Gebelik ve bunalım

ppaattya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2023
203
41
28
Hamileyim, ilk öğrendim çok sevindim. Allah sağlıkla nasip etsin bana hala mutluyum. Ama mide bulantıları yemek yiyememe halsizlik iştahsızlık derken bunaldım. Korkuyorum haşa böyle derken ona zarar gelmesin. Yakinlarimla görüşmek de içimden gelmiyor. Anneme tahammülum yok, kardeşlerime oturup konuşasim gelmiyor. Tek tük arkadaşlarıma dedim hamileyim diye heyecanım ortak olunsun, düşünceli davranışlar görürüm belki diye de içimden geçti. Kimseden düşünceli davranış vs ilgi alaka görmüyorum. Bazılarının işi gücü var tamam. Yalnız hissediyorum kendimi ama bir yandan da yalnızlığı bazı yönlerden ben seçiyorum sanırım. Şu dönemde kimsenin kayınvalide derdi, yok eşiyle olan kavgası vs bir dinleyesim yok ki anlatamam. Eşim her dediğimi yapar yanımda olur yemek yapar falan ama illa onunda arkadaşlarına ihtiyacı var bir kaç saatliğine dışarı çıkıyor çıksin da zaten. Ben arkadaş vs çevre anlamında kendimi yalnız hissediyorum. Böyle olunca da gergin huysuz yüzü gülmeyen biri haline geliyorum. Hem birilerine ihtiyaç duyuyorum hem de çokta canım çekmiyor kimseyi.. ben ne yaşıyorum bilmiyorum.

Aynen benı tarıf ettın yaklaşık hamıle kalmadan 3 ay önce uzun süredir kullandığım antidepresan ılacları bırakrım bebek düşündüğümüz ıcın ama tedavım bıtmıstı çoktan bırakmaya cesaret edemiyordum hamıle kaldığım günün heyecanını yaşıyordum hep hayal kuruyodum Sımdı hıcbıseyın tadı kalmadı annemle babamla hergun görüntülü belkı 5 6 kez konusurken Sımdı zar zor arıyorum sırf üzülmesinler dıye Sureklı yatıyorum sabahları ıcımı boğan bı sıkıntı mutsuz olacağım bı durumda yok ama Nıye bıyle oluyorum dıyorum kımseyle konuşmak muhabbet etmek ıstemıyorum eve tıktım kendımı dısarda gezenlere özeniyorum ama canım çıkmakta ıstemıyo bırı bısey söylese batıyo bana terslıyorum uzuluyorum sürekli ağlamak gelıyo ıcımden Bukadar mutlu zamanlar gecırırken Nıye Sımdı ben boyleyım dıye dusunuyorum hormonlardan dolayı sanırım bu bebegı cok ıstedık esımle ama Sımdı nasıl bakıcam dıye düşünür oldum ne durumdayım ınan bılmıyorum yanlız degılsın Oyuzden

Böyle nasıl geçecek zaman nasıl olacak ne yapicaz biz. İçim sıkılıyor

Gebeliğin senin mutluluğun, sana özel, kim neden ilgilensin, başkasından ilgi bekleme, beklentin olmazsa kırgınlığın daha az olur, havalar güzel çık bı parka otur kitap oku, eşinle konuş birlikte çıkın, film izle, başkası ilgilensin diye bekleme, kendine ne iyi gelecekse onu yap... Hormonların da devrede şu anda, biraz rahatla, zamanla hafifler bu hisler, o zamana kadar kendinle ilgilen.

Allah başka dert vermesin. Ben bulantılardan, çevremden şikayetlenirken bir gece yoğun kanama yaşadım 2 ay düşük tehlikesiyle yattım şimdi onun sağlığından başka bir şey düşünemiyorum. Bebeğe ve güzel günlerinize odaklanın. Birkaç haftaya şikayetlerin çoğu hafifleyecek zaten.

Allah şifa versin inşallah. Evet Allah başka dert vermesin böyle derken korkuyorum birşey olur aman mazallah isyan etmiyorum kesinlikle. Allah herkese hem fiziksel hem ruhsal sağlık versin. Hem bebeğine hem bizlere

Tamamen benim zaafiyetimden kaynaklı zaten farkındayım. Çok şükür sağlığımız yerinde şu an gerisi ise psikolojik bir buhran ve inşallah herşey daha iyi olur

Ben de öyleyim maalesef. Mide bulantısı kusmadan bitkinlikten hayattan soğudum. Aşırı neşeli birisiydim şimdi sürekli dayanamıyorum diye ağlıyorum. Çok çok zor geçiyor. Evden hiç çıkmıyorum zaten çıkamam çok ağır mide bulantısı yaşıyorum hiçbir yere gitmiyorum. Annemler bana 20 dk mesafede oturuyor. Normalde her hafta giderdim ama 1 aydır görmüyorum çünkü gelemem kötüyüm diyorum sürekli. Onlarda rahatsız etmemek için gelmiyor öyleee eve tıkadım kendimi ve geçmesini bekliyorum bu dönemin çünkü sabrım tükendi

Kaç haftaliksiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…