Gebelik ve depresyon

elnrust

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2023
133
34
28
28
Arkadaşlar merhaba
Ben 31 haftalık hamileyim hamileliğimin üçüncü ayından beri depresyondayım. Depresyon yaşayıp atlatanlar var mı

İsteyerek hamile kaldım . Ondan öncesinde de kaygı bozukluğu tedavisi görüyordum. Son üç yıldır çok iyiydim . Sonra hamile kalınca üçüncü aydan sonra nuks etti . Bebekle ilgili düşünceler beynimi sardı . Nasıl bakicam. Nasıl anne olucam. Kendime bile bakamıyorum diyorum sürekli . Yanlış mı yaptim acaba . Alisamassam naparim diye düşünüyorum sürekli. Artık kafayı yicem . 31. Haftaya geldim . Denemediğim yol kalmadi . Hiçbiri işe yaramıyor . En sonunda 13 olacak ilaca başladım. Annemler deyim üç haftadir . Evime gidemiyorum. Benim gibi olup atlatanlar lütfen yardımcı olun

Merhaba.Size yardımcı olmak isterim.Iki oglum var.Biri 4 biri 6.5 yaşında.Ben yillarca biri majör olmak uzere hep depresyonu,anksiyeteyi yasadim.efexor kullanirken hamile kaldim.Zaten anne olmak icin evlendim.39 yasindaydim.Ilaç hemen kesildi tabi.Hamilelik hormonları ve ilacin da kesilmesiyle cok istedigim gebeligime bile sevinemedim.Evlere sığamadım.Karda kısta sokaklara vurdum kendimi.24 saat bulantı,kusma...8.haftamda iyice kötülestim.Bakirkoye gittim ve yatmak ister misin dedi dr.tamam dedim yatayim.Bir gun kaldim ve burada size birsey yapamayiz deyip sadece kadin hastalara bakilan bolume yonlendirildim.12.haftama kadar süründüm öldüm bittim.ilaca baslayinca biraz duruldum ama gebeligimin tadını hic cıkaramadım.Alışveris dahi yapmadım son aya kadar.Cinsiyeti soylenirken bile bisey hissetmedim.Oyle boyle 38 hafta gecti.Sezaryenle alinip kucagima verdikleri an yeniden dogdum.Boyle bir mutlulugu hic yasamamistim.50 mg.misol kullaniyordum.Hala daha kullaniyorum.

Ikinci gebeligimin ilk üç ayı da cok sıkıntılı gecti.ilk oglum 2.5 yasindaydi ve bakamiyordum ona.Esim disaridan getiriyordu cocuguma yemek.Bulantı ,kusma, depresyon, anksiyete ,hastanede serumlar...Böyle bir iç sıkıntısı,bunalım ...tarifi yok.yaşayan bilir.Ama geçti,geçiyor,muhakkak geçiyor.Bunu yapan hormonlar beyin ..hepsi düzeliyor.Ikisine birden maşallah cok iyi de baktım.Kimsem yoktu yanimda.Geçecek seninki de geçecek.Bak okula gidiyor buyuk oglum.Anne anne diye pesimdeler:)bu bir süreç ve atlatacaksın bunu.

Cooookk teşekkür ederim yazdiklariniz için . Panik atak yaşayan hamileler bölümündeki yazılarınızı da okudum . Çok iyi geldi bende doğum yaptım.merak eden şuan bu durumu yaşayan arkadaşlar için tekrar yazmak istedim . Tıpkı sizin dediğiniz gibi oğlumu kucağıma verdiklerinde dünyam oldu benim . Ben çok kötüydüm . Sevebilir miyim benimser miyim diye düşünürken şimdi herkesten kıskanıyorum onu . Merak eden arkadaslar olursa gerçekten geciyomus arkadaşlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…