoksa bende 10 martta böbrek ultrasonuna gircem bakalım ne olcak sonuç?:CüvCüv:

gir bakalım tatlım inşallah birşey kalmamıştır..bende 20 martda giricem böbrek ultrasonuna..
int dende araştırdım 37. hafta gelişimi tamamlanıyormuş bebeğin ama inşallah sorun kalmaz o zaman 39. hafta alacaktı dr..
narkozuda kadın doğum doktorum sorun olmaz dedi..
ürolog da belden uyuştururuz dedi..
kısmet belki bunların hiçbirine gerek kalmaz canım hiç birşeyimiz kalmaz Allahın izniyle...
sendemi medipole gidiyorsun tatlım bende oraya gidiyorum...

gir bakalım tatlım inşallah birşey kalmamıştır..bende 20 martda giricem böbrek ultrasonuna..
int dende araştırdım 37. hafta gelişimi tamamlanıyormuş bebeğin ama inşallah sorun kalmaz o zaman 39. hafta alacaktı dr..
narkozuda kadın doğum doktorum sorun olmaz dedi..
ürolog da belden uyuştururuz dedi..
kısmet belki bunların hiçbirine gerek kalmaz canım hiç birşeyimiz kalmaz Allahın izniyle...
sendemi medipole gidiyorsun tatlım bende oraya gidiyorum...

inş kalmaz dört gözle martın 10unun bekliyoum birde o gün benim doğum günüm inş o günde herşeyin halloldugunu ögenirim en büyük hediye olur bana bu medipolde kime gidiyorsun ben seval pataya gidiyorum çok memnunum ama başı kalabalık olunca doğru düzgün ilgilenmiyor ama yogun bi günde değilse iyi ilgileniyor:CüvCüv:

inş kalmaz dört gözle martın 10unun bekliyoum birde o gün benim doğum günüm inş o günde herşeyin halloldugunu ögenirim en büyük hediye olur bana bu medipolde kime gidiyorsun ben seval pataya gidiyorum çok memnunum ama başı kalabalık olunca doğru düzgün ilgilenmiyor ama yogun bi günde değilse iyi ilgileniyor:CüvCüv:

inşallah doğum gününde güzel haberi alırsın bugünde benim doğum günüm demekki ikimizde balığız:)))
benim doktorum medical parktan 4 ay önce falan geldi medipole şule selvi çok memnunum bende çok ilgili merak edince arıyor...
birbirimize iyi haberleri veririz inşallah tatlım...
ayın 10 unda gidince beni haberdar et merak ederim..
ürolog dr kime gidiyorsun??
benim prof dr ümit bey...
radyoloji dr da cem bey...

Back
X