gebelık ve hipertansıyon

xxxxxangel

GÖBÜŞÜ BEBİŞLİ:)
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2009
1.212
6
116
Konya
slm arkadaslar ben 13 haftalık hamıleyım bayramdan berı tansıyonum sureklı yukselıo annemde de hıpertansıyon var dr um bu yuzden genetık olabılır dıo tansıyon ılacı verdı fakat ben o ılacı kullanıp kullanmama konusunda cok kararsızım bıde netten arastırdım hıpertansıyon anne ve bebek olumlerıne neden oluomus acaba bu durumda olan baska hamıle arkadaslar varmı bılgılerınıze ıhtıyacım var

canım sendede panik atak var galiba
hamilelikte benimde tansiyonum yükseliyordu annemdede var
cok korkuyordum bas dönmesiyle filan acile gidiyordum 14 8 filn cıkıyodu yuksek degil diyorlardı
daha sonra holter cihazı takıldı 24 saat tansiyonum ölçüldü
tansiyon ilacı verildi biri kullan biri kullanma dedi
istnbulda bi doktoru aradım bu yasta ilaca baslarsan bırakamazsın bunyen alışır hep ister
hakkaten tansiyon hastası olur cıkarsın dedi bende kullanmadım
tamamen tuzsuz yedim ama yinede oluyordu
ALLAHAşükür kötü bi durum olmadı
dogum yaptım 2 aylık kızım var
yine arada başdönmesi ve gözlerimde bi yorgunluk oluyor
ben panik ataga bagladım
sende iyice kontrolunu yaptır

Bir ara benimde yükseldi 14 9 oldu sınır bu ölçüymüş zaten çok riskli bir durum sürekli takip etmelisin ben ilaç verildiğini duymamıştım iyice araştır derim. Geçmiş olsun

Çok rastlanan bir durum aslında. Bende yıllardır yüksek tansiyon hastasıyım. Ve çocuk istediğimizden beri hamilelikte kullanılan tansiyon ilacından verdi doktorum. Şu an hamileyim ve yeni öğrendim. Beni nasıl bir süreç bekliyor bilmiyorum. Yalnız kesinlikle ilaç kullanmalısın derim. Çünkü tansiyonu yüksek seyreden hamilelerde bebek prematüre doğar. Ve bildiğim kadarıyla bu ilaçların bebeğe hiçbir zararı yok. Kullanmazsan eğer zarar verirsin. Bence rahatlamak için birkaç doktora daha danış. Ama geciktirme lütfen. Kaybettiğin her gün bebeğinin gelişimini etkiler

Back
X